• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Sultan pağanı sağ ayağını kaldırıyor, kullanamıyor

cengbay

Yeni Üye
Merhaba herkese.
Yaklaşık 7+ senedir beslediğim sultan papaganım var. Hali hazırda artık biraz da tecrübeli ve bilgili de olduk ancak hep korkutuğum şey başıma geldi. Yardımınıza ihtiyacım var.

Dün gayet sağlıklı şekilde uçarken, ayaklarını kullanırken ve beni ısırırken :) bugün gözlemlediğim kadarıyla sağ ayagını kullanmıyor veya kullanamıyor. Bu sebeble hem uçmak istemiyor hemde sağ ayagı sürekli yukarda tutuyor yani vücudunun içine sokuyor. Daha önce de birkez başka bir kuşta benzer sorunu yaşadım ama o sanırım felç geçirmişti ve sonradan vefat etti.. Şuan ne yapacağımı bilmiyorum açıkçası. Durum bana neyi gösteriyor şuan ne yapmam lazım?
Bu arada haftlalık vitamin vs de eksik etmiyorum. Entrobactır, avidresdir, sedecholdur yıllardır kullanıyorum düzenli şekilde. Kısaca yardımınız gerekiyor sevgili üyeler..

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Tüneği yada parmağınızı kavrayabiliyor mu, ayak yada parmaklar da herhangi bir morarma yada şişme var mı? Tünekte bir videosunu eklermisiniz.

cengbay

Yeni Üye
Tüneği yada parmağınızı kavrayabiliyor mu, ayak yada parmaklar da herhangi bir morarma yada şişme var mı? Tünekte bir videosunu eklermisiniz.
Şuanlık bir morarma yok. Hafif kızarlık var gibi. Şişmede yok gibi duruyor. Biraz tüneği ve elimi tırmak istemiyoe özellikle sağ ayagı. Dışkı da normal hafif katımsı yeşilli beyazlı kıvamda. Acaba krem sürsem mi diye düşünüyorum ama ne süreceğimi de bilemiyorum. Silverdin ve termacin evde var ama genel olark yanık kremi sanırım bunlar.

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Tünekte bir video ve kızarmış dediğiniz yerin bir resmini eklermisiniz. (Video için Streamable.com a girip upload video yazan yerden videoyu yükleyin oluşan linki buraya mesaj bölümüne yapıştırın)

cengbay

Yeni Üye
Tünekte bir video ve kızarmış dediğiniz yerin bir resmini eklermisiniz. (Video için Streamable.com a girip upload video yazan yerden videoyu yükleyin oluşan linki buraya mesaj bölümüne yapıştırın)
@Tarık T. şöyle atayım:

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba evet incinmiş gibi duruyor. Yara kızarıklık vs varsa terramicyn deri merhemi sürün sorunlu ayağa. Yoksa ağrıyı alması açısından dolgit benzeri krem varsa sürün. BT amin forte varsa destekleme yapın. İsterseniz öncesi gözlemleyin geçmezse röntgeni çektirin.

cengbay

Yeni Üye
Merhaba evet incinmiş gibi duruyor. Yara kızarıklık vs varsa terramicyn deri merhemi sürün sorunlu ayağa. Yoksa ağrıyı alması açısından dolgit benzeri krem varsa sürün. BT amin forte varsa destekleme yapın. İsterseniz öncesi gözlemleyin geçmezse röntgeni çektirin.
@Aslı Ö. Merhaba. yorumunuz için teşekkür ederim. Bt amin zaten yıllardır kullanıyorum haftada 2 kere veriyorum. Bu voltaren krem varmış herhalde. Forumda da gördüm. Bu sürülür mü acaba uyar mı? Evde teramicinde varda yanık kremi sonuçta bu. Birde sürdükten sonra ayagı sarmak gerekir mi? Yalasa filan zararı olmaması için?

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
@Aslı Ö. Merhaba. yorumunuz için teşekkür ederim. Bt amin zaten yıllardır kullanıyorum haftada 2 kere veriyorum. Bu voltaren krem varmış herhalde. Forumda da gördüm. Bu sürülür mü acaba uyar mı? Evde teramicinde varda yanık kremi sonuçta bu. Birde sürdükten sonra ayagı sarmak gerekir mi? Yalasa filan zararı olmaması için?
Volteren de olur aynı işlevi görüyor zaten. Terramicyn deri merhemi daha çok yara tarzı durumlarda daha uygun olur. Yaraya bağlı kızarıklık yoksa volteren sürün. Ayağı sarmayın. Sarsanız zaten gagasıyla çıkaracaktır. Kremi uykuya geçmeden hemen önce sürün krem kalıntısı kalmasın. Sonra ışıkları kapatın uykuya geçsin ayağıyla uğraşmasın yemesin herhangi bir yere teması olmasın.

cengbay

Yeni Üye
Volteren de olur aynı işlevi görüyor zaten. Terramicyn deri merhemi daha çok yara tarzı durumlarda daha uygun olur. Yaraya bağlı kızarıklık yoksa volteren sürün. Ayağı sarmayın. Sarsanız zaten gagasıyla çıkaracaktır. Kremi uykuya geçmeden hemen önce sürün krem kalıntısı kalmasın. Sonra ışıkları kapatın uykuya geçsin ayağıyla uğraşmasın yemesin herhangi bir yere teması olmasın.
Anladım teşekkürler. Yememesi biraz zor ama bakalım. Olmadı hafifçe sargı beziyle sarararım. Gece de uyusun. Duruma göre yine güncellerim burayı.

