• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan papağanı alıştırma

ozanozan1

Aktif Üye
Merhaba arkadaşlar sultan papağanım eve geleli 2 gün oldu hatta yeni yeni ötmeye ve yem yemeye başladı. Genelde kabarık duruyor bunuda yeni ortama güvensizlik olarak yorumluyorum bilmiyorum siz ne dersiniz. Şimdi bundan sonra yavruya nasıl yanaşmalıyım kendini sevdiren bir kuş olmasını çok istiyorum ilk elime aldığımda hiç ısırmadı galiba ısırma huyu yok. kafesin dışından yeşillik veya meyve uzattığımda kaçıyor yanaşmıyor ve uzattığımı yemiyor. Kuşumu ne kadar daha kafeste tutmalıyım ve nasıl adımlar atmalıyım önerilerinizi bekliyorum.

aknn

Aktif Üye
Merhaba, kuşun kaç aylık? Bende aynı durumu yaşıyorum benimki eve geleli 3 gün oldu daha elime almayı denemedim hiç kendisi 3 aylık henüz, nasıl elime alabilirim ögretir misin?

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici

Makaleyi okuyalım faydası olacaktır. Kuşunuzu önce kafese alıştırın ve kafeste eğitim veriniz. Bu süreçte yem ve su tükettiğinden emin olalım papağanlar çok inatçı buna dikkat edelim👍 mümkünse kuşun görsellerini görmek isteriz 😊

ozanozan1

Aktif Üye
Merhaba, kuşun kaç aylık? Bende aynı durumu yaşıyorum benimki eve geleli 3 gün oldu daha elime almayı denemedim hiç kendisi 3 aylık henüz, nasıl elime alabilirim ögretir misin?

Kafes değişimi için mecburen elime aldım ısırmadı. Şimdi yemini yiyor,suyunu içiyor,ötüşlerini yapıyor ama ancak kafesin içinde sevdiği ne varsa elimde uzattım ancak hiçbirinde yanaşmadı yakınlaşmayı denediğimde kafase tırmanmaya çalışıyor. Açıkcası bu durum ne kadar devam edecek bilmiyorum. Yavru 65 günlük ve 4 gün oldu eve geleli

Üst Alt