• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soy Ağacı Takibi

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Kafes Kuşlarının değerli üreticilerine hep merak ettiğim bir soruyu sormak istedim. 🤭

Kuşların soy ağacını nasıl takip ediyorsunuz? Bunun için bir uygulama mı kullanıyorsunuz yoksa eski usül deftere mi yazıyorsunuz?

Ben Bulut'un yavrularını dağıtmaya başladığım için soy ağacı yapmak istiyorum, gerçi sizin kadar çok kuş dağıtmadığım ve dağıtamayacağım için bir yere yazsamda olur. 😬 Lakin benim gibi acemilere ve bu hobiye yeni başlayan üreticilere de örnek olur hem sizin tecrübeleriniz.🤗

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Derneğe üye yapalım seni bilezik yaptır takarsın böylece dernek numarandan takip etmiş olursun bazen benim yavrular hasta olarak geliyor tâbi artık yavru değiller birer nine ve dede olarak 😂 önce simaları yabancı gelmiyor bir yerden tanıyorum diyorum 😅 sonra bileziğe bakınca Emin oluyorum 😊

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Derneğe üye yapalım seni bilezik yaptır takarsın böylece dernek numarandan takip etmiş olursun bazen benim yavrular hasta olarak geliyor tâbi artık yavru değiller birer nine ve dede olarak 😂 önce simaları yabancı gelmiyor bir yerden tanıyorum diyorum 😅 sonra bileziğe bakınca Emin oluyorum 😊
Dernek için üretimhane olması gerekmez mi abicim. Üç beş kuş için gerek var mı? 😅 Benim üretici olamayacağım tarafımca tescillendi zaten o yüzden eledim ileride üretici vs olmayı. 😬

Maşallah. Kimbilir kaç tane yavrun dede ve nine oldu bu zamana kadar. 😍
Şu anki hedefim Bulut'u dede yapmak benimde ama yavrulardan ayrılmak çok zor geliyor bana. Sizde de böyle olmuş muydu? Nasıl aşmak gerek bu durumu acaba? 😅

Sude W.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Dernek için üretimhane olması gerekmez mi abicim. Üç beş kuş için gerek var mı? 😅 Benim üretici olamayacağım tarafımca tescillendi zaten o yüzden eledim ileride üretici vs olmayı. 😬

Şu anki hedefim Bulut'u dede yapmak benimde ama yavrulardan ayrılmak çok zor geliyor bana. Sizde de böyle olmuş muydu? Nasıl aşmak gerek bu durumu acaba? 😅
Doğası gereği yavru kuşlar uçmaya başladığında, ebeveyn kuşlar yavrularını terk eder. Siz de bunu düşünerekten aşabilirsiniz belki 🤣

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Zaten yakışıklı bir kuş gördüğünüz zaman bilin ki Bulut'un soyağacındandır. Adam güzellik 1.si 😁

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici

Bizde ayrılmadığımiz için üretici olduk kardeşim 🤣 o yüzden hiç büyük konuşma seninde sonun iyi değil demedi deme 😅

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Sende kaldığı sürece soy ağacını takip edersin kuşun. Bilezik değiştiği anda başka soy girdiği anda o kuşun soyunu takip etmen zor olur. Özellikle show kuşlarında soy takibi önemli soyun aktarımı seni ne kadar memnun ediyor o önemli beni memnun etmeyen bir soyun takibini ve aktarımını yapmaya uğraşmam mesela.

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Zaten yakışıklı bir kuş gördüğünüz zaman bilin ki Bulut'un soyağacındandır. Adam güzellik 1.si 😁
Yeni gördüm mesajını. 👀 O kadar diyorsun yani.😅 Bulut adına teşekkür edeyim. 🤭

Sende kaldığı sürece soy ağacını takip edersin kuşun. Bilezik değiştiği anda başka soy girdiği anda o kuşun soyunu takip etmen zor olur. Özellikle show kuşlarında soy takibi önemli soyun aktarımı seni ne kadar memnun ediyor o önemli beni memnun etmeyen bir soyun takibini ve aktarımını yapmaya uğraşmam mesela.
Anladım, teşekkür ederim. Bilezik daha çok etken sanırım.

Ben eski usul deftere yazayım o zaman bendekiler için. 😊

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Tuğrul kardeşim yazın bir gün sana gelmeyi düşünüyorum... Bir söyleşi yaparız... ☺

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Bakma sen. Bu gruptaki çoğu insanın sonu iyi değil bu kuş işine elini verdin mi kolunu kaptırıyorsun 😂 Bırakacağım diyorum takımları satıyorum bir bakıyorum geri çoğalıyor. Kısır döngü içerisine girdim çıkamıyorum

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Bakma sen. Bu gruptaki çoğu insanın sonu iyi değil bu kuş işine elini verdin mi kolunu kaptırıyorsun 😂 Bırakacağım diyorum takımları satıyorum bir bakıyorum geri çoğalıyor. Kısır döngü içerisine girdim çıkamıyorum
😂😂

Ben vazgeçemem kuşlarımdan. 😅
Ah ah keşke fazladan bir odam olaydı. Sırf kendim için bakardım hepsine ama böyle olunca mecbur vermek zorunda kalıyoruz ama beş yavrudan birini verdim sadece. Kalanlar bizde. Böyle böyle çoğalacağız gibi. 😬

Üst Alt