• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Solunum zorluğu

Omerft18

Paylaşımcı
Merhaba. Daha önce de konu açtığım gibi kuşumun hamile olduğunu düşünüyordum. Ama nefes alırken çok fazla ses çıkarmaya başladı ve 10 günü aşkın süredir hamile olduğunu düşünüyorum. Acaba hamile mi? Değil, hasta mı? Yumurta mı sıkıştı? Sizce neden böyle?

Omerft18

Paylaşımcı
Merhaba. Daha önce de konu açtığım gibi kuşumun hamile olduğunu düşünüyordum. Ama nefes alırken çok fazla ses çıkarmaya başladı ve 10 günü aşkın süredir hamile olduğunu düşünüyorum. Acaba hamile mi? Değil, hasta mı? Yumurta mı sıkıştı? Sizce neden böyle?

Ekli dosyalar

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Hamile olan kuş o şekilde sesli nefes alır mı bilemedim. Hocalarımızın yorumlarını bekleyin.

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Bi popo kontrolü yaptınız mı sıkışma var mı diye?

Omerft18

Paylaşımcı
Bi popo kontrolü yaptınız mı sıkışma var mı diye?
Elime falan almadım alışık bir kuş değil. Elime alıp zaten zor olan solunumunu hızlandırmak istemedim. Alttan bakmaya çalıştım ama bir şey göremedim

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Evet ama eğer yumurta sıkıştıysa hayati tehlike arz eder. Popoda şişlik var mı, varsa sert mi diye elinizle yoklamanız gerekir. Tabi çok hassas olmanız lazım yumurtayı içeride kırmamak için (eğer varsa)

Omerft18

Paylaşımcı
Evet ama eğer yumurta sıkıştıysa hayati tehlike arz eder. Popoda şişlik var mı, varsa sert mi diye elinizle yoklamanız gerekir. Tabi çok hassas olmanız lazım yumurtayı içeride kırmamak için (eğer varsa)
Yani üstü şiş gibi ama altta bir şişlik yok. Elimle dokundum sert gibi. Erkek kuşumda o bölgede kemiği hissedebiliyorken ona kemiği hissedemedim

Omerft18

Paylaşımcı
Yani üstü şiş gibi ama altta bir şişlik yok. Elimle dokundum sert gibi. Erkek kuşumda o bölgede kemiği hissedebiliyorken ona kemiği hissedemedim
Yine de yumurta var gibi değil yuvarlak bir şey hissedemedim

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Hocalarımız bir baksın @Şehmus BAKIR bence bir kanatlı uzmanı bulup götürmeniz daha sağlıklı olur gibi :unsure:

Omerft18

Paylaşımcı
Bunu daha önce fark etmemiştim az önce yaptı
Hastalık olduğuna ilk başta ihtimal vermemiştim çünkü diğer kuşlarımla aynı ortamda ve diğerlerinde hiçbir şey yok. Soğuga veya hava akımına da maruz kalmadılar neden böyle bir şey oldu anlamadım

Üst Alt