• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan papağanı ani hastalik

Ayşenur zengin

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
ANİ durguslasma ishal uyuklama hali
Hastalık Belirti Tarihi
31 Ocak 2023
Kullanılan İlaç
Diafuryl 100 ml
Merhaba tek biri kişi olsa bile yardımcı olur musunuz lütfen kuşum dün 1 saat içinde rahatsızlandi uyku halinde yem yemiyor ama.su içiyor dışkısı dün sadece şeffaf su olarakti ishal ilacı verince bugün sıvı biçimde koyu yeşil olarak yapmaya başladı tepkisiz dün gece hiç uyumadım durmadan takip ettim acaba ciddi hastalık mı yoksa soğuk mu aldı bilmiyorum çok korkuyorum birşey olmasından ve 2 kardeşler diğerinde bir problem yok aynı ortamda yaşıyorlar biri hastayken diğeri olmaması normal mi ve ayırmam lazım mi

Umur E.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
ishal ilacı olarak ne verdiniz ?

Ayşenur zengin

Yeni Üye
ishal ilacı olarak ne verdiniz ?
Dışkısı poposuna yapışıyor ilacdan sonra koyu yesil sıvı olarak vetenire götürmeli miyim bir anda oldu 1 saat icinde durgunluk uykulu hal tepki vermeme yem yemiyor su içiyor simdi de uyumasi icin ustunu örttüm uyusun halsiz çünkü ne yapmam lazim dun den beri takip ediyorum bugun cok cok az yedi ama hala halsiz ve uykulu

Umur E.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Dışkısı poposuna yapışıyor ilacdan sonra koyu yesil sıvı olarak vetenire götürmeli miyim bir anda oldu 1 saat icinde durgunluk uykulu hal tepki vermeme yem yemiyor su içiyor simdi de uyumasi icin ustunu örttüm uyusun halsiz çünkü ne yapmam lazim
bi uzmandan yardım almakta fayda var Kanatlı Uzmanı

Umur E.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
İnşallah duzgun bir vetenir bulabilirim çünkü iyi yorumlar varken kötü yorumlarda var ve kusla ilgilenen cok fazla veteriner yok malesef biraz gozlemleyip mi gotursem yokssa hemen goturum mu
yukarda size götürebileceğinz veterinerleri attım Kanatlı Uzmanı yazısına tıklarsanız karşısına çıkacaktır.Hangi şehirdesiniz?

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Dışkı tahlili yaptırın

Ayşenur zengin

Yeni Üye
Dışkı tahlili yaptırın
Götürsdum ama tahlil gerek yok dedi ilaç verdi yemden zehirlenme gibi gözüküyor dedi ama sadece kalbini dinleyerek bu sonuca vardı başka veterinere daha mı götürsem acaba bilmiyorum zorla yem yedirmeye çalışıyorum yiyip.icmiyor elle beslemeyi de bilmiyorum yanlisda ölüme sebeb oluyormuş nefes borusuna kaçınca galiba

Ayşenur zengin

Yeni Üye
Götürsdum ama tahlil gerek yok dedi ilaç verdi yemden zehirlenme gibi gözüküyor dedi ama sadece kalbini dinleyerek bu sonuca vardı başka veterinere daha mı götürsem acaba bilmiyorum zorla yem yedirmeye çalışıyorum yiyip.icmiyor elle beslemeyi de bilmiyorum yanlisda ölüme sebeb oluyormuş nefes borusuna kaçınca galiba
Uyuyor korkuyorum birden bişey olucak.diye dünden beri iki üç defa kustu yanında kardesi.var ayirsam mi onu da bilmiyorum

Ayşenur zengin

Yeni Üye
Uyuyor korkuyorum birden bişey olucak.diye dünden beri iki üç defa kustu yanında kardesi.var ayirsam mi onu da bilmiyorum

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Bence dışkı tahlili yaptırın dışkı çok bozuk enfeksiyon var büyük ihtimalle. Kaşıkla elle besleme maması yedirebilirsiniz beslenmezse iyi olmaz

Umur E.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Acaba hangi veterinere götürdünüz kanatlı uzmanı mıydı ? Dışkı bence tahlil gerektiriyor zehirlenmeyle pek alakası yok gibi.Eğer beslenmiyorsa beslemeniz gerekiyor ki güçten düşmesin çevrenizde ki petshoplara sorun illa ki bi üretici vardır yardımcı olurlar

Ayşenur zengin

Yeni Üye
Acaba hangi veterinere götürdünüz kanatlı uzmanı mıydı ? Dışkı bence tahlil gerektiriyor zehirlenmeyle pek alakası yok gibi.Eğer beslenmiyorsa beslemeniz gerekiyor ki güçten düşmesin çevrenizde ki petshoplara sorun illa ki bi üretici vardır yardımcı olurlar
İki veterinere götürdüm eline bile almadı tahlil dedim gerek yok ne çıkacağını biliyoruz diyor ateşi dusukmus lafa bak 3 yaşarsa yaşar elimden birşey gelmiyor bir ilaç verdim durumu aynı petshopa da gtursem oda ilac vericek üst usste yem yemiyor içmiyor elle besleyemiyiorum

Umur E.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
İki veterinere götürdüm eline bile almadı tahlil dedim gerek yok ne çıkacağını biliyoruz diyor ateşi dusukmus lafa bak 3 yaşarsa yaşar elimden birşey gelmiyor bir ilaç verdim durumu aynı petshopa da gtursem oda ilac vericek üst usste yem yemiyor içmiyor elle besleyemiyiorum
veterinere götürmeniz önemli değil önemli olan götürdüğünüz veterinerin kanatlı uzmanı olması yoksa böyle baştan savma teşhişler koyuyolar.Attığım linkte Gaziantep'de Panvet var oraya götürseniz daha iyi yardımcı olurlar.Petshop eğer üretici ise elle besleme konusunda yardım alabilirsiniz o yüzden önerdim.Acaba veteriner hangi ilaçları verdi isimlerini söyler misiniz

Son düzenleme:

Ayşenur zengin

Yeni Üye
veterinere götürmeniz önemli değil önemli olan götürdüğünüz veterinerin kanatlı uzmanı olması yoksa böyle baştan savma teşhişler koyuyolar.Attığım linkte Gaziantep'de Panvet var oraya götürseniz daha iyi yardımcı olurlar.Petshop eğer üretici ise elle besleme konusunda yardım alabilirsiniz o yüzden önerdim.Acaba veteriner hangi ilaçları verdi isimlerini söyler misiniz
Şırınga ya çekip verdi ve bir de toz verdi panvete goturmedim ama iki yere götürdüm panvet de veteriner değil mi tam oraya götürürken başka yere karar verrdim