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Anladım teşekkürler. Yememesi biraz zor ama bakalım. Olmadı hafifçe sargı beziyle sarararım. Gece de uyusun. Duruma göre yine güncellerim burayı.
Sararsanız daha çok rahatsız eder sarmanıza gerek yok yeter ki üstünde kalmayacak şekilde olsun krem ve direk ışıkları kapatın uyusun.

cengbay

Yeni Üye
Tekrardan selamlar. Cuma günü dolgit kremin biraz daha kuşlar için sağlıklı oldugunu söylediler ve satın aldım. (Yese yalasa diye) Zaten 2 gündür sürüyorum ve pirinç tanesi kadar parmağımla oavalıyorum. Ancak hala ayagını gün içinde çokça kez yine kaldırıyor. Bügün biraz dışarı saldım normal yürüyor ama bir yere geçip dinlendiğinde sağ ayagını yine kaldırıyor. Ancak eskisine göre biraz daha artık sağ ayagına da güç gelmiş fark ettim kadarıyla.
Birde başta soracaktım unutmuşum:
Ben entrobac, gerwit, sedechol, avidres gibi takvileri kullanıyorum. Gervit ve entrobacı karıştırarak hafta bir veriyordum ama şuan kuşun vitamine ihtiyacı olacağı düşündüm ve söyleyende vardı. Acaba vitaminleri yine hafta da bir vermeye devam mı edeyim yoksa siz ne önerirsiniz şu ayak sorunu varken? Normalde pazartesi günü entrobac+gerwit veriyordum.
@Tarık T. @EzgiA @Aslı Ö.

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Tekrardan selamlar. Cuma günü dolgit kremin biraz daha kuşlar için sağlıklı oldugunu söylediler ve satın aldım. (Yese yalasa diye) Zaten 2 gündür sürüyorum ve pirinç tanesi kadar parmağımla oavalıyorum. Ancak hala ayagını gün içinde çokça kez yine kaldırıyor. Bügün biraz dışarı saldım normal yürüyor ama bir yere geçip dinlendiğinde sağ ayagını yine kaldırıyor. Ancak eskisine göre biraz daha artık sağ ayagına da güç gelmiş fark ettim kadarıyla.
Birde başta soracaktım unutmuşum:
Ben entrobac, gerwit, sedechol, avidres gibi takvileri kullanıyorum. Gervit ve entrobacı karıştırarak hafta bir veriyordum ama şuan kuşun vitamine ihtiyacı olacağı düşündüm ve söyleyende vardı. Acaba vitaminleri yine hafta da bir vermeye devam mı edeyim yoksa siz ne önerirsiniz şu ayak sorunu varken? Normalde pazartesi günü entrobac+gerwit veriyordum.
@Tarık T. @EzgiA @Aslı Ö.
Volteren yada dolgit farketmez yalasa, yese bile sorun teşkil etmez merak etmeyin. En kötü ishal olur sulu dışkılama yapar. Gervit ve entrobac ı ayni suluğa koymayın. Kendinize gün belirleyip farklı günlerde verin. Avides e gerek yok. Siz konu açalı üç gün olmuş. Ayak kemik incinmelerinin iyileşmesi toparlaması biraz uzun sürüyor. Dolgit e devam edin. Ama yine de içinize sinmiyorsa veterinere gidip röntgenini çektirebilirsiniz.

cengbay

Yeni Üye
Volteren yada dolgit farketmez yalasa, yese bile sorun teşkil etmez merak etmeyin. En kötü ishal olur sulu dışkılama yapar. Gervit ve entrobac ı ayni suluğa koymayın. Kendinize gün belirleyip farklı günlerde verin. Avides e gerek yok. Siz konu açalı üç gün olmuş. Ayak kemik incinmelerinin iyileşmesi toparlaması biraz uzun sürüyor. Dolgit e devam edin. Ama yine de içinize sinmiyorsa veterinere gidip röntgenini çektirebilirsiniz.
Bulundugum yerde 3 tane veteriner var ancak üçüde kanatlılardan anlamıyor.. O yüzden elimden geldiğince tercrübe ettikçe hatta sizlere sordukça öğreniyorum. En yakın veteriner farklı bir ilde ve ortalama 3 saatte gidliyor. Havalarda malum soguk. Sıcak olsa arabayla götüreceğim. Yine de dolgiti bugunle birlikte 3 gündür kullandım. Daha ne kadar sürmeliyim sizce?
Yine bu takviyeleri temin ettiğim kişi, entrobac ile gerwiti karıştırıp verebilirsin demişti hatta 3 senedir bu şekilde kullanıyordum. Ancak şu durum düzelene kadar ayrı ayrı verebilirim. Hatta yarın gerwit, salı sadece su, çarşamda entroback yapabilirim.

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Kuşta sindirim problemi yada hafifte olsa bağırsaklarda bakteri vs varsa vitaminsiz sadece probiyotik vermek daha doğru yaklaşım olur. Siz ayrı ayrı uygulama yapın. Eskiye göre ayakta hareketlilik düzelme olduysa kırık değil incinmedir. Dolgit i yedi güne tamamlayın.

Üst Alt