• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan Papağanı Alışamıyor

furkan1111111

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Saldırganlık
Hastalık Belirti Tarihi
13 Eyl 2023
Yaklaşık bir haftadır elimizde olan dışarıda bulduğumuz yetişkin bir sultan papağanını evimize aldık. Zaten sağlıklı çoğalabilen bir sultan papağanı ailemiz vardı dolayısıyla biraz deneyimliydik fakat bu bulduğumuz kuş farklıydı. Tüm kuyruğu köklerine yakın bir yerden kesilmişti bazı sırt tüylerinde yapıştırıcı izine benzer izler vardı ayrıca derisinde kırmızı kırmızı alerji izine benzer izler vardı. Bizde hastalık bulunma ihtimaline karşı başka bir kafese koyup onu bir kaç gün gözledik. Ardından 2 yetişkin eş ve 1 yavrunun bulunduğu kafese koyup gözlemledik. O sırada erkek olduğunu öğrendik ardından kafeste üstünlük kurup dişi kuşa kur yapmaya başladı bizde kafesden ayırdık. Kuş ayrıca çok fazla saldırgan yem ve daldarırdan başka yiyecek bir şeyler bilmediği ayrıca ele alışık olmadığında belirtmek isterim. Ben bu kuşun kötü bir bakım sonucunda vahşileşerek evden atıldığını düşünüyorum, sizce bu kuş ele alışabilirmi çünki çok fazla saldırgan daha ele yaklaşamayan bir kuş

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhaba sanırım çok zorlu şartlardan gelmiş bir can. Evet ya attılar yada bir yolunu bulup kaçmış. Şükürler olsun ki sizin gibi bir can dostuna sığınmış. Nelerden geçmiş neler yaşamış bilemiyorum. Tüğleri yok olmuş kesilmiş yapışmış kanatlar(takviyeler ve zaman herşeyi düzeltecek) 😔😔😔Sizin ona yapmanız gereken tek şey sabır ve sevgi. Hırçınlığı da hiç sevgi ve ilgi görmediği içindir.inanıyorum ki zamanla üstesinden gelecek size güvenecek ve sevginize çok güzel günlerde mutlu olacak. Minicik yüreğinde mutlu olmayı sevilmeyi yaşamamış. İyi ki varsınız🤗
Sabır ve sevgi yaklaşın lütfen işiniz zor ama bizler canları çok seviyoruz. Üstesinden geleceğinize inanıyorum.🦜❤🦜💓🦜