• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! Sultan papağanı ayağına basamıyor

usluc

Yeni Üye
Merhaba,
Daha önce farklı konuda yazdım ancak şimdi durum farklı olduğundan dolayı yeni konu açtım.
Ani sesten dolayı sultan papağanımız tünekten düştü, muhtemelen ayağını ızgaraya kanadını da aşağıdaki tüneğe çarptı:( şu anda sağ tarafından kaynaklı dengesizlik var, sağ ayağına basmamaya çalışıyor ancak sahibini görünce neşelenip topallayarak yürüyor tırmanıyor gayet iyi bi şekilde. Öğleden sonra hep uyudu su içmek için kalktı yemini de yiyor şimdi ancak ayağıyla tüneği tam kavramıyor. Fotoğrafları ekliyorum.
Video koyamadım daha önce de, belirtilen adrese girmiyor hata veriyor, umarım fotoğraflar yardımcı olur. 185343te ayağı tünekte ancak kavramıyordu sonra 185532de kaldırdı ayağını. Dışkı fotoğrafı da ekledim. Yemliği çok yürümemesi için yanına koydum iyi mi yaptım? Ayağını genel olarak kaşıdığı içn krem sürmedim yememesi için, zeytinyağı iyi gelir mi veya sıcak suyla yıkayalım mı? Önerileriniz çok kıymetli. Şimdiden teşekkürler

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Merhaba geçmiş olsun , ayağıyla kavrama yapamıyor mu? Teramiycn deri melhemini gece ışıkları kapatmadan önce hafifçe masaj yaparak sürebilirsiniz.videyu aşağıdaki linke tıklayarak oluşturup linkini buraya ekleyin bakalım 👍 Ekstra olarak verdiğiniz katkılar nelerdir? grit kum ve kalamar kemiği veriyor musunuz

usluc

Yeni Üye
Çok teşekkürler video yönlendirmesi için 💐 çekince yükleyeceğim, yürürken tüneği kavrayarak ilerliyor ancak tam basmadan topallayarak, tırmanırken de normal tutunuyor tellere, biyoteknik avimineral damlattım suyuna, meyve sebze vermiyorum bu ara, beyaz taşı ve renkli mineral taş blok var ancak çok kullanmıyor, quik kuş kumunu az miktarda yemine karıştırıyorum.
Bu sayfadaki bilgilendirmeleriniz için çok teşekkürler 🙏🏼🌸

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Kavrama azda ola varsa kırık olduğunu düşünmüyorum. Morarma var mı? Bu süreçte tünekleri çıkarıp kafes tabanına temiz havlu serip yeminide kafes tabanına indirirseniz ayağına basmasını sağlayabilirsiniz. Bu süreçte ilk gün iki sonraki günler tek damla olarak d vitamini damlatabilirsiniz ağzına.

Son düzenleme:

usluc

Yeni Üye
Çok teşekkürler 🙏🏼 hafif kavrayabilmesi sevindirici ama canının acıdığını görmek çok üzücü en hızlı şekilde iyileşmesi için çabam, tünekleri çıkardık ilk aşamada aşağıdaki ızgaranın da üstünü kapattık ancak bi türlü inmedi, biz indirince de direkt yukarı tırmanıyor, o sebeple tekrar rahat olduğu şekilde taktık tünekleri, tünekte kalmasının zararı olur mu:(

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Çok teşekkürler 🙏🏼 hafif kavrayabilmesi sevindirici ama canının acıdığını görmek çok üzücü en hızlı şekilde iyileşmesi için çabam, tünekleri çıkardık ilk aşamada aşağıdaki ızgaranın da üstünü kapattık ancak bi türlü inmedi, biz indirince de direkt yukarı tırmanıyor, o sebeple tekrar rahat olduğu şekilde taktık tünekleri, tünekte kalmasının zararı olur mu:(
Öyle rahat ediyorsa o şekilde kalsın ozaman. Zaten acıdığı için üzerine mümkün mertebe basmayacaktır. Teramisin merhem ağrısını alacaktır. Kullanmıyorsanız direncinin düşmemesi için gerwit multivitamin kullanabilirsiniz. Limon çekirdeğinin içide ağrı kesici özelliğe sahiptir. Parçalayıp yedirebilirseniz faydası olacaktır.

Üst Alt