• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan pağanımın nesi var?

ruyatnztqe

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Gagada anormali büyüme, çatlama ve kanama
Sultan papağanım yaklaşık 5,6 aydır bu şekilde. Gagada anormali büyüme var alt gaga uzuyor, gagasının her iki tarafında canlı et dokusu çıkıyor küçük halde zamanla büyüyüp kanayıp patlıyor yok oluyor belli aralıklarla çıkıyor (şuan yok) gri tüylerinin bazıları sarıya döndü burnunun üzerinde siyah lekelenmeler oldu ve kulağının üstüne üzerindeki kırmızı tüyler döküldü biraz 😥 (6 yaşında)

Son düzenleme:

Yiğit Ö.

Eski Forumcu
Araştırmacı Üye
Kıdemli Üye
Sultan papağanım yaklaşık 5,6 aydır bu şekilde. Gagada anormali büyüme var alt gaga uzuyor, gagasının her iki tarafında canlı et dokusu çıkıyor küçük halde zamanla büyüyüp kanayıp patlıyor yok oluyor belli aralıklarla çıkıyor (şuan yok) gri tüylerinin bazıları sarıya döndü burnunun üzerinde siyah lekelenmeler oldu ve kulağının üstüne üzerindeki kırmızı tüyler döküldü biraz 😥 (6 yaşında)
Kuşunuzun streamable.com üzerinden video atabilir misiniz?

ruyatnztqe

Yeni Üye
Veteriner peynir mantarına çok benziyor ama değil demişti teşekkür ederim

Yiğit Ö.

Eski Forumcu
Araştırmacı Üye
Kıdemli Üye
Veteriner peynir mantarına çok benziyor ama değil demişti teşekkür ederim
Peynir mantarını ilk defa duyuyorum. Veteriner hekim bir ilaç verdi mi? Kanatlı uzmanı mıydı? Hangi veterinere gittiniz?

ruyatnztqe

Yeni Üye
Normalde kedimi götürdüğüm veterinere götürdüm kanatlı uzmanı değildi. Kuşlardan çok fazla anlamam ama nesi olduğuna bakarım dedi ama kan tahlili vs yapmadı karaciğer yağlanmasından şüphelendiğimi söylediğim halde, sadece ay çekirdeği verme dedi ve bi vitamin verdi b vitamini ağırlıklı bi vitamindi

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Peynir mantarı bir çeşit gaga mantarı diye biliyorum. Ama karaciğer kaynaklı da gagada uzama deformeler olabiliyor. Şöyle yapın karaciğer koruyucu takviyeler kullanın. Sedochol alın ve b vitamini. Bu ikisini dönüşümlü kullanın. Ve devedikeni tohumu unuda alın. Haftada bir iki yediği sebzenin üstüne serpin. Gaga da lezyonlar çıkarsa trosyd mantar kremi sürün. Eğer iyileşme olmazsa kanatlı uzmana götürün. İmkanınız varsa şimdiden götürün. Ama kanatlı uzman olduğundan emin olun.

ruyatnztqe

Yeni Üye
Merhaba teşekkür ederim şuanda versele laga karaciğer takviyesi kullanıyordum haftada iki kez suluğuna 1ml. Ama ishal olduğu için kestim sizin söylediklerinizi deneyeceğim

ruyatnztqe

Yeni Üye
Bişey daha sorabilir miyim söylediğiniz takviyeyi ve deve dikeni tohumu ununu nasıl ve hangi sıklıkla kullanacağım ve o unun bi zararı olur mu, teşekkürler

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Bişey daha sorabilir miyim söylediğiniz takviyeyi ve deve dikeni tohumu ununu nasıl ve hangi sıklıkla kullanacağım ve o unun bi zararı olur mu, teşekkürler
Kullandığınız versele laga karaciğer koruyucu avi chol mü. Öyleyse bitirin o takviyeyi. Bitirince sedochol alırsınız. Devedikeni tohumu ununu dediğim gibi haftada bir iki sevdiği sebzesine yada mama veriyorsanız mamasına serpin. Hayır hiçbir zararı olmaz. Aksine karaciğeri temizler 🌸

Yiğit Ö.

Eski Forumcu
Araştırmacı Üye
Kıdemli Üye
Devedikeni yaprağı ve tohumu insanlar için ve kuşlar için çok faydalıdır karaciğeri destekler, hiçbir zararı olmaz.

ruyatnztqe

Yeni Üye
Kullandığınız versele laga karaciğer koruyucu avi chol mü. Öyleyse bitirin o takviyeyi. Bitirince sedochol alırsınız. Devedikeni tohumu ununu dediğim gibi haftada bir iki sevdiği sebzesine yada mama veriyorsanız mamasına serpin. Hayır hiçbir zararı olmaz. Aksine karaciğeri temizler 🌸
Evet avi chol ama ishal oldu diye kullanmaktan vazgeçmiştim haftada iki kere 1ml dozaj çok mu geldi acaba ve malsf sebze veya karışım mama yemleri yemiyor tohum yem yiyor sadece onun üstüne serpsem olur herhalde ☺

EzgiA

Eski Forumcu
Moderatör
Etkinlik Uzmanı
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Evet avi chol ama ishal oldu diye kullanmaktan vazgeçmiştim haftada iki kere 1ml dozaj çok mu geldi acaba ve malsf sebze veya karışım mama yemleri yemiyor tohum yem yiyor sadece onun üstüne serpsem olur herhalde ☺
Merhaba Geçmiş Olsun Dozu Bira Fazla. Yarım Suluk İçin 4 Damla Yeterli.

Yiğit Ö.

Eski Forumcu
Araştırmacı Üye
Kıdemli Üye
Meyve sebzeye de alıştırmayı deneyebilirsiniz yemde büyük ihtimalle dibe çöker

Üst Alt