• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan papağanı ayak incinmesi

Muhatektas

Yeni Üye
Arkadaşlar bir başlık daha açmıştım bu durum için , papağanım sürekli sağ ayağını yukarı çekiyor ve yürürken hafif topallıyor , bir hafta önce tülde kan gördüm , şu anda ayakta kavrama azda olsa var ve yukarı çektiği ayağı ile teli kavrarken çok yavaş hareket ediyor ve o ayağı ile kavrarken titrek bir şekilde kavrıyor teli falan , üzerine basabiliyor bazen falan ve yeni farkettim ki bütün tırnakları beyaz sorunlu olan ayağındaki bir tırnağı simsiyah .
Rica ediyorum uzman arkadaşlar ilgilenebilir mi bol bol görüntü bırakıyorum aciliyeti var kendi kendine geçer ki papağanım yeni geldiği için ele gelmiyor , ilaç sürün diyen arkadaşların dikkatine .. şimdiden teşekkür ederim destekleriniz için minik yardımlarınızı bekliyor ..Ekli dosyayı görüntüle 37002Ekli dosyayı görüntüle 37003Ekli dosyayı görüntüle 37004Ekli dosyayı görüntüle 37005

Bahar Y.

Müdavim
Kırık gibi görünmüyor, ağır incitmiş kendi kendine toparlar ama terramycn sürme imkanınız varsa çok faydalı olur, o tırnak daha önceden beyaz mıydı

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Bir önceki konuda yazmıştık ek olarak tünekleri çıkartın tabana hamster talaşı koyun ve yemi suyu aşağı alın 👍

Muhatektas

Yeni Üye
hocam merhaba bnları yapayımda bu hamster talaşıın üzerine dışkısını yapıp bunu yemesi olası görünüyor , bir bu hayvan dışarıda kalmaya alışık içeride bıraktıkça hayvanı psikolojisi bozulmasın cevaplarınızı bekliyorum. teşekkürler

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
hocam merhaba bnları yapayımda bu hamster talaşıın üzerine dışkısını yapıp bunu yemesi olası görünüyor , bir bu hayvan dışarıda kalmaya alışık içeride bıraktıkça hayvanı psikolojisi bozulmasın cevaplarınızı bekliyorum. teşekkürler
Şu an için önceliğiniz ayağın iyileşmesi. Tünekte kaldıkça ayağı daha kötü hale gelip hiç tüneğe konamaz hale geldiğinde daha çok psikolojisi bozulmayacak mı? Lütfen söylenilenleri yapınız 🙏

Cengiz N.

Müdavim
Kıdemli Üye
Tek ayakla kafesin kenarına gelip kafasını veya vucudunu kafese yaslayıp tek ayak ile uyuyor mu? Benim kızım ayağını incittiğinde o şekilde uyuyordu, tuneği çıkarttığım zaman suluk veya kalamar taşına tünüyordu o yüzden geri takmıştım tuneği. Geceleri az krem sürüp lambayı kapatıyordum. 3-4 içinde iyileşmişti benimki ama tırnağında morarma yoktu. Sultanlar kafese içeriden dışarıdan tırmanmayı sever tüle yakın olmak çok tehlikeli. Tırnağı takıldığı zaman kanat çırparak aşırı güç uyguluyor kurtarmak için o da incitme ve kırığa kadar giden hasar verebiliyor kafes tül arasında an az 3-4 cm boşluk olmalı ya da hiç tül olmamalı. Dışkı yeme konusuna gelince evet yerler!

Muhatektas

Yeni Üye
Hocalar merhaba şimdi dikkat ettim ki sol ayağındaki sol arka parmağı öne doğru dönmüş arkaya doğru bakmıyor ne yapmalıyım durum nedir artık kırık olduğunu düşünmeye başladım önerileriniz nelerdir

Ahmet Emir362

Yeni Üye
Şu anda benim sultan papağanımda öyle ama ayağını sadece havada tutuyor indirdiği zaman üzerine tam basmıyor siz ne yaptınız iyleştimi?

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Şu anda benim sultan papağanımda öyle ama ayağını sadece havada tutuyor indirdiği zaman üzerine tam basmıyor siz ne yaptınız iyleştimi?
Merhaba hoş geldiniz ama konu 2022 malesef kapanmış bir konu. Yeni konu başlığı ile sorunu anlatırsanız yardımcı olmaya çalışırız🤗

Üst Alt