• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Sultan Papağanı Buldum

Latto

Yeni Üye
Merhabalar ben bir zincir markette çalışıyorum yaklaşık 1, 1.5 ay önce giriş kapısının orda beklerken marketd elinde sultan pağanı tutan 2 tane ablanın geldiğini gördüm. Bu kuşu nereden buldunuz abla dedim kuşu tutan abla da az ileride bulduk yem almaya geldik buraya geldik ve kediler kapmaya çalışıyordu hemen yakaladık dediler. Benim de daha önce ki açtığım konulara bakarsanız bir mavişim vardı ve onu kaybettim ve asla evcil hayvan sahiplenmeyeceğim konusunda kendime söz verdim çünkü onu kaybettiğimde ailemden birini kaybetmiş gibi kendime gelemedim o benim her şeyimdi hiç arkadaşım yoktu o benim en yakın arkadaşım hatta kardeşim gibiydi, ailecek hassas noktamızdı misafir çocukları gelince yaklaştırmaz kızardım. ama nasipliyim ki ve kuşlar konusunda rabbim çok hassas olduğumu biliyor ya karşıma çıkardı ve ablalardan rica ettim biz de zaten bakamayabilirdik birini arıyorduk iyi oldu dediler ve onu sahiplendim. Bende daha önce hiç sultan papağanı görmediğim için ablalardan kuşu elime almaya kalktığımda beni bir ısırdı zor kurtardım elimi:). Neyse o gün markette aldım eve getirdim ilk geldiği zamanlar donup kalıyordu neredeyse hiç hareket etmiyordu zamanla alıştı şimdi kırk yılda bir ötse de hareketlendi. İlk başlarda çay tabağına koyup kafesin altına koyuyordum öyle yem yiyordu şimdi de mavişimden kalan akıllı yemlik var ama kendi yemleri ağzıyla aşağıya atamıyor sanırım ben her sabah ve her akşam elimle yemleri döküyorum o şekilde yiyor. Su çok içiyor MaşaAllah. Gel gelelim elden çok korkuyor yanına bir gideyim kaçıyor ilk başlarda daha kötüydü şimdi elimi götürüyorum o kadar kaçmıyor ama hala kafesten dışarıya çıkmıyor daha doğrusu kafesin kapağına geliyor aşağıya doğru kanatlarını sallıyor açıyor ama cesaret edip atlayamıyor. Özellikle sabahları çok bazen hızlı hızlı kanat çarpıyor belki de sıkılıyor bilmiyorum bana yardımcı olur musunuz bana tavsiyeler verir misiniz?

Şimdi “mamaist.com” sitesinden bana tek tek ne almam gerekiyorsa link atabilir misiniz? Örneğin yemlik için, vitanim için ve aksesuar gibi ekstra ekstra şeyler ne gerekiyorsa alacağım lütfen yardımcı olur musunuz? Daha önce sultan papağanı bakmadığımdan dolayı bilgiye sahip değilim.

Mert G.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Merhaba, öncelikle ballı kraker vermeyin. Onun yerine daldarı veriniz. Plastik tünek değiştirin lütfen tahtaya değiştirin. Takip Edelim - Kuşlarımız için Rutin Vitamin Kullanımı Nasıl Olmalıdır ? bu vitaminleri kullanabilirsiniz. Ankete Sende Katıl - Kuşlara Hangi Meyve Sebze Verilir
Meyve sebzeleri verebilir siniz.
Bu makaleyle nasıl kuş sahıplenır bakabilirsiniz.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Öncelikle hayırlı olsun.kusunuzun videosunu eklerseniz durumu ile ilgili daha iyi yorumlar yaparız.ihtiyaclar konusunda ise mamaist Whatsap hattına yazarsanız ihtiyaçları ile ilgili detaylı bilgi alırsınız 😊