• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan papağanı biotin

ahu876

Aktif Üye
Kuş için (sultan papağanı) kullanılabilecek en iyi biotin takviyesi hangisidir?

ahu876

Aktif Üye
Biotin çabuk bozuluyor açılınca, nekton en iyisi
Fakat Röhnfried btAmin forte ve kanatlıoil Formmixin için de biotin var tavsiye ederim
Elimde bt amin forte var nekton biotin almayayım mı yani demet hanım? Kuşumda tüy hastalığı var ve kuyruğunun üstünde tüy dönmesi olmuş apse şeklinde. Temizletip aldıracağım onu fakat önce bir süre biotin kullan öyle aldır dediler

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Elimde bt amin forte var nekton biotin almayayım mı yani demet hanım? Kuşumda tüy hastalığı var ve kuyruğunun üstünde tüy dönmesi olmuş apse şeklinde. Temizletip aldıracağım onu fakat önce bir süre biotin kullan öyle aldır dediler
Görebilir miyiz apse olan yerin resmini 😊

ahu876

Aktif Üye
Görebilir miyiz apse olan yerin resmini 😊
Maalesef böyle😞 kaç tane veterinere götürdüm bir tanesi bile fark etmedi doğru düzgün bakmadı. Kuştan anlayan veterinerler değillerdi çünkü. En son bir kuşçuya götürdüm direk bunu gördü muayene ederken ve söyledi çok büyümüş dedi😔 Ben de fark etmedim çünkü tüylerinin çok arasında ve kuşum tüylerine dokunup sevdirten bir kuş değil hemen strese giriyor şimdi bunu çekmek için zor tuttum çok korktu😞

Ekli dosyalar

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Maalesef böyle😞 kaç tane veterinere götürdüm bir tanesi bile fark etmedi doğru düzgün bakmadı. Kuştan anlayan veterinerler değillerdi çünkü. En son bir kuşçuya götürdüm direk bunu gördü muayene ederken ve söyledi çok büyümüş dedi😔 Ben de fark etmedim çünkü tüylerinin çok arasında ve kuşum tüylerine dokunup sevdirten bir kuş değil hemen strese giriyor şimdi bunu çekmek için zor tuttum çok korktu😞
Bakın oraya Rif ampul alın kırın ve kulak pamuğu ile sürün lütfen yada üzerine damlatın
Tüy kökü çürümüş ve iltihap yapmış
BtAmin forte kullanın
Benimde tüy hastası kuşum var, endişe etmeyin lütfen kanatlıoil Formmixin de faydası olur, yanık yavrular için kullanılır
İçinde biotin de var
Rif ampül apseyi söker atar

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Rif ampulün yan etkisi yoktur antibiyotik ve antibakteriyeldir günde 2 - 3 defa sürün düzeltir Allah ın izniyle inşallah 😊🥰🤲

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Evet demet ablaya katılıyorum rif ampul iyi gelir 🙏 Kıyamam ben ona Rabbim şifasını versin yavrunuzun 🤲🌸

ahu876

Aktif Üye
Evet demet ablaya katılıyorum rif ampul iyi gelir 🙏 Kıyamam ben ona Rabbim şifasını versin yavrunuzun 🤲🌸
Amin inşallah🙏🏻 o kadar kötü görünüyor ki nasıl acılar çekiyor kimbilir yavrum😔 gervit, entrobac, bt amin forte ve sedochol var bir gün temiz su bir gün takviyeli su içecek şekilde sırayla hepsini kullanıyorum. Bir de kekik çayı yapıyorum haftada bir kış mevsimi ne olur ne olmaz üşütür diye umarım iyi gelir

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Allah bin kere razı olsun demet hanım içime su serptiniz🤲🏻 aldırmama gerek yok mu yani? Rif ampul iyi gelir mi? Hemen temin ederim.
Cümlemizden razı olsun Rabbim 🤲😊Ne aldırmas
Amin inşallah🙏🏻 o kadar kötü görünüyor ki nasıl acılar çekiyor kimbilir yavrum😔 gervit, entrobac, bt amin forte ve sedochol var bir gün temiz su bir gün takviyeli su içecek şekilde sırayla hepsini kullanıyorum. Bir de kekik çayı yapıyorum haftada bir kış mevsimi ne olur ne olmaz üşütür diye umarım iyi gelir
Kekik haftada 1 fazla gelir en az 15 gün tedbir amaçlı 🥰🤲
ı kök çürümüş içeri enfeksiyon kapmış, gerek yok bakın fotoğraf atıyorum 2 günde hali bu😊🥰

Ekli dosyalar

ahu876

Aktif Üye
Cümlemizden razı olsun Rabbim 🤲😊Ne aldırmas

Kekik haftada 1 fazla gelir en az 15 gün tedbir amaçlı 🥰🤲
ı kök çürümüş içeri enfeksiyon kapmış, gerek yok bakın fotoğraf atıyorum 2 günde hali bu😊🥰
Öyleyse bundan sonra iki haftada bir yapayım kekik çayını 🙏🏻 ben de sık sık verilmesinin zararlı olduğunu biliyordum fakat kışın haftada bir gün içse bir şey olmaz demiştim. Apse konusunda da içimi rahatlattınız demet hanım🤲🏻 aldırmaktan korkuyordum kuşçu çok kan çıkabilir ölebilir demişti ne yapacağımı şaşırmıştım kaç gündür kendi kendimi yiyorum ya ölümüne sebep olursam diye. O da kara merhem gibi bir şeyler önermişti önce ama rifi alacağım ben. Dediğiniz gibi bir yan etkisi ağır gelme durumu olmaz değil mi rifin? Bünyesi hassas çünkü ve bu aralar çok stresli sürekli zorla tutmaktan mahvettim çocuğu

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Öyleyse bundan sonra iki haftada bir yapayım kekik çayını 🙏🏻 ben de sık sık verilmesinin zararlı olduğunu biliyordum fakat kışın haftada bir gün içse bir şey olmaz demiştim. Apse konusunda da içimi rahatlattınız demet hanım🤲🏻 aldırmaktan korkuyordum kuşçu çok kan çıkabilir ölebilir demişti ne yapacağımı şaşırmıştım kaç gündür kendi kendimi yiyorum ya ölümüne sebep olursam diye. O da kara merhem gibi bir şeyler önermişti önce ama rifi alacağım ben. Dediğiniz gibi bir yan etkisi ağır gelme durumu olmaz değil mi rifin? Bünyesi hassas çünkü ve bu aralar çok stresli sürekli zorla tutmaktan mahvettim çocuğu
Karamerhem antibakteriyeldir, yağlıdır, diderse yanetkisi olabilir
Bu yüzden Rif ampul, lütfen eczaneden hemen alın kapanmadan yaklaşık 10 günde içi kurur tüy kökü düşer yeni tüy gelir Allah ın izniyle 😊🤲ücretli veren eczaneler var, 2 tane yeterli 90 tl civarı
Sorun eczanelere Reçetesiz alın veriyorlsr🥰😊🤲bugün sürün yarın etkisini anlsrsınız
Makalemizde yazıyor okuyun lütfen

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Kekik tedbiren kullanmaya gerek yok Demet ablamın da dediği gibi, soğuktan korumak, takviyeleri düzenli vermek en güzel koruma yöntemidir 🙏 Rifi gönül rahatlığıyla kullanın, Rabbimin izniyle apseyi yok edecektir 🤲

ahu876

Aktif Üye
Bu yüzden Rif ampul, lütfen eczaneden hemen alın kapanmadan yaklaşık 10 günde içi kurur tüy kökü düşer yeni tüy gelir Allah ın izniyle 😊🤲ücretli veren eczaneler var, 2 tane yeterli 90 tl civarı
Sorun eczanelere Reçetesiz alın veriyorlsr🥰😊🤲bugün sürün yarın etkisini anlsrsınız
Bugün cumartesi ama nöbetçi eczaneyi buldum hemen gidip alacağım bu akşam ilk uygulamayı yaparım. Nasıl uygulayacağımı da bir kez daha yazar mısınız rica etsem? Bir kutunun içinde kaç ampul var her biri birer kullanımlık mı, günde kaç defa süreceğim, kulak çubuğunu bandırıp mı yoksa pamukla mı vb?

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Bugün cumartesi ama nöbetçi eczaneyi buldum hemen gidip alacağım bu akşam ilk uygulamayı yaparım. Nasıl uygulayacağımı da bir kez daha yazar mısınız rica etsem? Bir kutunun içinde kaç ampul var her biri birer kullanımlık mı, günde kaç defa süreceğim, kulak çubuğunu bandırıp mı yoksa pamukla mı vb?
Saat 7 ye kadar hepsi sçık😊

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Tabiki içinde 1 adet var, 250 mg
Ampulu kırın ve kulak pamuğu ile sürün
Ağzını bantlayın kurumasın günde 2-3 defa 🤲😊

Ekli dosyalar

Üst Alt