• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Sultan Papağanı ayak problemi

iamsmhcnl

Yeni Üye
merhaba aynı problem benim kuşumda da var nedenini bulabilidiz mi?

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Sultanlar 21 gün ve sonrasında ayakları üzerinde durmaya başlarlar 🙂 Tırnakları falan yeni gelişiyor, bu dönemde tunekte durmakta da zorlanabilir, dikkatli olun 🙂

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
benim kuşum 1 aydan bir tık büyük remini de bırakayım yine aynı ayakları smychod.png
Merhaba
kanatlıoil d3 kemik yapısını,
BtAmin forte tüy kas kemik yapısını destekler
Gördüğüm kadarıyla ayaklar öyle kalmış, bazen yavrular çok olunca minik olan eziliyor yada genetik oluyor, bol bol tünek antrenmanı yaptırın parmaklar tüneği tutsun, daha ufak düzelmesede takviyeler ile kuvvetlenir

Masteff

Yeni Üye
merhaba aynı problem benim kuşumda da var nedenini bulabilidiz mi?
Benim kuşumda genetik olarak var şuan sağlıklıyız her hangi bir sorun yok sadece tek sorun tutunmasını engelliyor oyuzden tünekte rahat edemiyor kafes tabanında granüllün üstünde kalıyor

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
evet aynı şekilde veriyorum ama bi gelişme göremedim gibi
Merhaba gelişme 1 günde olmaz yavaş yavaş ilerliyor, siz sürekli tünek tutma antrenmanı yapın, bir kuşum bu şekilde Sohw olduğu için kelepçe dar geliyor, bende kalın lastiği(1 cm ye yakın eni) ayarladım bacaklarına göre, ortasını bantladım ayaklarını geçirdim, geniş bir kelepçe yaptım😊🤲2 gündür ayaklarını sabitledim ilerleyeceğiz Allah ın izniyle inşallah şifa bulacak

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Allahtan umut kesilmez tabiki 🙏 lâkin bu çocugun ayakları bu şekilde kalır sadece daha çok geliştikten sonra tutunmayı öğrenip bu şekilde yaşamayı da öğrenecektir. Siz kemik gelişimi için söylenilen takviyeleri düzenli olarak veriniz. Son olarak da anaçların akraba olması veya kan uyuşmazlığı olduğunu düşünerek genetik ve kronik hastalıkların artmaması için eşleri üretmemek en doğrusu olur diye düşünüyorum 🙏

iamsmhcnl

Yeni Üye
Merhaba gelişme 1 günde olmaz yavaş yavaş ilerliyor, siz sürekli tünek tutma antrenmanı yapın, bir kuşum bu şekilde Sohw olduğu için kelepçe dar geliyor, bende kalın lastiği(1 cm ye yakın eni) ayarladım bacaklarına göre, ortasını bantladım ayaklarını geçirdim, geniş bir kelepçe yaptım😊🤲2 gündür ayaklarını sabitledim ilerleyeceğiz Allah ın izniyle inşallah şifa bulacak
fotoğraf atma imkanınız var mı canlandıramadım gözümde 😂

Üst Alt