• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Sultan papağanı burnunun üstünde tabaka

ates12312

Yeni Üye
Sultan papağanımın sağ burnunun üstünde bir tabaka var gibi kulak çubuğu gibi birşeyle hafifçe alıyımmı nedir bu. Bide Sultan papağanımda başka bir sorun vardi halsizlikle ilgili bunun için başka bir konu açtıydım.demet abla yardımcı oluyorduda sanırım son zamanlarda aktif degil diğer konunun linkini koysam napacağımla ilgili yardımcı olurmsunuz//// Güncel sorunlar! - Kuşum halsiz ve az yem yiyor

Ekli dosyalar

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba kuşun genel hâli nasıl peki solunum problemi var mı. Mukus cereye bulaşmış olabilir. Kekik çayı yapıp burnuna birkaç fısfıs yapıp sarı olan tabakayı kendinin kopmuş tüyü varsa alabilirsiniz yada kulak çubuğu yardımıyla da olabilir. Cerenin yumuşak bir dokusu var çok bastırmadan yapın işlemi çıkmıyorsa zorlamayın. İkinci ihtimal apse olabilir.

ates12312

Yeni Üye
Merhaba kuşun genel hâli nasıl peki solunum problemi var mı. Mukus cereye bulaşmış olabilir. Kekik çayı yapıp burnuna birkaç fısfıs yapıp sarı olan tabakayı kendinin kopmuş tüyü varsa alabilirsiniz yada kulak çubuğu yardımıyla da olabilir. Cerenin yumuşak bir dokusu var çok bastırmadan yapın işlemi çıkmıyorsa zorlamayın. İkinci ihtimal apse olabilir.
Enerjisi yerinde Solunum problemi yok gibi normal gibi.burnun içindede ufak bir parça var gibi o dışındaki tabaka hemen soyulduda içindekini alamiyorum onu nasil alabilirim kendiliğinden çıkmaz dimi.bide şöyle sorun var hocam su içtikten sonra bu agiz açip kapama hareketini yapiyor 2 3 gundur var bu sorun 3/4 dk suruyor bazen daha kisa sonra geçiyor az once yaparken tükürdü gibi oldu suratıma su geldi elimde gerwit entrobac btamin var ilk mesajda yazdığım linkdeki konudaki nedenden dolayida yaklaşık 10 gun boyunca zeolit tozu verdim 2 gundur vermiyorum yapmalıyım

Son düzenleme:

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Kuşun streamable.com üzerinden net şekilde videosunu görebilir miyiz. Tabana beyaz peçete serip yeni yapılmış dört beş dışkıyı da görelim. Özellikle o ağız açma kapama dediğiniz hareketi de yakalayıp çekersiniz iyi olur.

Valeinsian

Yeni Üye
Merhabalar ates12312 🌸
Kulak çubuğuyla ya da sert bir cisimle kesinlikle kazımaya çalışma çünkü o bölge çok hassastır ve kanamaya neden olabilirsin. Sağ burun deliğindeki o tabaka kurumuş akıntı, yem tozu ya da hafif bir mantar kaynaklı kabuklaşma gibi duruyor. Ilık izotonik serum fizyolojik damlatılmış bir pamuğu birkaç saniye üzerinde tutarak yumuşamasını sağlayabilirsin, böylece kendiliğinden çözülür.
Kuşta devam eden halsizlik ve az yem yeme durumu ise solunum yolu veya sinüs enfeksiyonunun tüm vücudu yorduğunu gösteriyor. Diğer konunun linkini buraya eklersen önceki durumuna ve uygulananlara bakıp çok daha net yardımcı olabiliriz, kafesi sıcak tutmayı ve aç kalmamasını sağlamayı ihmal etme 🦜✨

ates12312

Yeni Üye
Kuşun streamable.com üzerinden net şekilde videosunu görebilir miyiz. Tabana beyaz peçete serip yeni yapılmış dört beş dışkıyı da görelim. Özellikle o ağız açma kapama dediğiniz hareketi de yakalayıp çekersiniz iyi olur.
2. dışkı dün akşamki diğerleri sabah ve öğlen o ağiz açıp kapamayi bugün yapmadı hiç denk geldigimde çekip aticam buda diğer konunun linki Güncel sorunlar! - Kuşum halsiz ve az yem yiyor

Ekli dosyalar

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Okudum diğer konunuzu zeolit vermesine verin ama kuşta solunum yollarında sıkıntı varsa yada bakteriyel veya mantar kaynaklı bir sorun varsa tedavi olması gerekir. Dışkılar çok kötü değil yandan kuyrukta gözükecek şekilde videosunu ekler misiniz.

ates12312

Yeni Üye
Okudum diğer konunuzu zeolit vermesine verin ama kuşta solunum yollarında sıkıntı varsa yada bakteriyel veya mantar kaynaklı bir sorun varsa tedavi olması gerekir. Dışkılar çok kötü değil yandan kuyrukta gözükecek şekilde videosunu ekler misiniz.
Video olarak yukleyemedim bi hata verdide bugün hiç yapmadi o dediğim ağız açıp kapama olayini yada ben denk gelmedim bugün bi iştahsızlık var bide

Ekli dosyalar

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Bilemiyorum ağız açma kapamanın birden fazla sebebi var mesela solunum sıkıntısı yaşıyorsa yapabilir kursağı rahatlatmak için kursak genişletme yaparlar vs görmeden yorum yapmak zor kuş fazla sarı sanki. Yağlı tohum sık veriyor musunuz. Çekirdek daldarı vs Kendi rengi de öyle olabilir. Kaç gram peki bilginiz var mı

ates12312

Yeni Üye
Bilemiyorum ağız açma kapamanın birden fazla sebebi var mesela solunum sıkıntısı yaşıyorsa yapabilir kursağı rahatlatmak için kursak genişletme yaparlar vs görmeden yorum yapmak zor kuş fazla sarı sanki. Yağlı tohum sık veriyor musunuz. Çekirdek daldarı vs Kendi rengi de öyle olabilir. Kaç gram peki bilginiz var mı
Versala laga yem aldım ondan veriyorum sadece bide vitaminleri var bt amin gerwit entrobac düzenli veriyorum ara ara marul flnde veriyorum/ .kaç gr olduğunu bilmiyorum malesef.linki koyuyorum bu hareketi yaparken ufak hiriltimsi bir ses de geliyor videoda duyulmuyor bu hareketi böyle 2 3 dk fln sürüyor bazen daha kısa. Watch unnamed | Streamable

Son düzenleme:

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Versala laga yem aldım ondan veriyorum sadece bide vitaminleri var bt amin gerwit entrobac düzenli veriyorum ara ara marul flnde veriyorum/ .kaç gr olduğunu bilmiyorum malesef.linki koyuyorum bu hareketi yaparken ufak hiriltimsi bir ses de geliyor videoda duyulmuyor bu hareketi böyle 2 3 dk fln sürüyor bazen daha kısa. Watch unnamed | Streamable
Hareketi anlamlandıramadım. Belki Sultan sahibi arkadaşlarımın harekete dair yorumu olabilir. Ama hırıltıya benzer ses varsa isterseniz solunumu rahatlatan neftor gibi takviye temin edin. Ve kullanın belki geçici bir durumdur. Ama kuyrukta sekme fazla ise ağız açma kapama nefes probleminden dolayı zorlanıyor ise kuş tedavi olması gerekir. Önce takviye deneyin.

Üst Alt