• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan papağanı burun kanaması

Hastalık Belirtileri
Halsizlik var
Kullanılan İlaç
Yok
Arkadaşlar ben yakşalık 1.5 yıldır beslediğim sultan papağanım var burundan kan geliyor veterinere götürdüm kan durdurucu yaptı kafeste çarpmış olma ihtimali çok yüksek şimdi uyku halinde duvara kadar kan sıçramış ne yapmamız gerekiyor bilen yazabilir mi acaba

Ekli dosyalar

Şuan uyku hali var ara ara gözlerini açıyor pek de hareket etmiyor yavrum çok kan kaybetmiş bişey olmaz değil mi dışımız şuan bu şekilde

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Şuan hiç bişey de gözü yok sadece uyuyor veteriner çok kan kaybetmiş dedi uyuklaması normalmiş Bi kez gözünü açıp az Bi dolandı masanın üstünde şimdi tekrar uyuyor

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Şuan hiç bişey de gözü yok sadece uyuyor veteriner çok kan kaybetmiş dedi uyuklaması normalmiş Bi kez gözünü açıp az Bi dolandı masanın üstünde şimdi tekrar uyuyor
Evet normal bir de korkmuştur kıyamam halsiz düşmüştür siz baticonlayın, aç kalmamasına özen gösterin. Yarın suluğa birkaç damla pekmez damlatın bir de doktor şırıngada b vitamini verdi mi?

Pekmez damlatırım yarın suya zaten içtiği suya vitamin kullanıyorum hi bir şey vermedi veteriner hekim şimdi hapşırıyor ve kan geliyor yine kafesine koydum tünekte duruyor öylece yem yemiyor ağzını bile açmıyor şuan su da içmedi hiç kaç saat oldu açlıktan iyice bitap düşecek yavrum çok korkuyorum

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Pekmez damlatırım yarın suya zaten içtiği suya vitamin kullanıyorum hi bir şey vermedi veteriner hekim şimdi hapşırıyor ve kan geliyor yine kafesine koydum tünekte duruyor öylece yem yemiyor ağzını bile açmıyor şuan su da içmedi hiç kaç saat oldu açlıktan iyice bitap düşecek yavrum çok korkuyorum
Bence 24 saat açık veteriner bulursanız götürün biraz önce tekrardan, kabuk yara mi kaniyor burnu mu ?

Zaten burun içinden kan geliyor veterinere götürdüm kan durdurucu yaptı ama hapşırıkla beraber tekrar kan geldi biraz

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Zaten burun içinden kan geliyor veterinere götürdüm kan durdurucu yaptı ama hapşırıkla beraber tekrar kan geldi biraz
eğer kanama devam ederse mısır unuyla veya nişastayla durdurabilirsiniz bir de elle besleme maması ve aparatı temin edin ya da şırıngayla beslemeye çalışın. Sevdiği darı falan varsa ondan sunun önüne. Ve multivitamin takviyesi yapın ki yapıyormuşsunuz da. Kan kaybı aşırı olduysa suluğuna pekmezi zaten söyledim, bir iki damla kadar olsun. Pansumanı da kulak çöpüyle baticonla yapın her gün. Muhtemelen tele takildi, tunege falan vurdu bir travma geçirdi yavrucak. Benimki tele vurmuştu

Çok teşekkür ederim Allah razı olsun hemen sabah yapacağım şimdi biraz dinlensin diye pek üstelemiyorum umarım sabaha kadar biraz kendine gelir

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Çeviri Ekibi
Kan burnunun içinden geliyorsa iç kanama riski yüksek. Bu miktarda kan kaybı kuşlar için çok riskli. Bana sorarsanız ev tipi tedaviyle geçecek bir şey gibi durmuyor. Kanatlı uzmanı görmesi ve ilaç tedavisine başlanması lazım. Geçmiş olsun.

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Kan burnunun içinden geliyorsa iç kanama riski yüksek. Bu miktarda kan kaybı kuşlar için çok riskli. Bana sorarsanız ev tipi tedaviyle geçecek bir şey gibi durmuyor. Kanatlı uzmanı görmesi ve ilaç tedavisine başlanması lazım. Geçmiş olsun.
Kanatlı uzmanı görmüş bir şey de vermemiş çok ilgincime gitti

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Çeviri Ekibi
Kanatlı uzmanı görmüş bir şey de vermemiş çok ilgincime gitti
Götürdükleri veteriner kanatlı uzmanı mıymış? Bu boyutlarda bir kuş için 1ml kan kaybı bile çok riskli. Maalesef acil müdahale edilmesi gerektiğini düşünüyorum.

Evet kanatlı uzmanına gidildi çarpma olduğunu söyledi sadece kan durdurucu yaptı dinlenmesi gerekiyor herhangi bir sıkıntı olursa tekrar getirin dedi şuan için yavrum da Bi sıkıntı yok kanama durdu şükürler olsun yaşıyor en büyük sevincim

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Çeviri Ekibi
Evet kanatlı uzmanına gidildi çarpma olduğunu söyledi sadece kan durdurucu yaptı dinlenmesi gerekiyor herhangi bir sıkıntı olursa tekrar getirin dedi şuan için yavrum da Bi sıkıntı yok kanama durdu şükürler olsun yaşıyor en büyük sevincim
Çok sevindim. Kuşun birkaç fotoğrafını daha ekler misiniz?

Şimdi uyuyor yine biraz çok az yem yedi pekmezli su yaptım pansuman yaptım silkeleniyor hekimin dediğine göre gelişim geriliği varmış annesinden erken ayrılmış dedi çok üzüldüm bana geldiğinde çok korkmuştu kedi saldırmıştı strese girmişti

Ekli dosyalar

Üst Alt