• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Veteriner! Solunum Zorluğu ve Gözdeki Nokta

KızımLimon

Tutkulu
18.12.2025
Bu Kasım ayında Limon'un zaten sorunlu olan solunum sıkıntısı çok şiddetli bir şekilde arttı. 13 Aralıkta da sol gözünde beyaz bir nokta fark etmem üzerine farklı bir tedavi arayışına giriştik.
Anamnez: Hastalık geçmişimiz 2022'ye Limon ile ilk tanışmamıza dayanıyor. Daha ilk geldiği günlerde dahi solunum sıkıntısı vardı. O dönemi kekik çayı ve Kayseri'deki bir kaç veterineri dolaşarak atlattık. Ama tamamen son bulmadı sık sık tekrarladı. 2024 yılından sonra hiç aralıksız solunum zorluğu çekmeye başladı. Bazen çok hafifledi ama hep bir zorluk vardı. Ama 2025 Kasım da bu sorun artık bir yaşam biçimi haline geldi. Sürekli viklemeye başladı kızım. Bu süreçte sürekli tedavi arayışındaydık. Farklı takviyeler, ilaçlar, hekimler... Öte yandan karaciğerinde de büyüme olduğu için olabildiğince doğal yoldan çözmek istiyorum sorunumuzu
Günümüze gelirsek:
- Röntgen çekildi
- Dışkı tahlili yapıldı: Temiz çıktığını söylediler
- Gözüne ışık ile bakıldı
- El ile muayene edildi
Ekli dosyayı görüntüle 99046Ekli dosyayı görüntüle 99047Ekli dosyayı görüntüle 99048Ekli dosyayı görüntüle 99049Ekli dosyayı görüntüle 99050Ekli dosyayı görüntüle 99051Ekli dosyayı görüntüle 99052

GÜNCEL:24.12.2025

KızımLimon

Tutkulu
Ekli dosyayı görüntüle 99059
18.12.2025
Bu Kasım ayında Limon'un zaten sorunlu olan solunum sıkıntısı çok şiddetli bir şekilde arttı. 13 Aralıkta da sol gözünde beyaz bir nokta fark etmem üzerine farklı bir tedavi arayışına giriştik.
Anamnez: Hastalık geçmişimiz 2022'ye Limon ile ilk tanışmamıza dayanıyor. Daha ilk geldiği günlerde dahi solunum sıkıntısı vardı. O dönemi kekik çayı ve Kayseri'deki bir kaç veterineri dolaşarak atlattık. Ama tamamen son bulmadı sık sık tekrarladı. 2024 yılından sonra hiç aralıksız solunum zorluğu çekmeye başladı. Bazen çok hafifledi ama hep bir zorluk vardı. Ama 2025 Kasım da bu sorun artık bir yaşam biçimi haline geldi. Sürekli viklemeye başladı kızım. Bu süreçte sürekli tedavi arayışındaydık. Farklı takviyeler, ilaçlar, hekimler... Öte yandan karaciğerinde de büyüme olduğu için olabildiğince doğal yoldan çözmek istiyorum sorunumuzu
Günümüze gelirsek:
- Röntgen çekildi
- El ile muayene edildi
Ekli dosyayı görüntüle 99046Ekli dosyayı görüntüle 99047Ekli dosyayı görüntüle 99048Ekli dosyayı görüntüle 99049Ekli dosyayı görüntüle 99050Ekli dosyayı görüntüle 99051Ekli dosyayı görüntüle 99052

Bu da gözündeki nokta güneş ışığında daha da belli oluyor

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
18.12.2025
Günümüze gelirsek:
- Röntgen çekildi
- El ile muayene edildi

Popodaki şişlik için hekim birşey dedi mi yâda elle kontrol etti mi çünkü röntgende birşey görünmüyor.Yani hekime güveniyorsan tedavisi deneyebilirsin kardeşim ama ben ilaç önermiyorum.Gozunun kenarındaki eti mi diyorsun? içinde ben hala nokta göremedim fotoğrafta çok belli olmuyor.peki onun için birşey dedi mi? Eğer ilaç verip bunu bu şekilde yap deyip yolladiysa yani teşhis yoksa o zaman iyi bir kanatlı uzmanı değildir.Karacigerin büyüdügunu herkes anlar kum saati şeklinde değil ama karaciğerde yada böbrekte tümör mü var? Solunum problemleri neden bu kadar uzun sürüyor illaki ilaçla mi iyileşecek mi? Kronik mi değil mi?Bu sorularını cevapladı mi?

