• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Sultan papağanı dışkı yeme alışkanlığı

miniksadininannesi

Yeni Üye
Merhaba,
Kuşum neredeyse 4 aydır bizimle ve ortalama 6 aylık. Geldiği ilk zamanlarda da merak ve sıkıntıdan dışkısını kurcalıyordu. Bir süre oyuncaklarla dikkatini çektik, azaltmıştı. Fakat son birkaç gündür kafesinde ızgara altına uzanarak dışkısını yediğini görüyorum. Etrafta kurumuş halde görünce de ağzına atıyordu ama hiç kafeste yakalamamıştım. Bu durum benim ciddi anlamda çok sinirimi bozuyor. Hatta onun anlamadığını bilmeme rağmen istemeden ona kızıyorum, bunu ona da yansıtıyorum. Vitaminlerini veriyorum, dışkısı iyi, keyfi yerinde. Bu hareketi nasıl bıraktıracağım. Tüm gün dışarıda duruyor ama az önce yerken gördüm, çok kızdım. Kapısını kapattım. Benden ürküyor şu an.
Lütfen yardımcı olun.

Ekli dosyalar

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Kafesteki kum grit kum değil sanırım onu değiştirin grit kum temin edin. Hangi vitamin yada takviyeleri kullanıyorsunuz? Mineral eksikliğinden kaynaklanıyor. Doğal kaya tuzu ve kuş kömürü de temin edin daha detaylı @Semiha S. yada @İhsan Z. yardımcı olacaktır.

Yiğit Ö.

Eski Forumcu
Araştırmacı Üye
Kıdemli Üye
Yardımcı olabilecek kimse yok mu :cry:
Sizi anlıyorum, bende benzer bir durumu yaşadım. Kuşunuza kızmayın, gönlünü alın tekrardan. Amacımız bu kısıtlı ömürlerinde onlarla güzel bir yaşam geçirmek.
Kuşunuzun büyük ihtimalle mineral eksikliği var. Kafesine mineral blok ve kalamar kemiği asınız, içme suyunu kaliteli bir marka veriniz, hijyene olabildiğince dikkat ediniz, kafesine grit kum almalısınız böylece mineral eksikliği karşılayabilirsiniz 🙂🙏🏻

miniksadininannesi

Yeni Üye
Kalamar kemiği var, kömürle karışık kum var, mineral vitamin bloğu yok.
gervit w
Bt amin forte
Probiyotik veriyorum. Hepsini düzenli kullanıyor ama alışkanlık edindi. Hem çok üzülüyorum hem de artık kızıyorum.

Yiğit Ö.

Eski Forumcu
Araştırmacı Üye
Kıdemli Üye
Kalamar kemiği var, kömürle karışık kum var, mineral vitamin bloğu yok.
gervit w
Bt amin forte
Probiyotik veriyorum. Hepsini düzenli kullanıyor ama alışkanlık edindi. Hem çok üzülüyorum hem de artık kızıyorum.
Yemiyor olabilir mi? Alışkanlık ta edinmiş olabilir olabildiğince diskiyla temasi kesiniz.

miniksadininannesi

Yeni Üye
Her gördüğümde başka bir şeyle oyalıyorum ama kafes ızgaralarına eğilmeye başladı birkaç gündür. Tüm gün dışarıda o yüzden yemiyor çok fazla :(

miniksadininannesi

Yeni Üye
Artık kuşuma sürekli kızarken , bağırırken buluyorum kendimi. Onu çok seviyorum, ona bir şey olacak diye çok korkuyorum ama kafeste veya dışarıda yerken görünce dayanamıyorum. Kızıyorum, kovalıyorum. O da strese giriyor, her yolu denedim. Her şeyi aldım ama yine de yiyor. Nasıl çözülecek bu ne yapacağım ? Bıktım artık.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Artık kuşuma sürekli kızarken , bağırırken buluyorum kendimi. Onu çok seviyorum, ona bir şey olacak diye çok korkuyorum ama kafeste veya dışarıda yerken görünce dayanamıyorum. Kızıyorum, kovalıyorum. O da strese giriyor, her yolu denedim. Her şeyi aldım ama yine de yiyor. Nasıl çözülecek bu ne yapacağım ? Bıktım artık.
Merhaba kafeste kaya tuzu, meşe odun kömürü var mı, mineral eksikliğinde dışkı yerler, Aktardan kaya tuzu temin edin lütfen

Ekli dosyalar

miniksadininannesi

Yeni Üye
Meşe odun kömürü nereden alabilirim? Kaya tuzu görseldeki şekilde mi olacak ? Çok yoruldum bu sorundan gerçekten :( takipteyim ne yiyor diye

Demir E.

Tutkulu
Maalesef petshoplarda yemler yere dökülüyor yani yerden yiyorlar. Ordan alışkanlık edinmiş olabilir ama edinmediyse şanslısınız. Kafesine kaya tuzu alın blok. Kuş kömürü kullanın mineral blok ve gaga taşı kullanın

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Kanatlıoil Formmix de tavsiye ederim mineral deposudur
Sebzesine yada ağzına 1 damlatabilirsiniz haftada 2 defa, ilk hafta için
Sonra sebzelerine oluyor

Ekli dosyalar