• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sende Yorum Yap! Soru-Cevap Yarışması 📝

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bahar Y.

Müdavim
Merhabalar sevgili forum üyeleri 😊
Hem eğlence olması açısından hemde bilmediğimiz bilgileri öğrenmek amaçıyla böyle bir etkinlik

Öncelikle yarışma kurallarını belirtmek isterim;
  • Yarışmaya yönetim ekibinden katılım sağlanmayacaktır.
  • Herkesin 1 cevap hakkı vardır.
  • 1 mesajda bütün sorulara cevap verilecektir.
  • Sorulara sıralı cevap verilecektir (ör. 1.2.3.)
  • Kimse kimseye ipucu vermeyecektir.
  • Konu altında sorulara cevap vermek dışında mesaj yazılmayacaktır.
Ödüller;
1.ye 150 TL hediye çeki
2.ye Kuş Hastalıkları ve Tedavileri (e kitap)
3.ye kafeskusları.com logolu kalem ve çakmak seti

Sorular;
1. Üretim maliyetlerinin %70 'ini ne belirler ?
2. Yeni gelen kuşlarda nelere dikkat edilmelidir?
3. Mycoplasma bir mantar veya bakteri midir ?
4. Hasta olmuş sürekli uyku halinde olan kuşlarda ilk yapılması gereken 2 durum nedir ?
5. Kuşlarda gece yapılan dışkı ile gündüz dışkılama arasındaki fark nedir. Bunu nasıl açıklarız ?
6. Antibiyotik kullanımı nasıl olmalıdır, nelere dikkat edilmelidir ?
7. Kafes kuşlarında kuşların tek ayağını saklaması ne anlama gelmektedir ?

Not: Yarışma Pazartesi günü saat 21.00'a kadardır.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Mert.

Eski Forumcu
1 erkek belirler ve yavru sayısı
2 dışkısını. Hareketlerine durgunmu degilmi
3 bakteri
4 dışkısını kontorl ederim. Gozlemlemlerim
5 ilk önce karşılaştırın sonra arada çok fark varsa nedeni bulmaya çalışırım
6 önerilen kadarıyla kullanırlardı gerekiyor fazlası zarar verebilir
7 tek ayağına saklaması. Dinlendiriyor anlamındadır

Melisa41

Tutkulu
1. Yavru ve erkek sayısı
2. Kuşun önceden bulunduğu yaşam koşulları,dışkısı,tüy yapısı,cinsiyeti,kuşun popo kısmının temiz olup olmadığı,kursaginin doluluk oranı,göğüs kemiğinin keskinliği,gözlerinde sorun olup olmadığı ve dişi ise üreme geçmişine dikkat edilmeli ona göre tedbir alınmalıdır.
3. Hücre duvarı bulunmayan bakteri cinsidir
4.yaninda başka kuş varsa ayirma yoksa dışkı kontrolü ile başlanmalı çünkü kuşların hastaliklari en çok diskilardan belli olur 2. Kuşun kursaginin doluluk oranı ve su içip içmediğine dikkat edilmeli.
5.gunduz daha hareketli olan kuşların dışkıları kafeste başka noktalarda bulunabilir gece ise daha hareketsiz oldukları için belli alana dışkı yaparlar gündüzleri strese bağlı olarak dışkının yapisinda bozukluk, cıvıklık görülebilirken gece daha sakin ortam olduğu için daha düzenli dışkı görülür, gece diskisinda bozukluk görülmesi kuşun korktuğu bir durum olduğunu gösterebilir
6. Antibiyotikler uygun dozda ve 3 günden az olmayacak şekilde verilmelidir. Mümkünse veteriner,kanatlı uzmanı veya bu konuda yeteri kadar bilgi sahibi olan kişilerin önerdiği şekilde verilmelidir. Genelde şırınga ile verilecek orana bağlı kalarak yem veya suluga aktarilmalidir. Doğrudan ağızdan verilmemelidir yemini ve suluguna belli ölçülerde karıştırarak verilebilir. Doz asiminda böbrek, karaciğer ve üreme sistemlerine zarar verir. Koyuruyucu olarak antibiyotik kullanılmamalıdır sık sık kullanilan antibiyotik mikropların direnç kazanmasına ve ileride hastalık olduğunda ise yaramamasina neden olabilir
7. Kuşların bacakları üzerinde tüyler bulunmadığı için ayaklarını tüylerin içine doğru çekerek sıcak kalmasını sağlarlar, ayaklarının yaralanması veya incinmesi gibi durumlarda, uyku rutini, ayaklarını dinlendirme, vitamin eksikliğinden kaynaklı ayak sorunlari veya felç durumu, ayaktaki mantar bunların nedenleri arasındadır.

