• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Çözüldü! Sultan Papağanı Ayak Kanaması

ahmet110

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Ayak ısırılması ve kanama
Hastalık Belirti Tarihi
28 Kas 2025
Yaklaşık 6 aylık bir sultan papağanım evde bulunan ve bir yavruları olan sultan papağı çiftinden erkek kuş tarafından ayağı ısırılmış, ben fark ettiğimde yıvalarının üstünde, oldukça kan gözüküyordu ve tek ayak üzerinde diğer ayağını tüylerinin arasına sokmuş bir şekilde duruyordu, kuşu bir şekilde kanaması durana kadar toplam 10 dakika kadar pansuman yaptım, güncel olarak kanaması yok lakin ek olarak yapmam gereken şeyleri bilmiyorum, fotoğrafları ileteceğim. Juş şuan güncel olarak bir problemi gözükmüyor ısırlıdktan sonra yaptığı dışkılar normal, vücut ısısı normal, uçabiliyor ve iki ayağı üzerine basıp yürüyüp tırmanabiliyor, şuan kendi türyleriyle uğraşıyor ve uyuyup dinlenmeye çalışmıyor, ayağında herhangi bir şişlik veya benzeri yok ayak kısmı tırnak ucunu bağlayan parmak kısmından ısırlımış, hafif bir deri sarkması var zaten fotoğrafları ileteceğim

Diğer çift içinde sanırım yeni kuluçka dönemine gireceklerinden çiftleşiyorlar ve yuvanın boş olmasını istiyorlar, yuvadaki yavruyu dişi kuş sürekli gerek ısısrarak gerek dürterek yuvadan atmaya çalışyor, yuvada atsada yanına gidip onu ısırıyor, başlarda tüy kapsüllerini ısırıp çıkartıyordu ama güncel olarak derisinide ısırıyor, lakin her iki kuşta yavruyu gayet güzel besliyorkar ama eskiye göre daha agrasifler.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Yaklaşık 6 aylık bir sultan papağanım evde bulunan ve bir yavruları olan sultan papağı çiftinden erkek kuş tarafından ayağı ısırılmış, ben fark ettiğimde yıvalarının üstünde, oldukça kan gözüküyordu ve tek ayak üzerinde diğer ayağını tüylerinin arasına sokmuş bir şekilde duruyordu, kuşu bir şekilde kanaması durana kadar toplam 10 dakika kadar pansuman yaptım, güncel olarak kanaması yok lakin ek olarak yapmam gereken şeyleri bilmiyorum, fotoğrafları ileteceğim. Juş şuan güncel olarak bir problemi gözükmüyor ısırlıdktan sonra yaptığı dışkılar normal, vücut ısısı normal, uçabiliyor ve iki ayağı üzerine basıp yürüyüp tırmanabiliyor, şuan kendi türyleriyle uğraşıyor ve uyuyup dinlenmeye çalışmıyor, ayağında herhangi bir şişlik veya benzeri yok ayak kısmı tırnak ucunu bağlayan parmak kısmından ısırlımış, hafif bir deri sarkması var zaten fotoğrafları ileteceğim

Diğer çift içinde sanırım yeni kuluçka dönemine gireceklerinden çiftleşiyorlar ve yuvanın boş olmasını istiyorlar, yuvadaki yavruyu dişi kuş sürekli gerek ısısrarak gerek dürterek yuvadan atmaya çalışyor, yuvada atsada yanına gidip onu ısırıyor, başlarda tüy kapsüllerini ısırıp çıkartıyordu ama güncel olarak derisinide ısırıyor, lakin her iki kuşta yavruyu gayet güzel besliyorkar ama eskiye göre daha agrasifler.
Merhaba geçmiş olsun uyarı ıssırığı yapmışlar
Yavru 6 aylık mı? Ayırın tekrar aynı yere bırakmayın lütfen şuan onu tehdit görüyorlar birleştirirseniz çok daha kanlı olur kavga ölümle sonuçlanır
Artık anne baba hissi bitti
Tek kafese alın mutlaka ayırın
Tüy kapsüllerini mineral ve protein eksikliği olduğunda yaparlar tüyleri yolar, kökten olan protein ve mineral yer atarlar
♦Bunun için Kanatlıoil Formmix tavsiye ederim
3 gün ara ile ağızlarına çaykaşığı ile 2 damla damlatın haftaya 1 defa sonraki hafta tekrar 1 defa sonra 2 haftada 2 damla damlatın
Tüm eksikliği giderir yavruları yolmazlar

ahmet110

Yeni Üye
Anlatım bozukluğu yapmışım kusura bakmayın, evde toplam 4 papağan var yaralanan kuşum 6 aylık ve ayrı bir kafeste kalıyor diğer ailede ise yaklaşık 7 yaşında bir erkek ve 5 yaşında bir dişi var onlarında bir tane 15 20 günlük olan bir yavruları var, yaralanan kuşu son 10 dakikadır ayaklarını tamamen gömecek şekilde mısır ununun içinde bekletiyorum, sanrım belirttiğiniz ilacıda kullanırsam sorun çözülecektir. Şuan belki tüneklerden enfeksiyon kapar diye yuvasına koymuyorum. Enfeksiyon riski geçmişmidir bu konuda rahat olabilirmiyim

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Anlatım bozukluğu yapmışım kusura bakmayın, evde toplam 4 papağan var yaralanan kuşum 6 aylık ve ayrı bir kafeste kalıyor diğer ailede ise yaklaşık 7 yaşında bir erkek ve 5 yaşında bir dişi var onlarında bir tane 15 20 günlük olan bir yavruları var, yaralanan kuşu son 10 dakikadır ayaklarını tamamen gömecek şekilde mısır ununun içinde bekletiyorum, sanrım belirttiğiniz ilacıda kullanırsam sorun çözülecektir. Şuan belki tüneklerden enfeksiyon kapar diye yuvasına koymuyorum. Enfeksiyon riski geçmişmidir bu konuda rahat olabilirmiyim
Merhaba problem değil 😊 bu kuş 6 aylık ise anaçlar çok yolmuş
Formmix mutlaka temin edin yavrulara da verin haftada 1 damla çabuk büyüyorlar 😊🤲
Ayrıca bu tüysüz ve yaralı olanda haftada 2 defa 2 damla verin toplam 3 hafta devam edin haftada 2 defa vermeye, sonra seyrettin haftada 1 e düşürün o arada tüyler gelmeye başlar😊
Ayağına fucidin krem sürebilirsiniz enfeksiyon kapmasın önler deri lezyonu oluşmuş
Hergün 1 defa sürüp kremi iyce yedirin uyumadan önce daga rahat sürülür, mısır granülü enfeksiyon yapabilir
Plastik tünek varsa çıkarın ahşap tünek kullanın mutlaka bakteri yaymaz
Kafes zeminine poşet olmaz dışkı bulaşır ayaklarına bakteri çok olur
Izgaralı kafes temin edin yada ızgara alın internetten bulunuyor
♦Röhnfried ürünleri tavsiye ederim profesyoneldir
Entrobac probiyotik bağışıklık sistemi içindir
Gervit-w multivitamin
BtAmin forte tüy kas kemik yapısını destekler sinir sistemini güçlendirir dengeyi sağlar mutlaka verin
Sularına katılıp rutin verilmelidir
Dış parazit damlası uygulayın lütfen
Vilmectin
Zimec
Avromec
Baymec
Bunlardan birini temin edin lütfen
Ensesine 1 damla damlatın ve masaj yapın 10 gün sonra tekrar uygulayın 2-3 ay sonra tekrarlayın
Veteriner malzemesi satan yerden alabilirsiniz yada mamaist.com dan temin edebilirsiniz
Bunlar olmalı
Anaçlar sebze salatası yapın içine yumurta maması katın
Fizzy, garden mix veya Versele Laga yumurta mamalaeı var, sebze ile karıştırın veri haftada 2 defa

ahmet110

Yeni Üye
Halen bir karışıklık var ama sorun değil ilk fotoğraflarda attığım lutino kuş 6 aylık iken son fotoğrafta attığım daha tüyleri tam çıkmamış kuş 20 günlük kuşumuz, kafes tabanını 2 3 günde bir çöp poşeti şeklinde seriyorum ızgaramız var ama poşetin altında oluyor hem böylece kafes tabanı çok pislenmemiş ve üzerinde yürünebilecek seviyede oluyor, ayrıca dediğiniz gibi plastik tünek kullanmıyorum. Dış parazit kullanıyordum, 2 haftada bir ama kullanımını çok sık yaptığımı farkettim için bende birkaç aydır uygulamıyorum, kullandığım dış parazit büyük ve küçük baş hayvanlar için yine buradan aldığım öneriler sonucu kullandığım bir dış parazitti. Yeni doğan kuş için normal karşılamıştım ama eğer bir problem varsa bu hafta boyunca inceleyeceğim sonrasında verdiğiniz bilgilere göre ilaçlarımı temin edip uygulayacağım, yardımlarınız için teşekkürler

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Halen bir karışıklık var ama sorun değil ilk fotoğraflarda attığım lutino kuş 6 aylık iken son fotoğrafta attığım daha tüyleri tam çıkmamış kuş 20 günlük kuşumuz, kafes tabanını 2 3 günde bir çöp poşeti şeklinde seriyorum ızgaramız var ama poşetin altında oluyor hem böylece kafes tabanı çok pislenmemiş ve üzerinde yürünebilecek seviyede oluyor, ayrıca dediğiniz gibi plastik tünek kullanmıyorum. Dış parazit kullanıyordum, 2 haftada bir ama kullanımını çok sık yaptığımı farkettim için bende birkaç aydır uygulamıyorum, kullandığım dış parazit büyük ve küçük baş hayvanlar için yine buradan aldığım öneriler sonucu kullandığım bir dış parazitti. Yeni doğan kuş için normal karşılamıştım ama eğer bir problem varsa bu hafta boyunca inceleyeceğim sonrasında verdiğiniz bilgilere göre ilaçlarımı temin edip uygulayacağım, yardımlarınız için teşekkürler
Tm sorun çözülmüştür o zaman, anaçlar yavruyu çok yolmuş lütfen Formmix temin edin ve verin
Hepsine içirin öncelik anaçlar da mineral eksikliğinde çok olur %90 keser

Üst Alt