KızımLimon

Tutkulu
Popodaki şişlik için hekim birşey dedi mi yâda elle kontrol etti mi çünkü röntgende birşey görünmüyor.Yani hekime güveniyorsan tedavisi deneyebilirsin kardeşim ama ben ilaç önermiyorum.Gozunun kenarındaki eti mi diyorsun? içinde ben hala nokta göremedim fotoğrafta çok belli olmuyor.peki onun için birşey dedi mi? Eğer ilaç verip bunu bu şekilde yap deyip yolladiysa yani teşhis yoksa o zaman iyi bir kanatlı uzmanı değildir.Karacigerin büyüdügunu herkes anlar kum saati şeklinde değil ama karaciğerde yada böbrekte tümör mü var? Solunum problemleri neden bu kadar uzun sürüyor illaki ilaçla mi iyileşecek mi? Kronik mi değil mi?Bu sorularını cevapladı mi?
Öncelikle belirtmeliyim ki Kayseri'de kanatlı uzmanı yok. Ben en azından bir hekim görmüş olsun sonuçları bilenlerle istişare ederim diye düşündüğüm için gittik Erciyes Üniversitesi Hayvan Hastanesine.
-Poposunda şişlik yoktu biz hekime gittiğimde, tedavi sürecine başladıktan sonra dışkılar çok sulu olmaya başladıktan sonra oluştu renk değişimi ve şişlik.
-Hayır gözünün kenarındaki etten bahsetmiyorum; göz bebeğinin tam ortasında, normalde homojen kırmızı olması gerekirken gözünün tam ortasında bir nokta var gri/beyaz renklerde.
-Gözünü cerrahi bölümünden başka bir hekim muayene etti. Florescein boyama testi yapabilir misiniz dedim ama muhabbet kuşları çok küçük oldukları için yapamayacaklarını söylediler. Yalnızca ışık ile kontrol etti gözünü ve iltihap olduğunu söyledi. Muhtemelen solunumundaki zorlanma ile alakası var dedi.
-Röntgen çekilmesini ben talep ettim. Bu solunum zorluğunu uzun süredir yaşadığımızı vs. hikayesini de anlattım. Kronik olup/olmadığı sorusunu da sordum. Bunu bilemeyiz belki de bir yere çarptı ve hava kesesi kapandı şeklinde cevap verdi. Karaciğer için ise normalden biraz büyük olduğunu söylediler yalnızca. Takviyeleri kullanmaya devam etmemi tavsiye ettiler. İlacın da solunum yolu enfeksiyonunu durduracağına inandıklarını dile getirdi.

KızımLimon

Tutkulu
Şu anda Limon için elle besleme maması+aspur+dal darı şeklinde bir beslenme ile kilosunu korumaya çalışıyorum. Bugün altıncı gün tedavi de. Dışkıları aynı durumda, aşırı su tüketimi devam ediyor. Geceleri ses çıkarması durdu ama kuyrukta sekmesi devam ediyor bir de su içtikten sonra her zaman değil ama vikleme yutkunmada zorlanma gibi davranışlar sergiliyor. Gözündeki noktada küçülme olmadığına eminim ama büyüdü mü aynı mı duruyor kestiremiyorum.

