• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tavsiye Et Solunum Yolu Tıkalı

muhabbet2000

Paylaşımcı
Kullanılan İlaç
Antibiyotik
Bu sabah muhabbet kuşlarımdan birinin ceresinden kan geldiğini farkederek uyandım. Ve nefes alırken hırıltı sesi çıkıyordu, kuyruğu sekiyordu (tail bobbing denen olay). Gün içinde uyumaya çalışıyordu. Acilen veterinere götürdüm. Muhtemelen travma sonucu oluşmuş kanın pıhtılaşmış olduğunu kuruyup burnunu tıkadığını söyledi veteriner bey (bu arada kuşlara da bakan bir veteriner). Sonra burnunu temizlemeye gitti ama biraz daha kanama olmuş gittiği yerde kanı durdurmuşlar, tıkanıklık açıldı mı bilmiyorum bir tık rahatlamış gibi ama hala nefes sorunu yaşıyor. Bu arada muhabbet kuşumun ceresinin delikleri normal bir muhabbet kuşununkinin yarısı kadar, doğuştan. Bunu veteriner bey de onayladı. Halsizlik için antibiyotik verdi, 1 hafta kullanıcaz.

Bu arada eğer kanama burun içi tümör kaynaklıysa yapabilecekleri bir şey olmadığını söyledi ama muhtemelen travma kaynaklı dedi.

Evde yapabileceğim bir şey var mı? Odayı nemlendirme vs.?

Yem yiyor, uçabiliyor, çok kötü değil arada ötüyor ama biraz halsiz, şu an bu satırları yazarken hava hala aydınlık ve kendisi uyuyor. Nefes çok zor alıyor, kuyruğu sekiyor nefes alırken, arada hırıltı sesleri çıkarıyor sanki hasta olmuş bir insan gibi

Son düzenleme:

muhabbet2000

Paylaşımcı
Dışkısı normal bu arada
Uyandı ve canlı gözüküyor şu anda. Nefes alması çok kötü yine de

Son düzenleme:

Hilye Bulut

Tutkulu
Uzman Mentör
Yardımsever üye
Geçmiş olsun,videoda hırıltılı sesi duyamadım ama kekik çayı yapıp püskürtebilirsiniz diye düşünüyorum.Antibakteriyel ve rahatlatır.Daha bilgili hocalarımız da bir baksın🌸 @Demet bükay @Burçak A.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhaba geçmiş olsun
Üst solunum yolu tıkanıklığı kulak burun boğaz bakterileri içi kanatlı uzmanımız Dr animal öneriyor bizde kullanıyoruz, kanalı açıyor tavsiye ediyorum

Üst Alt