• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan Papağanı ağzını açıp ses çıkarıyor

Çiço

Aktif Üye
Merhaba, yaklaşık 3 yıldır sahipliğini yaptığım dişi sultan papağanında ağzını sürekli olarak açıp kapatma mevcut. Aşağıdaki videodan da inceleyebilirsiniz. İnternette biraz araştırdığımda solunum yolu enfeksiyonu ve yemini sindiremiyor olabileceği yazılmış. Sizce ne sorunu var ve nasıl tedavi uygulamalıyım?

Not: Gagasını kesilmiş şekilde gördük ve kuşa üzülüp sahiplendik. Ayrıca eski sahibi kanatlarını da kesmiş

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Kursağı çok şiş duruyor. Kafeste girit kum var mı? Solunumda da sıkıntı var gibi. Kanatlı uzmanına götürmeniz uygun olur.

Gagası 3 yıldır uzamadı mı? Ve kanatları ?

Çiço

Aktif Üye
Kursağı çok şiş duruyor. Kafeste girit kum var mı? Solunumda da sıkıntı var gibi. Kanatlı uzmanına götürmeniz uygun olur.

Gagası 3 yıldır uzamadı mı? Ve kanatları ?
Gagası ve Kanatları uzamadı. Sadece alt gagası uzuyor onu da gaga taşı ile kısaltıyor. Kursağında anormallik olmadığını düşünüyorum herzamankine göre. Girit kum kafesinde yok maalesef. Önerebileceğiniz ilaç var mı bildiğiniz

Mustafa27

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Gagası ve Kanatları uzamadı. Sadece alt gagası uzuyor onu da gaga taşı ile kısaltıyor. Kursağında anormallik olmadığını düşünüyorum herzamankine göre. Girit kum kafesinde yok maalesef. Önerebileceğiniz ilaç var mı bildiğiniz
Geçmiş olsun, grit kum ayrı bir yemlikte sürekli kafeste bulunması gerekir ,ilaç konusunda ise ezbere ilaç önermek yanlıştır, veteriner görmesi çok daha iyi olur kanatlı uzmanı olması gerek ama

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Kanat tüyleri uzamadıysa kesilme işi değil bir hastalığı var demektir. Kesilen kanat üç yılda mutlaka dökülür yenisi çıkardı. Ama gaga kökü durduğu sürece uzaması gerekirdi. Kuşun farklı sorunları olabilir. Girit kum mutlaka kafeste olsun. Biz ilaç değil buradan ancak takviye tavsiyesinde bulunabiliriz. Sağlıklı bir kuş için entrobac probiyotik,gerwit multivitamin ve BT amin Forte b vitamini takviyesi verebilirsiniz. Almak isterseniz mamaist.com dan alabilirsiniz.

Çiço

Aktif Üye
Bu sabah su verdim 2 yudum aldı sonrasında suya gagasını değdirip silkelemeye başladı, suyu istiyor ama içmiyor. Kursağı boş yem yemiyor.

Son düzenleme:
Üst Alt