• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan papağan ishal olması

Berra545

Yeni Üye
Merhaba sultan papağanım ishal oldu. maş fasulyesi çimlendirmiştim sonrasında halsizlesşti ve sadece su dışkılıodu çiş gibi. Sabah vetwrinere götürdüm antibiyotik ve serum verdi suyuna karıştırıorum ve aspur aldım fakat sürekli uyuyo ve iştahı yok öok su içio. Şimdi biraz yeşil ve sulu dışkılamaya basladı vende elşmle aspur yedirmeye çalışıorum başka ne yapmalıyım haline çok üzülüorum

Ahmet D.

Tutkulu
Emektar Üye
Geçmiş Olsun. belli başlı sorulara cevap verebilirmisiniz..
Daha önce maş fasulyesi verdiniz mi?
Kuşun dışkı ve tünekte dururken resmi,
Veterinerin verdiği ilaç isimlerinide söylerseniz daha rahat yardımcı olalım.

Berra545

Yeni Üye
Evet daha önce maş çimlendirme verdim bu bianda oldu ya da hastaydı biz anlamadık çünkü yemesi içmesi yerinde çok hareketli bir kuştu. Diagel verdiler ishal için antibiyotiğin adını unuttum ama sırıngayla veriyoruz. Birkaç gün boyunca hergün kliniğe götürücem. Çok fazla su içio ama yem yemio 😔😔😔

Ahmet D.

Tutkulu
Emektar Üye
Fazla su tüketimi ishal kaynaklıdır, belirgin bir zayıflama yok ise zamanla düzelecektir. Veteriner hekimin verdiği antibiyotiğe devam edin. Kafes içerisinde sadece yem olarak beyaz darı varsa dal darı bulundurun bu dönemde kırması daha kolay olacaktır. Sürekli gün içinde kabarık olarak mı duruyor? Maş fasulyelerini çimlendirme esansında belirli aralıklarla 4-5 defa yıkıyor, çimlendikten sonra sirkeli suda arınmasını sağlıyor musunuz?
Daha önceden de başlamış olabilir hastalık belirtileri bu yüzden tedavi sürecinde sık sık durumunu değerlendirin.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Ailemize hoşgeldiniz
Ahmet gerekeni yazmış..
Kuşunuzun dışkısınin resmi uzak net görünmüyor rica etsem daha yakın ve yeni dışkı resmi görebilir miyiz?birde tedavi sürecinde maş fasulyesi veya başka ek gıda vermeyin ilaçlarla birlikte probiyotik verin.Ayrica kuşunuzu kafes dışına iyileşene kadar salmayin ve sıcak bir ortamda olsun

Berra545

Yeni Üye
normal kendi yeminden ve aspur koydum sadece ama elimde beyaz dal darı var ondanda koyarım şimdi. Çimlendirmeyi sirkeli suyla yaorım defalarca yıkadım hergüne ayrı vitaminleri vardı veriodum arada yumurta veriodum gerçekten neden böyle oldu anlamadım çok üzülüorum. Yem çok nadir yiyo dal darı verdem yermiki acaba ilaçlara devam ediorum şırıngayla bugünde veterinere gidicez. İnsallah yavrum düzelcek

Berra545

Yeni Üye
Kabatık ve uyuyo genelde ama dün akşam biraz hareketli şimdi yine uyuyo acaba antibiyotikten olabilir mi suyunada probiyotik koyuyorum antibiyotik alıo die

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Antibiyotik ile birlikte probiyotik verilmelidir.

Berra545

Yeni Üye
Veriyorum probiyotik ihmal etmiorum sürekli başındayım yem yemwsi için me yapmalıyım. Hiç yem hemio okadar az yiyoki sırf ben uzatıprum die bir iki yem alıo

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Elle besleme yapınız.. internet üzerinden besleme maması ve aparati temin edebilirsiniz

Berra545

Yeni Üye
şırıngayla besliyorum şuanda hergün veterinere gidyoruz insallah iyi olcak çok telekkürler herşey için

nsmrtgltn

Yeni Üye
Sultan papaganim altını çok ıslatiyor ishal değil veterinere götürdüm antibiyotik verdi kullandık hala düzelmedi bu konuda yardımcı olabilirmisiniz

nsmrtgltn

Yeni Üye
İshal oldu diye antibiyotik verdi ismini hatırlamıyorum iştahsızlık yok sadece yemini yiyor çok şu içiyor bir günde soluğunu bitiriyor

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Antibiyotik kullanıldığında beraberinde probiyotik verilmesi gerekir aksi takdirde bağırsak florasını ve hatta ilerlerse karaciğeri etkiler