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
1. Üretim maliyetlerinin %70 'ini ne belirler ? üretimdeki kuş sayısına bağlı olarak kullanılan yemin içeriği ve markası , mamanın markası ve kullanım sıklığı , kullanılan katkıların markası ile kullanma sıklıkları belirler.

2. Yeni gelen kuşlarda nelere dikkat edilmelidir? almadan önce iyi gözlem, popo kontrolü ve tüy yapısı , sonrasında üretim yerinden bağımsız bir alanda 10 gün karantinada sindirim düzenleyici ve vitamin takviyesi ile her gün dışkı kontrolü ve iyi gözlem

3. Mycoplasma bir mantar veya bakteri midir ? bakteridir

4. Hasta olmuş sürekli uyku halinde olan kuşlarda ilk yapılması gereken 2 durum nedir ? ilk olarak diğer kuşlardan ayrı bir yerde karantinaya almak, gursak kontrolü/gerekli ise elle besleme , bununla birlikte sabit ısıda kalmasını sağlamak , ikinci olarak da iyi gözlem, dışkı kontrolü ve hastalığın nedenini bulup önlem almak

5. Kuşlarda gece yapılan dışkı ile gündüz dışkılama arasındaki fark nedir. Bunu nasıl açıklarız ? Gündüz etraftaki uyarıcı faktörler sebebi düzensiz dışkı, ilaveten beslenme ve hareketli olması sebebi ile daha sık dışkı , gece ise hem beslenme azlığı hem de uyarıcı bir etken yok ise daha stabil ve az dışkı

6. Antibiyotik kullanımı nasıl olmalıdır, nelere dikkat edilmelidir ? antibiyotik kullanımı kesinlikle kanatlı uzmanı tavsiyesi ve gözetimi ile sadece tedavi amaçlı olmalıdır. belirtilen dozaj ve gün/sıklık sayısı kadar kullanılmalıdır.

7. Kafes kuşlarında kuşların tek ayağını saklaması ne anlama gelmektedir ? Eğer uyumak için tek ayak üzerinde duruyorsa genelde tüm kuş türlerinde görülen bir durumdur. Herhangi birşey ifade etmez, doğal bir durumdur. Ancak uyku sebebi ile değilse yaralanma , mantar veya B vitamini eksikliği göstergesi olabilir.

Son düzenleme:

