• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sultan alcam, Cinsiyetinden emin olamıyorum

ozgurozaninsaat

Yeni Üye
Foto aşağıda, yüzü gri olduğuna göre dişi, ama kuyruğunda hiç çizgi vs. yok bu durauma görede erkek. kuşu netten gördüm kur hareketlerini görmeme imkan yok. uşu görmeye gittiğimdede kur veya ötme yapmayabilir, yani bu alacağım kuş erkek mi dişi mi, birde kaç yaşına kadar sultanlar ürer? bu kuş 5-6 yaşında varmışEkli dosyayı görüntüle 42763

ecenalbantoglu

Yeni Üye
Maşallah çok tatlı bir sultan. Bende aldığımda dişi sanıyordum fakat buraya attığımda yüzündeki maskeye bakılırsa erkek demişlerdi. Gerçekten de erkek çıktı geçenlerde değişik ötüşler yaptı aldığım kişiye video attığımda %100 emin olduğunu söyledi. Belki fotoğraflardan karşılaştırma ile bir yön bulabilirsiniz

Son düzenleme:

ozgurozaninsaat

Yeni Üye
Maşallah çok tatlı bir sultan. Bende aldığımda dişi sanıyordum fakat buraya attığımda yüzündeki maskeye bakılırsa erkek demişlerdi. Gerçekten de erkek çıktı geçenlerde değişik ötüşler yaptı aldığım kişiye video attığımda %100 emin olduğunu söyledi. Belki fotoğraflardan karşılaştırma ile bir yön bulabilirsiniz
resimlerinizden bakıp söyleyebileceğim tek şey kuşunuzun çok güzel olduğu :). iyi bakın ona. yavruyken babadan zarar görmemek için dişi tüylerine sahip olduğunu biliyorum ama benim alacağım kuşta yavruluğu kalmamış

ecenalbantoglu

Yeni Üye
resimlerinizden bakıp söyleyebileceğim tek şey kuşunuzun çok güzel olduğu :). iyi bakın ona. yavruyken babadan zarar görmemek için dişi tüylerine sahip olduğunu biliyorum ama benim alacağım kuşta yavruluğu kalmamış
Anladım belki karşılaştırma yapılabilir diye düşündüm. Teşekkür ederim, gözüm gibi bakıyorum ☺

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Video isteyin bakalım 👍

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Kuş 5 6 yaşında var demişsiniz. İllaki kur ötüşü yapar erkekse. Sahibi bu konuda birşey demiyor mu? 5 6 aylıkmı demek istediniz acaba. Ben erkeğe benzettim ama eminde olunmuyor böyle.

Seda.

Tutkulu
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
vi

aşağıdaki resim videodan en net görüntü, videoda bişi yapmıyoor öylece duruyo. kur hareketi ötüş yok, kuyruğunda çigiler yok, ma yüzü gri
Erkeklerdeki gibi düzenli dik kafa üstü tüyleri var ben erkekten yana kullanıyorum oyumu . Kur ötüşü kanat açmaları başlamismi gözlemlemek lazım . Not çok güzel...

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Bu kuş yaşında bile görünmüyor video olsa daha net anlaşılır

ozgurozaninsaat

Yeni Üye
4 yaşında yazıyr ilanda, ama neyse başka bir ilan sitesi buldum, aradığım güzellikler var, eğer fotoları doğruysa

Üst Alt