• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuluçka Dönemi Sultan Papağanı Çiftleşme ve yuva sorunu

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
@Demet bükay kontrol ettim yumurtaları birinde damarlanma var diğerinde yok zaten ağırlık olarak hissediliyordu damarlanma olan tek problem alırken yuvalığın içinde elimden düştü nasıl oldu anlamıyorum kafayı yiyeceğim ama herhangi bir çatlak vs görünmüyor geri kuşları yerine koydum üstüne yatıyor problem olur mu
Merhaba problem olmaz, çatlak sızıntı yoksa gelişim devam eder😊

permanent

Müdavim
Merhaba problem olmaz, çatlak sızıntı yoksa gelişim devam eder😊
Sızıntı yok eminim ama çatlaktan emin değilim farklı renkte bir şey gördüm gri gibiydi belki bir şey yapıştı veya içeri gömülmüş olabilir mi Yeniden kontrol etmeli miyim bir problem varsa ne zaman anlaşılır

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Sızıntı yok eminim ama çatlaktan emin değilim farklı renkte bir şey gördüm gri gibiydi belki bir şey yapıştı veya içeri gömülmüş olabilir mi Yeniden kontrol etmeli miyim bir problem varsa ne zaman anlaşılır
Bir problem varsa içi kızarmaz gelişim olmaz, 3 gün sonra tekrar kontrol edilmreli, çökme olmuşsa gri gibi görünebilir, yumurtanın içindeki zar zarar görmemişse sıkıntı olacağını düşünmüyorum

permanent

Müdavim
Bir problem varsa içi kızarmaz gelişim olmaz, 3 gün sonra tekrar kontrol edilmreli, çökme olmuşsa gri gibi görünebilir, yumurtanın içindeki zar zarar görmemişse sıkıntı olacağını düşünmüyorum
Teşekkür ederim umarım sorun yoktur. Dişi bazenleri dışarı çıkmak istiyor o sırada erkek yatıyor yumurtaya şuan yanımda uçurmuyorum ama tüyleriyle oynuyor döktü baya tüy dönemine girdiyse problem olur mu beyaz beyaz şeyler dökülmüş üstüme hep

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Teşekkür ederim umarım sorun yoktur. Dişi bazenleri dışarı çıkmak istiyor o sırada erkek yatıyor yumurtaya şuan yanımda uçurmuyorum ama tüyleriyle oynuyor döktü baya tüy dönemine girdiyse problem olur mu beyaz beyaz şeyler dökülmüş üstüme hep
Dişi kafesten çıkmasın kuluçka döneminde sıkıntı olur
Kepek döküyor banyo isterse yapabilir😊

permanent

Müdavim
Dişi kafesten çıkmasın kuluçka döneminde sıkıntı olur
Kepek döküyor banyo isterse yapabilir😊
Kendi isteği ile çıkıyor zaten erkek sürekli yumurtaya yatmak istiyor genelde dişi yatıyor kavga ediyorlar bazen. Şimdi çıkınca baktım da gagasının ucunda kırmızılık var gene kanadını bir yerlerini mi yara etti acaba diye düşünüyorum sürekli bir tarafı kaşıyordu ne yapmalıyım sizce ense damlası vs mantıklı mı

permanent

Müdavim
Öncesinde de açık yarası vardı bu şekilde bunları sürerek düzelmişti hatırlarsanız rif vs sürmüştük gene kanatmış ne yapabiliriz bu durum için ama önceki kanattığı yer ile farklı şuan.

Ekli dosyalar

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Öncesinde de açık yarası vardı bu şekilde bunları sürerek düzelmişti hatırlarsanız rif vs sürmüştük gene kanatmış ne yapabiliriz bu durum için ama önceki kanattığı yer ile farklı şuan.
Çok geçmiş olsun,
Bactropan sürebilirsiniz bakteri kaynaklı olabilir
Rifte sürebilirsiniz antibiyotik ve antibakteriyeldir
Bactropan yerse sıkıntı Rifte sıkıntı olmaz
Tercih sizindir
Dış parazit damlası mutlaka yapın

permanent

Müdavim
Çok geçmiş olsun,
Bactropan sürebilirsiniz bakteri kaynaklı olabilir
Rifte sürebilirsiniz antibiyotik ve antibakteriyeldir
Bactropan yerse sıkıntı Rifte sıkıntı olmaz
Tercih sizindir
Dış parazit damlası mutlaka yapın
Rif daha kolay ama çok kırmızı oluyor etraf.. bactroban sürebilirim ama onu sürerken boyunluk takmam lazım ağzını atmaması için öyle bi durumda da yuvalığa giremez erkek tek başına halledebilir mi dış paraziti en son kasım gibi vs yapmıştık yeniden sorun olur mu

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Rif daha kolay ama çok kırmızı oluyor etraf.. bactroban sürebilirim ama onu sürerken boyunluk takmam lazım ağzını atmaması için öyle bi durumda da yuvalığa giremez erkek tek başına halledebilir mi dış paraziti en son kasım gibi vs yapmıştık yeniden sorun olur mu
Etrafın kırmızı olmaması için kulak pamuğu ile tam yaranın üstüne sürün
Banyoda sıkıntı yok yarayı kurulayıp rife devam edin
Boyunluk ile çok stres olur, uygun olmaz😔

permanent

Müdavim
Etrafın kırmızı olmaması için kulak pamuğu ile tam yaranın üstüne sürün
Banyoda sıkıntı yok yarayı kurulayıp rife devam edin
Boyunluk ile çok stres olur, uygun olmaz😔
Banyodan sonra kuruyunca biraz koydum kafese çıkmadı hala yuvalıktan ellemedim bende yarayla oynamıyor gibi çıkınca bi kontrol edeceğim boyunluğu hiç sevmiyor yumurtaya kırmızılık bulaşırsa vs erkek kuş sıkıntı eder mi o da sahipleniyor bayağı

permanent

Müdavim
@Demet bükay dişi çıkmışken yumurtaya da baktım diğer yumurta hala boş tek yumurta dolu o da düşürdüğüm ışık üstünde bakınca çatlak belli oluyor ama hala damar var mumu eritip sürme işi mantıklı mı ne yapmalıyım?

Ekli dosyalar

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
@Demet bükay dişi çıkmışken yumurtaya da baktım diğer yumurta hala boş tek yumurta dolu o da düşürdüğüm ışık üstünde bakınca çatlak belli oluyor ama hala damar var mumu eritip sürme işi mantıklı mı ne yapmalıyım?
Merhaba çatlağı göremedim
Yaşlılık😊
Mum olmaz hiç dokunmayın yatsın 😊

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
😃 şurası tam örümcek ağı gibi ışıkta belli oluyor sadece sanırım bakalım umarım yaşar ellemiyorum
Evet şimdi gördüm oldukça büyük bir çatlak🤲
Rabbim ömür versin yaşasın inşallah 🤲🥰

Ekli dosyalar

Üst Alt