• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan papağanı dışkısı hiç öğütülmeden yapıyor.

Ahmet2703

Yeni Üye
1buçuk yaşında erkek. 2 haftadır kakası olduğu gibi çıkarıyor. Vitamin takviyesi yaptım ama hep bi kabarık. İştahı çok iyi ama hiç öğütmeden olduğu gibi çıkarıyo. Yardımcı olursanız sevinirim ölmesini istemiyorum.

Ahmet2703

Yeni Üye
Kusması yok yada rastlamadım. Kafes dışında içinde hep bi kabarık. Yanına dişi bi kuş aldıktan sonra başladı.dişi reddetti bazen kavga ettiklerinide gördüm. Dişi gayet sağlıklı.önce strese grdiğini düşündüm ayırdım ama geçmedi. Şuan aynı kafesteler

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Yemleri sindiremedigi için ne kadar yesede fayda etmez elle besleme yapın. Şu icmesi nasıl

Ahmet2703

Yeni Üye
Yemleri sindiremedigi için ne kadar yesede fayda etmez elle besleme yapın. Şu icmesi nasıl
Su içmesi normal üstad ama elle besleme derken anlayamadım.fıstık seviyo ceviz veriyorum elimdeykende yiyo kafestede. Suyuna aminosol veriyorum 3 günde bir 10 damla dediler küçük suluk. Çocuk şurubu sarmısak öneren oldu vermedim. İyileşmesi için ne yapabilirim başka

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
İlk etapta probiyotik ve nystatin iceren bir ilaç edinin

erenunl

Müdavim
Su içmesi normal üstad ama elle besleme derken anlayamadım.fıstık seviyo ceviz veriyorum elimdeykende yiyo kafestede. Suyuna aminosol veriyorum 3 günde bir 10 damla dediler küçük suluk. Çocuk şurubu sarmısak öneren oldu vermedim. İyileşmesi için ne yapabilirim başka
1buçuk yaşında erkek. 2 haftadır kakası olduğu gibi çıkarıyor. Vitamin takviyesi yaptım ama hep bi kabarık. İştahı çok iyi ama hiç öğütmeden olduğu gibi çıkarıyo. Yardımcı olursanız sevinirim ölmesini istemiyorum.
Kuş kumu kullanıyor musunuz sindirime yardımcı olur genelde kuş kumu kullanmayan kuşlarda da böyle oluyor

Ahmet2703

Yeni Üye
Fungi Mix Fungi Stop Dacostatin diye aratın 10 gr bölünmüş ürün bunlardan biri işinizi görür yanında yine bölünmüş Entrobac Probiyotik ve Gervit-w vitaminde alabilirsiniz ilaç sonrası kullanmak için.
Kuşun durumuna gelirsek Yediklerini sindiremediği gerekli besini alamıyor muhtemelen kabarması vs Stress, Grit kum kullanmama, yemin bayat olması gibi pek çok durumlar olabilir kuşta gögüs kısmında kemik sivrileşmesi kemiğin sağında solunda kasta aşırı zayıflama varmı kontrol ediniz yanına kuş geldikten sonra olduğunu belirtmişsiniz bazı kuşlar taşıyıcı olabiliyor kendileri hiç zarar görmesede diğer kuşlara hastalıklarını bulaştırabiliyor diye okumuştum bir makalede
Kum kullanıyorum açık yem almıyorum bayat olur diye. Göğüs kemiği elime geliyo sağında solunda da zayıflama var görebiliyorum. İsmini yazdığınız takviyeleri veterinerde bulabilirmiyim veya ortalama ne kadar tutar. Bide fıstık ve cevizi seviyo vermeye dewam edeyimmi..

Limonveleyla

Aktif Üye
Büyük ihtimalle Yemleri sindiremedi Benimkiside öyleydi vitamin takviyesiyle sorun çözüldü