• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

sultan papağanı bit sorunu

ArdaT

Yeni Üye
benim dişi sultan papağanı bitlednid herhalde kaşınıyor kavga etmiyor erkekle baktım tüyleri dökülmüş sağ kanadı dökülmüş uçamıyor ilaç vverdi adam enseye damlat dedi ama verdiği ilaç koyun için yazıyordu küçükbaş hayvanlar için bende güvenemedim geri iadae ettim adını tam hatırlamıyorum ne vermeem lazım bilen

atakan_22

Müdavim
Kıdemli Üye
Veterinerden dış parazit için ivomec gibi sonu mec mac la biten ivermektin içeriği olan ilaç temin edebilirsiniz. Bir damla enseye uygulanıyor.

AybarsK

Paylaşımcı
Veterinerden dış parazit için ivomec gibi sonu mec mac la biten ivermektin içeriği olan ilaç temin edebilirsiniz. Bir damla enseye uygulanıyor.
Ivomec, ivermectin adı verilen bir antiparaziter ilaçtır ve hayvanlarda genellikle bit, pire ve kene gibi dış parazitlerin tedavisi için kullanılır. Doğru fakat yan etkilere neden olabilir. Birkaç gün kullandıktan sonra bir sıkıntı görünmüyorsa devam edin eğer yan etki olursa ( nefes almada zorluk, yorgunluk, iştah kaybı, ishal, kusma ) ilacı kesip veterinere gidiniz.

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Ivomec, ivermectin adı verilen bir antiparaziter ilaçtır ve hayvanlarda genellikle bit, pire ve kene gibi dış parazitlerin tedavisi için kullanılır. Doğru fakat yan etkilere neden olabilir. Birkaç gün kullandıktan sonra bir sıkıntı görünmüyorsa devam edin eğer yan etki olursa ( nefes almada zorluk, yorgunluk, iştah kaybı, ishal, kusma ) ilacı kesip veterinere gidiniz.
Merhaba enseye bir damla uygulanacak 1 kez. Bit varsa, 15 gün sonra 1 doz daha. Sonra 3 ayda 1 yapılacak. İlaç sizin dediğiniz gibi bir kaç gün kullanılmayacak.
benim dişi sultan papağanı bitlednid herhalde kaşınıyor kavga etmiyor erkekle baktım tüyleri dökülmüş sağ kanadı dökülmüş uçamıyor ilaç vverdi adam enseye damlat dedi ama verdiği ilaç koyun için yazıyordu küçükbaş hayvanlar için bende güvenemedim geri iadae ettim adını tam hatırlamıyorum ne vermeem lazım bilen
Aynı ilaçtan bahsediyor olabiliriz. İvermectin içerikli ismi ivomec gibi çeşitli isimlerde olabiliyor. Normalde büyük küçük baş hayvanlar için enjeksiyondur yani iğnedir. Ama biz kuşlarda, enseye, tüyleri aralayıp deriye gelecek şekilde 1 damla yapıyoruz. Deri ve kılcal kan damarları sayesinde yavaş bir şekilde emildiği için zararı olmuyor