• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! Sultan papağanı cinsiyeti lutino

Hamdi

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye

Tuba K.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Forum Rehberi
Merhaba resim net değil. Olsa bile lutinolarda ötüş olmadan cinsiyet öğrenmeniz çok zor. Kızılötesi ışıkla kanat altına bakılıyor veya veteriner cinsiyet için test yapıyor. Böyle küçük yavruda anlamanız imkansız gibi birşey yani.

Boncukk.

Yeni Üye
Merhaba resim net değil. Olsa bile lutinolarda ötüş olmadan cinsiyet öğrenmeniz çok zor. Kızılötesi ışıkla kanat altına bakılıyor veya veteriner cinsiyet için test yapıyor. Böyle küçük yavruda anlamanız imkansız gibi birşey yani.
Bende bilmiyorum ya disi istemiyorum cunku cok hareketli bir kuştu

Hamdi

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Çatı kemiği kontrolü için hem dişisini hem de erkeğini bildiğiniz zaman işe yarıyor ben de benim kuşumda kontrol ettiğim zaman anlayamadım tam farkı hala da emin değilim cinsiyetinden :D ama büyük ihtimal dişi benimki. Bir de dişi kuşlar tek başına yumurtlarlarsa yani eşi yoksa yumurtalarını alın derin hem boş yere kuluçkaya yatmış olur yorulur hem de zaten yumurta yaptığı için de yorgun yavru yoksa durmasına gerek yok yumurtaların.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Muhabbet kuşum dişiydi ve kızgınlık zamanlarında hep yumurtlardı çok halsiz oluyor onu öyle görmek beni çok üzüyor eşlide almak istemiyorum çünkü erkek olması daha sağlıklı o yüzden
Anladım, çatı kontrolü yapın
1 cm Popo üstü(anüs üstü) iki kemik ucu var
Dişilerde/-----/
Erkekte/--/
Aralık bu şekilde olur kontrol edin isterseniz %90 nettir

Üst Alt