• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan Papağanı AYLARDIR GEÇMEYEN İSHAL

yedirenk

Yeni Üye
Bir adet sultan çiftim var. Ocak ayında yumurtadan çıkan yavrulardan biri yaklaşık 1.5 aylıkken kursak mantarı oldu. İshali o zaman başladı. Kursak mantarı (kusma ve ağız kokusu) geçti ama ishal o zamandan beri halen devam ediyor, hiç geçmedi. Yani yaklaşık 8-9 aydır kuşum ishal. Bir gün bile olsun geçmedi. Bu süreçte tetramezatin, probiyotik ve çeşitli vitaminler kullandım ama etkisi olmadı. Hayvanın iştahında bir sıkıntı yok, hareketli de. Yani davranışlarında anormallik yok. Yalnızca diğer kuşlardan daha fazla su içiyor bu da ishalde normal diye biliyorum.

Yaşadığım şehirde maalesef kanatlı uzmanı olan bir veteriner yok. Dışkı analiz kiti de yok maalesef. Üniversitenin veterinerlik fakültesinde dahi bulamadım.

Şu an gerçekten çok çaresizim. İnstagramdan ulaşmaya çalıştığım uzmanlar dönüş dahi yapmıyor. Yardımcı olursanız çok müteşekkir olacağım...

Not-1: Geçici olarak ızgarasız bir kafese koymak zorunda kaldım, yakın zamanda değiştireceğim. Uygun olmadığını biliyorum. Sadece 10 gündür bu kafeste. Yani ishalin temel sebebi ızgarasız kafes değil.
Not-2: Kursak mantarı iyileştikten 3-4 hafta sonra diğer yavrulardan biriyle aynı kafese koydum bu kuşu. O yavru da ishal oldu ama ayırınca o iyileşti. Aynı şekilde başka bir kuşla aynı kafese konunca onlar da ishal oluyor ama onlarınki iyileşiyor.
Not-3: Kuşun dışkısı çoğu zaman tamamen sıvı oluyor. Fotoğrafta yakından çektiğim yeni yapmış olduğu yeşil renkli dışkı gibi yapmıyor genelde. Çoğunluğu sıvı az miktarda yeşil ton oluyor veya tamamen sıvı yapıyor.Ekli dosyayı görüntüle 13581Ekli dosyayı görüntüle 13582Ekli dosyayı görüntüle 13583Ekli dosyayı görüntüle 13584Ekli dosyayı görüntüle 13585Ekli dosyayı görüntüle 13586Ekli dosyayı görüntüle 13587Ekli dosyayı görüntüle 13588Ekli dosyayı görüntüle 13589

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Çok su içmesinin bir nedeni iç parazit olabilir. Levamizol etken maddeli bir ilaç ile iç parazit tedavisi yapın. Hatta iki kusada yapın.

burakdalbudak

Paylaşımcı
Benimde alalı bugün tam 1 hafta oldu fakat ishali hala geçmedi. Benim kuşumda günde 2 3 defa su içiyor bilmiyorum artık 1 ay bekleyeceğim geçmezse veterinere götürürüm.

yedirenk

Yeni Üye
Peki böbrek sorununun bir çözümü var mı?

yedirenk

Yeni Üye
Çok teşekkürler, ilaçları araştıracağım. Bu arada iç parazit olan kuşlarda genelde geceleri dışkı belli bir yerde toplanmazmış. Dağınık olurmuş kuş rahat etmediği için. Bende genelde hep aynı yere yapıyor. Ama yine de iç parazit tedavisine başlıyorum nilverm aldım.

Böbrek sorunu olmasının belirtileri nelerdir acaba bilginiz var mı?

Bir de kuluçkaya yatan çiftime de iç parazit tedavisi yapmamın mahsuru var mı?

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Çok teşekkürler, ilaçları araştıracağım. Bu arada iç parazit olan kuşlarda genelde geceleri dışkı belli bir yerde toplanmazmış. Dağınık olurmuş kuş rahat etmediği için. Bende genelde hep aynı yere yapıyor. Ama yine de iç parazit tedavisine başlıyorum nilverm aldım.

Böbrek sorunu olmasının belirtileri nelerdir acaba bilginiz var mı?

Bir de kuluçkaya yatan çiftime de iç parazit tedavisi yapmamın mahsuru var mı?
Arkadaşlar gerekeni söylemişler sağolsunlar.. böbrek hastalıkları belirtileri ayaklarda kuruma solgun görünme ve çok su tüketmesi en garantisi röntgen 👍 önceliğiniz iç parazit kullanmak düzelme olmazsa o zaman tekrar yazın yardımcı olalım