• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan papağanı çığlık

tugcenrgn

Aktif Üye
Merhabalar, papağanım sabahları dışarıdan gelen kuş seslerine aşırı çığlık atarak ve oradan oraya uçarak tepki veriyor. Kuş sesleri kesildiği an normale dönüyor oyun oynamaya devam ediyor fakat saat 6 gibi dışarıda başlayan kuş sesleriyle bizim evde de bir çığlık hakim oluyor 😄 bunu engellemek için yapabileceğim bir şey var mıdır?

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Daha az ışık gören kuş sesi az olan başka bir odaya alabilirsiniz. Çünkü gün ışığıyla uyandıkları için hemen kıpırdamaya ötmeye başlıyorlar. 😊 En güzel tarafı sağlıklı olduklarına işaret 🙏🏻

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Merhabalar, papağanım sabahları dışarıdan gelen kuş seslerine aşırı çığlık atarak ve oradan oraya uçarak tepki veriyor. Kuş sesleri kesildiği an normale dönüyor oyun oynamaya devam ediyor fakat saat 6 gibi dışarıda başlayan kuş sesleriyle bizim evde de bir çığlık hakim oluyor 😄 bunu engellemek için yapabileceğim bir şey var mıdır?
Sabah 6 iyiymiş bizimki gece 3.30-4-4.30 Allah ne verdiyse 🤣🤣🤣

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Ben öyle bir sabah erkenden çığlıklar için karartma perde kullanmıştım sizde bir deneyin belki faydası olur 😂😊

Cengiz N.

Müdavim
Kıdemli Üye
Benimkiler kafeste olmadıkları için çığlık harici birde sabah turları antrenmanlar yapıyorlar oda içinde uçuşarak. Şehmus hocanın dediği gibi karanlık perde iş görür

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Bi ben mi dogadan uzak kaldim
.. bizim eve kus sesi gelmiyo bile .
Ben kuş sesi ile alakalı olduğunu düşünmüyorum. Gün ışığıyla alakalı olabilir diyeceğim ama karanlık perdemde var ben önümü göremiyorum ama küçük bey yavuklusunu cezbedecek diye gece serenat yapmayı esirgemiyor sağolsun 🤣🤣🤣

tugcenrgn

Aktif Üye
Ben öyle bir sabah erkenden çığlıklar için karartma perde kullanmıştım sizde bir deneyin belki faydası olur 😂😊
Karanlık olunca sesi çıkmıyor evet. Kış boyu hava kapalı olduğundan dokuza kadar bile uyanmadığı oluyordu da yaz gelince o güneşi bi görsün viik viik başlıyoruz gün doğumuyla 😂 perde fiyatlarına bakmaya başlıyım ben.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Karanlık olunca sesi çıkmıyor evet. Kış boyu hava kapalı olduğundan dokuza kadar bile uyanmadığı oluyordu da yaz gelince o güneşi bi görsün viik viik başlıyoruz gün doğumuyla 😂 perde fiyatlarına bakmaya başlıyım ben.
Hadi size kolay gelsin diyelim o zaman 😂🙏

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Bim aktüeli takip edin 🤣🤣🤣 yoksa pahalı oluyor.

tugcenrgn

Aktif Üye
Ben kuş sesi ile alakalı olduğunu düşünmüyorum. Gün ışığıyla alakalı olabilir diyeceğim ama karanlık perdemde var ben önümü göremiyorum ama küçük bey yavuklusunu cezbedecek diye gece serenat yapmayı esirgemiyor sağolsun 🤣🤣🤣
Benimli kesinlikle kuş seslerine tepki ya korkuyor mu çağırıyor mu anlamadım. Sabahları önce kahvaltısını ediyo suyunu içiyo sonra uç uç uç kanatlarını açıyo 😅 sonra oyun alanına gidiyo sakin sakin oynuyo ama hele bir karga ya da martı sesi duysun çıldırıyo çığlıklar oradan oraya uçmalar falan 😂

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Onlara tepki veriyordur. Benimde muhabbet kuşum kumru ya da diğer kuş seslerini duyunca kafeste deliriyor.😁

Üst Alt