• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan Papağanı Boynu bükmesi

ahmetburak

Yeni Üye
Merhabalar

Bir arkadaş vesilesi ile bir kuş sahiplendim ama kuş sürekli boynunu bükmektedir. Yeme içmesinde herhangi bir sorunu yok yemek yerken yutkunurken boynunu düzgün hale getiriyor ama geri eski hale dönmektedir. Bu sorun neden kaynaklıdır acaba aldığım kişi kafası kafese sıkıştığı için böyle oldu dedi ama doğru söylediğini bilmiyorum. Gaziantep te yaşıyorum bir veterinere göstermem lazım yakında bir yer var konuştum ama kuşlara bakmadığını söyledi veterinere gitmem lazım mıdır? Boynunun düzelmesi için ne yapmam gerekiyor veya ne gibi ilaç kullanmam lazım sorumu okuyup ilgilenen kişilere şimdiden teşekkürlerimi iletiyorum.

Sultan Video yaptığı hareketler linkteki videoda

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba tabana beyaz peçete serip yeni yapılmış dört beş tane dışkıları atabilir misiniz. Kafes sıkışması gibi durmuyor. Sinir sistemiyle ilgili sıkıntı yaşıyor olabilir. Siz dışkıları atın değerlendirelim.

ahmetburak

Yeni Üye
Merhaba tabana beyaz peçete serip yeni yapılmış dört beş tane dışkıları atabilir misiniz. Kafes sıkışması gibi durmuyor. Sinir sistemiyle ilgili sıkıntı yaşıyor olabilir. Siz dışkıları atın değerlendirelim.
sultan-1.jpgEkli dosyayı görüntüle sultan-dışkı.jpg

Aslı hanım dediğiniz şekilde fotoğrafladım dışkısını fotoğrafta sağ taraf biraz ıslak olması kafesin içindeki suyuna çarpmış o yüzden şuanda kafesi içinde böyle biraz kafası eğik bir şekilde duruyor sabahkine bakarak biraz daha iyi bakıyor gibi duruyor fazla yaklaşıp ürkütmek istemiyorum da

Yiğit Ö.

Eski Forumcu
Araştırmacı Üye
Kıdemli Üye
Ekli dosyayı görüntüle 86871Ekli dosyayı görüntüle 86877

Aslı hanım dediğiniz şekilde fotoğrafladım dışkısını fotoğrafta sağ taraf biraz ıslak olması kafesin içindeki suyuna çarpmış o yüzden şuanda kafesi içinde böyle biraz kafası eğik bir şekilde duruyor sabahkine bakarak biraz daha iyi bakıyor gibi duruyor fazla yaklaşıp ürkütmek istemiyorum da
Dışkıları güzel durmuyor, açlık dışkısı yapmış. Siz 4-5 adet beyaz peçetede birikecek şekilde dışkıları yollayabilir misiniz? Bu süreçte kuşun beslendiğinden kesinlikle emin olmalısınız. Ayrıca kuşunuzun ayağı ve parmaklarının sağlığı için kafesteki plastik tünekleri kaldırıp yerine tahta tünek takmalısınız.

Üst Alt