• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan Papağanı alırken nelere dikkat etmeli?

Omerft18

Paylaşımcı
Merhaba herkese. Muhabbet kuşuma eş alınca ve yavrulamayınca ben de bir sultan papağanı sahiplenmeye karar verdim. Ele alışması ve konuşması için erkek tercih etmek gerek bildiğim kadarıyla. Dişiler de alışıyormuş fakat konuşamıyormuş. Sultan papağanlarında cinsiyet ayrımı çok zor. Ve ben lutino almak istiyorum onlarda daha da zor 😂. Kaç aylık almalıyım ve cinsiyetini nasıl öğrenirim?

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
6 aydan büyük olursa ötüşünden anlarsınız. Veya kuşlar içinden fotoğraf atarsanız hocalarımız yardımcı olmaya çalışacaklardır

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Şimdi üreticiden alırsaniz eğer o size tahmin yürüterek bu erkek yada bu dişi deyip yardımcı olabilir. Ama kesin cinsiyeti 3. Aydan sonra ötüşünden anlaşılıyor. Ben yavruyken cinsiyetleri ayirabiliyorum urettigim için. Eğer konuşmasıni istiyorsanız yeme düşmüş 1.5 aylık civarında erkek sultan papağanı tercih edebilirsiniz. Cinsiyet tahmini için öncelik hem kanat altı hem leğen kemiğine bakılması önerilir

Mısır

Yeni Üye
Şimdi üreticiden alırsaniz eğer o size tahmin yürüterek bu erkek yada bu dişi deyip yardımcı olabilir. Ama kesin cinsiyeti 3. Aydan sonra ötüşünden anlaşılıyor. Ben yavruyken cinsiyetleri ayirabiliyorum urettigim için. Eğer konuşmasıni istiyorsanız yeme düşmüş 1.5 aylık civarında erkek sultan papağanı tercih edebilirsiniz. Cinsiyet tahmini için öncelik hem kanat altı hem leğen kemiğine bakılması önerilir
Leğen kemiğinden nasıl anlaşılıyor acaba biraz açıklayabilir misiniz

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Leğen kemiğinde eğer kanatların arasında mesafe varsa dişidir kanatlar arasında mesafe yoksa erkektir

Üst Alt