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Üretici
1- Üretim maliyetlerinin %70 'ini ne belirler ?
Üretimde kullanılan ekipmanlar, yem-tohum karışımları ve takviyeler
2. Yeni gelen kuşlarda nelere dikkat edilmelidir?
Önce dışkı kontrolüyle beraber herhangi bir kabarıklığı ya da fiziksel sıkıntısı var mı diye 10-15 gün boyunca karantinada izlenir.
3. Mycoplasma bir mantar veya bakteri midir ?
Bakteri türüdür.
4. Hasta olmuş sürekli uyku halinde olan kuşlarda ilk yapılması gereken 2 durum nedir ?
İlk olarak diğer kuşlardan ayırılıp dışkı kontrolünün ardından kursağını kontrol edip önce aç ise besler ve tedaviye başlarım.
5. Kuşlarda gece yapılan dışkı ile gündüz dışkılama arasındaki fark nedir. Bunu nasıl açıklarız ?
Gündüz dış etkenlere (ani korku gibi) ve tükettiği tohum ya da takviyelere göre dışkılar değişkenlik gösterebilir. Gece ise yaptığı dışkı değişkenlik göstermez ve kuşun sağlık durumunu daha iyi özetler.
6. Antibiyotik kullanımı nasıl olmalıdır, nelere dikkat edilmelidir ?
Öncelikle antibiyotik hasta olmayan hiç bir kuşa verilmemelidir. Verildiğinde ise zararlı bakteriler ile birlikte yararlı bakterileri de öldürdüğü için öncesinde ve sonrasında probiyotik kullanılmalıdır. Bazı üreticiler sezon başında kür amaçlı geçerler ancak kuş hasta olduğunda aynı antibiyotiğe karşı bağışıklık kazandığından pek bir işe yaramaz.
7. Kafes kuşlarında kuşların tek ayağını saklaması ne anlama gelmektedir ?
Bu hareket genelde kuşların uyurken yaptıkları hareket olup, çeşitli incinme ya da sakatlıkta da yaptıkları bir davranıştır. Panik yapacak bir durum yoktur sadece birkaç saniye daha izlersek nedenini anlayabiliriz.

Melisa41

Tutkulu
Arkadaşlar yarışmada 3 kişiye ödül veriliyor zaten biz 4 kişi yorum yaptık sizde katılın kapişalim yeni rakipler bekliyoruz heyecan olsun maksat 😂 bugün 21.00 son rakiplerim 🙂

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Arkadaşlar yarışmada 3 kişiye ödül veriliyor zaten biz 4 kişi yorum yaptık sizde katılın kapişalim yeni rakipler bekliyoruz heyecan olsun maksat 😂 bugün 21.00 son rakiplerim 🙂
Katılanlarda kitabı alanlar mı acaba 😜 4 kişiyle yarışma zaten iptal olur gibi görünüyor bunu yönetim değerlendirecek hadi katılım olsun kafeskuslaricom 👍

Melisa41

Tutkulu
Katılanlarda kitabı alanlar mı acaba 😜 4 kişiyle yarışma zaten iptal olur gibi görünüyor bunu yönetim değerlendirecek hadi katılım olsun kafeskuslaricom 👍
Evet hocam ben kendi adıma soylim bende kitap var zaten 🙂 yarışmalar heyecan katıyor o yüzden katıldım ben birde birşeyleri yanlış mı eksik mi biliyorum diye kontrol etmek istedim olmaz böyle ben cok katılan olur saniyordum nerede bu formun yüce gönüllü cesur zeki katılımcıları 😂

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Evet hocam ben kendi adıma soylim bende kitap var zaten 🙂 yarışmalar heyecan katıyor o yüzden katıldım ben birde birşeyleri yanlış mı eksik mi biliyorum diye kontrol etmek istedim olmaz böyle ben cok katılan olur saniyordum nerede bu formun yüce gönüllü cesur zeki katılımcıları 😂
Sorular öyle kolay değil bende sizin bir çift kuşla bu kadar tecrübe edindiğinize şaşkınım doğrusu 😊 bır o kadar da araştırmacı olduğunuz için tebrik ederim lakin kitaptan cevapları kabul etmiyoruz 😂

Melisa41

Tutkulu
Sorular öyle kolay değil bende sizin bir çift kuşla bu kadar tecrübe edindiğinize şaşkınım doğrusu 😊 bır o kadar da araştırmacı olduğunuz için tebrik ederim lakin kitaptan cevapları kabul etmiyoruz 😂
Yok hocam valla kitaptan bakmadım okuma fırsatım olmadı daha 🙂 Bulut'un eşi ölünce birde bulut hastalanınca ben daha fazla araştırma yaptım hocam yoksa benim bir bilgim yoktu o zamandan bu zamana böyle oldu evdekiler su kuşlara ayırdığın zamanı derslerine ayirsan profesör olurdun derler bana siz düşünün 😂

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt