- Hastalık Belirtileri
- Ayak ısırılması ve kanama
- Hastalık Belirti Tarihi
- 28 Kas 2025
Yaklaşık 6 aylık bir sultan papağanım evde bulunan ve bir yavruları olan sultan papağı çiftinden erkek kuş tarafından ayağı ısırılmış, ben fark ettiğimde yıvalarının üstünde, oldukça kan gözüküyordu ve tek ayak üzerinde diğer ayağını tüylerinin arasına sokmuş bir şekilde duruyordu, kuşu bir şekilde kanaması durana kadar toplam 10 dakika kadar pansuman yaptım, güncel olarak kanaması yok lakin ek olarak yapmam gereken şeyleri bilmiyorum, fotoğrafları ileteceğim. Juş şuan güncel olarak bir problemi gözükmüyor ısırlıdktan sonra yaptığı dışkılar normal, vücut ısısı normal, uçabiliyor ve iki ayağı üzerine basıp yürüyüp tırmanabiliyor, şuan kendi türyleriyle uğraşıyor ve uyuyup dinlenmeye çalışmıyor, ayağında herhangi bir şişlik veya benzeri yok ayak kısmı tırnak ucunu bağlayan parmak kısmından ısırlımış, hafif bir deri sarkması var zaten fotoğrafları ileteceğim
Diğer çift içinde sanırım yeni kuluçka dönemine gireceklerinden çiftleşiyorlar ve yuvanın boş olmasını istiyorlar, yuvadaki yavruyu dişi kuş sürekli gerek ısısrarak gerek dürterek yuvadan atmaya çalışyor, yuvada atsada yanına gidip onu ısırıyor, başlarda tüy kapsüllerini ısırıp çıkartıyordu ama güncel olarak derisinide ısırıyor, lakin her iki kuşta yavruyu gayet güzel besliyorkar ama eskiye göre daha agrasifler.
Diğer çift içinde sanırım yeni kuluçka dönemine gireceklerinden çiftleşiyorlar ve yuvanın boş olmasını istiyorlar, yuvadaki yavruyu dişi kuş sürekli gerek ısısrarak gerek dürterek yuvadan atmaya çalışyor, yuvada atsada yanına gidip onu ısırıyor, başlarda tüy kapsüllerini ısırıp çıkartıyordu ama güncel olarak derisinide ısırıyor, lakin her iki kuşta yavruyu gayet güzel besliyorkar ama eskiye göre daha agrasifler.