• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan papağanı Aşırı kuyruk sallama hareketi

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Denedim ancak poşeti orda goremeyince çığlık atıyor çok garip unutmuyorda🤣
Unutmazlar ama siz artık oraya koymayın veya her gün oraya iki tane çekirdek bırakın kendi yemliğinden alıp ☺

LextacS

Paylaşımcı
Merhaba son bir sorum daha olacak kusura bakmayın esneme hareketi yapıyor Sultan papağanım grit kumu versem düzelir dimi ard arda 4 5 defa yapmaya başladı dün bişey yoktu bugün çok yapmaya başladi grit kumunu sade yemiyor yemine koyayım dimi ve neden bu hareketi yaparlar

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Bazen kursaktan aşağıya sindirim için yaparlar normalken ama bazen de sindiremediği için yaparlar kuş kumu yesin ☺

LextacS

Paylaşımcı
Merhaba iyi günler tekrardan Sultan papağanimi gitmesini çıkmasını istemediğim biryerden nasıl engellerim. Avizeye çıkıp avizeyi kemiriyor daha önceden çıkmıyordu şimdi çıkmaya başladı bugün az önce 2 3 defa çıkmaya çalışırken engelledim alışkanlık haline getirmemesi için,unutması için napabilirim.

LextacS

Paylaşımcı
Birde Sultan papaganimi yikadiktan sonra peteğin üzerine koysam sorun olurmu yanan peteğin üzerine peteğin üzerine birşey örtüp

mortsvivants

Eski Forumcu
Birde Sultan papaganimi yikadiktan sonra peteğin üzerine koysam sorun olurmu yanan peteğin üzerine peteğin üzerine birşey örtüp
Siz yıkamayın ya bir kapta kendisi girip çıksın girmiyorsa da kafesindeyken sprey şişesi ile fısfıs yapın. Evet dediğiniz gibi üzerini örtün peteğin yanında kurusun.

LextacS

Paylaşımcı
Merhaba iyi günler tekrardan Sultan papağanimi gitmesini çıkmasını istemediğim biryerden nasıl engellerim. Avizeye çıkıp avizeyi kemiriyor daha önceden çıkmıyordu şimdi çıkmaya başladı bugün az önce 2 3 defa çıkmaya çalışırken engelledim alışkanlık haline getirmemesi için,unutması için napabilirim.
Bunun için bir cozumunuz varmı bir bilginiz varsa yardım ederseniz çok sevinirim napabilirim

mortsvivants

Eski Forumcu
Bunun için bir cozumunuz varmı bir bilginiz varsa yardım ederseniz çok sevinirim napabilirim
Yani maalesef ancak orayı örtersiniz konmaz, huy edinmişse sürekli oraya gider kendi kuşumdan biliyorum. İlgisini çekebilecek alanlar oluşturun başka yerlerde, kafesinin dışında da tünek olsun, oyuncaklar olsun oraya çıkar oyalanır.

LextacS

Paylaşımcı
Yani maalesef ancak orayı örtersiniz konmaz, huy edinmişse sürekli oraya gider kendi kuşumdan biliyorum. İlgisini çekebilecek alanlar oluşturun başka yerlerde, kafesinin dışında da tünek olsun, oyuncaklar olsun oraya çıkar oyalanır.
Kafes dışında tünekte çok durmayi sevmiyor ya aslında sabit durmayı seven biri değil 🤣 anca ben odadan çıkınca duruyor. aklı fikri yaramazlikta 3 defa uçmayı denedi avizeye fazladan bir tünek var onu avizenin önüne doğru tuttum direk başka yere kaçtı tunekten normalde korkmuyor ama kaçtı 3 defa yaptı herseferinde tüneği havaya kaldırdım kaçtı ondan sonra daha gitmedi huy edinmiş değil gibi bakalım inşallah uçmaz daha kemiriyor

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Kafes dışında tünekte çok durmayi sevmiyor ya aslında sabit durmayı seven biri değil 🤣 anca ben odadan çıkınca duruyor. aklı fikri yaramazlikta 3 defa uçmayı denedi avizeye fazladan bir tünek var onu avizenin önüne doğru tuttum direk başka yere kaçtı tunekten normalde korkmuyor ama kaçtı 3 defa yaptı herseferinde tüneği havaya kaldırdım kaçtı ondan sonra daha gitmedi huy edinmiş değil gibi bakalım inşallah uçmaz daha kemiriyor
Alışkanlık yaptıysa zor ancak oradan uçurmanız lazım sürekli veya dikkatini çekecek başka bir şey bulmanız lazım 🤣