• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan papağan yumurta sonrası dışkı sulu beyaz

Murat Halisdemir

Müdavim
Selam arkadaşlar Sultan papağan Yumurta sonrası halsizlik sancısı var.

Yumarta yaptı rahatladı ama 1 ve 2 gündür yine sancı devam etmekte ben gerekli röhnfried entrobac multivitamin var.

Kuş üzerinde öncelikle hasas tartı kilo baktım
Normal 112 gramdan 103 gram hızlı bi kilo kaybı var kemik ve yağ derisi azalmış kemik hissediliyo ele alınca orta tarafta.
Elimde ilaçlar wormix fungi mix , salmox mix bulunmakta geçen ay koruma tedavisi yaptım

Tahminim Aşırı çifleşmeden oldunu düşünüyorum sultan papağan hiç rahat durmuyo çok fazla çifleşiyolar buda dişi kuşta zayıflama ölüme sürekliyo ayırma gelince stres giriyolar yem yemiyolar 3 4 ay önce denemiştim erkek dişi kendi besliyo sürekli bazen engel olamıyoruz göz arasında yine o iş hallediyolar kızıştırcak hiç birşey vermiyorum erkek baya sağlam çifleşme meraklısı
Ayırıncada daha kötü oluyo yuva kapattım yine çifleşme engel deil yine o iş yapıyolar.

Dişi şuan vitamin verdim yemesi için kızıldarı verdim rahat yesin die A21 maması var şuan durum orta derece onu istemedi mama konusunda zorlamadım.
Suyu içiyo yem az iyiyo dışkı resmini ekledim.

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
A21 elle besleme yapın yedirin dışkıya bakılınca kuş aç. Kızıldarı bildiğim kadarıyla kızgınlığı arttırıyor. Kuşlara spreyleme yapın yuvalık varsa çıkartın eğer kuluçkaya yatmadıysa

Murat Halisdemir

Müdavim
@Tuğçe G. A21 maması var evet ama yemiyo denedim kesinlikle ağzına sokturmuyo az yedirdim ama zorlamak istemedim
Yuvalık kapatcam erkek çok fena kızıştırmıyorum sürekli çifleşme peşinde dişi şuan kötü bu gün salmo mix fungi mix medtollymin forte verdim ağzına şırıngayla 2 saat sonra azcık kızıldarı yedi tekrar suluk ilacını içti 2 kere biraz kızıldarı dışkı yeşil biraz siyah döndü şuan dinlenmeye aldım erkek duruyor erkek bu arada koruma ilaç verdim tahminim aşırı çifleşme sonucu oldunu düşünüyorum artık güçsüz eşini ayırmayı uzaklaştırmayı planlıyorum düşüncen bu daha yapmadım kuş kendine gelirse inşAllah bunu yapcam sahiplendirebilirim 4.5 yaşında wf erkek şuan
başka erkek kuşlarımda var tek inşAllah iyi olur yarın ilaç vercem

Murat Halisdemir

Müdavim
Normal kızıldarı hiç vermiyorum dişi hasta kuş rahat iyebilmesi için ona aldım bu gün. dışkı yedikten sonra değişiklik oldu.
Umarım inşAllah kurtulur iştah açılırsa düzelceni umut ediyorum 3 gün hiç birşey yemezse genelde yaşamıyolar elimden geleni yapıyorum şuan
kuruma, sallabaş, titrebaş, ayak tutukması iştahsızlık oldunu salmo mix tercih ettim Candidiasis mantar hastalığı için fungi mix verdim.
Arkasından düzelip iştah geçince probiyotik takviyesi yapcam.

Cengiz N.

Müdavim
Kıdemli Üye
@Tuğçe G. A21 maması var evet ama yemiyo denedim kesinlikle ağzına sokturmuyo az yedirdim ama zorlamak istemedim
Yuvalık kapatcam erkek çok fena kızıştırmıyorum sürekli çifleşme peşinde dişi şuan kötü bu gün salmo mix fungi mix medtollymin forte verdim ağzına şırıngayla 2 saat sonra azcık kızıldarı yedi tekrar suluk ilacını içti 2 kere biraz kızıldarı dışkı yeşil biraz siyah döndü şuan dinlenmeye aldım erkek duruyor erkek bu arada koruma ilaç verdim tahminim aşırı çifleşme sonucu oldunu düşünüyorum artık güçsüz eşini ayırmayı uzaklaştırmayı planlıyorum düşüncen bu daha yapmadım kuş kendine gelirse inşAllah bunu yapcam sahiplendirebilirim 4.5 yaşında wf erkek şuan
başka erkek kuşlarımda var tek inşAllah iyi olur yarın ilaç vercem
Zorla bence! Şırınga ile kursaktan olmasada ağzına damla damla ver, ben iki gün öyle yedirmiştim! Alıştı artık tatlı kaşıktan bayılarak yiyor! Ama sevdiği kıvamı tutturmak lazım

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Senin kuşun kilo kaybını önlemek için kuşu günde iki kez kursaktan beslemen gerekir kardeşim

Murat Halisdemir

Müdavim
@Cngznrt ilk gün yaptım biraz yedirdim yetişkin bi kuş cok ağzina birşey sokulmasini sevmiyo siringa agizdan ilac verdim şuan toparladi biraz 1 dal kizildari yedi yem filan yoneliyo yavas yavas 2 gündeyim yine ilac siringa agiz yanindan damlattım biraz yem dari yedi inşAllah toparlar Aşırı kulucka çifleşmeden oldunu dusunuyorum yordu kuşu erkek sultan wf sahiplendirmek istiyorum onu baya abaza kuş kiziştirici bile vermiyorum normal yem var gardenmix fena yuva yapiyo disi hazirlik yapio boş durmuyo hic cifleşme meraklisi

Üst Alt