KızımLimon

Tutkulu
Şu anda Limon için elle besleme maması+aspur+dal darı şeklinde bir beslenme ile kilosunu korumaya çalışıyorum. Bugün altıncı gün tedavi de. Dışkıları aynı durumda, aşırı su tüketimi devam ediyor. Geceleri ses çıkarması durdu ama kuyrukta sekmesi devam ediyor bir de su içtikten sonra her zaman değil ama vikleme yutkunmada zorlanma gibi davranışlar sergiliyor. Gözündeki noktada küçülme olmadığına eminim ama büyüdü mü aynı mı duruyor kestiremiyorum.
Şimdiki hedefimiz dışkılarını, bağışıklığını ve gözünü toparlamak ama nasıl yapacağım pek ein değilim

KızımLimon

Tutkulu
Ekli dosyayı görüntüle 99184
Bizim acil desteğinize ihtiyacım var. Dışkıları bir türlü toparlanmıyor, kuyruğu ıpıslak oluyor. Sürekli temizliğini yapıyorum ama her dışkılama sonrası temizleyemiyorum. Limon da ıslaklıktan rahatsız oluyor. Ne yapmam gerekiyor. Antibiyotik dün yedinci gün doldu

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Popo temizliği sürekli yapın Kuru tutun.antibiyotikten dışkılar o şekilde bağışıklığı düşüyor bağırsaklari da beslemek lazım probiyotik ve elle beslemeye devam edelim.antibiyotigi daha vermeyin bu daha da kötü yapmasın

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Antibiyotik ve ilaçları kes canım, ateşi çıkıyor ve bence dokunuyor bunun yerine 3 gün üst üste probiyotik başla, az miktarda aspur ver

EzgiA

Eski Forumcu
Moderatör
Etkinlik Uzmanı
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Ekli dosyayı görüntüle 99184
Bizim acil desteğinize ihtiyacım var. Dışkıları bir türlü toparlanmıyor, kuyruğu ıpıslak oluyor. Sürekli temizliğini yapıyorum ama her dışkılama sonrası temizleyemiyorum. Limon da ıslaklıktan rahatsız oluyor. Ne yapmam gerekiyor. Antibiyotik dün yedinci gün doldu
Ablacığım. O Siyah Kısım Bagirsagi Tam Bosaltamadiği İçin Oluyor. Benim Kizimda da Vardı. Probiyotik Ver Mutlaka.

KızımLimon

Tutkulu
İlaçları kestim dediğiniz gibi. Kuyrukta nefes alırken oynama devam ediyor, gözündeki noktada duruyor ama viklemeler azaldı. Bu yedi günlük sürede sabah-akşam nebulizatör ile serum fizyolojik uyguladım ona devam etmeli miyim?
İlaçların ve hastalığın bıraktığı tahribatlardan bir diğeri de artık uçamıyor olması. Normalde Limon hep kafes dışında vakit geçirir. Ama bu tedavi sürecinde ısıyı korumak ve hareket etmek için enerji harcamasını en aza indirmek için kafesde tutmak zorunda kaldım. Arada çıkardım yine kafesden, ilk zamanlar uçmasında bir problem yoktu ama dün fark ettim ki uçamıyor artık. Neden böyle oldu? Kilo kaybı var o yüzden mi yoksa ben bir hata mı yaptım?

Son düzenleme:

EzgiA

Eski Forumcu
Moderatör
Etkinlik Uzmanı
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Kaç Gram Şuan Ablacığım? Nefes almasında Zorlanma Görürsen Nebulizatorle Nefes Açıcı Verebilirsin. Bence Surekli Kullanma.

KızımLimon

Tutkulu
Ablacığım Elle Besle Mutlaka. Biraz Kilo Almasi Lazım. Hastalık zamanı Çok zayıflama İyi Birsey Değildir
Besliyorum Abla, çok yoruldu bu kez hiç bu kadar yorgun ve durgun görmemiştim kızımı. Kötü oluyorum onu öyle gördükçe. Uçamaması da kiloyla mı ilgili

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Besliyorum Abla, çok yoruldu bu kez hiç bu kadar yorgun ve durgun görmemiştim kızımı. Kötü oluyorum onu öyle gördükçe. Uçamaması da kiloyla mı ilgili
Halsizlik ve kronik solunum problemiyle ilgili canım, kafeste kalsın bu süreçte dinlensin