• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Solunum yolu hastalığı, (kafese gaga takma, inleyerek nefes alma)

Arakhni

Yeni Üye
Merhaba, daha önce muhabbet kuşumun solunum yolu rahatsızlığı için danışmıştım sizlere. Veterinere götürdüm kuşumuzu. Film çekildi, ayrıntılı ilaçlar verildi. İlaçlarını her gün inanılmaz özenle verdim. İlaçları veririken bir iki kez yaptı gagayı kafese takma hareketini. İlaçları bitti. Neşesi yerindeydi bir süre. Veteriner ay sonunda yeniden görmek istedi. Lakin benim ekonomik durumum tekrar götürebilmek için uygun değil. Çünkü geçen sefer de inanılmaz zorlandım öderken. Şimdi tekrar o hareketi yapmaya başladı. İlaçlara tekrar devam etmeli miyim? Yoksa başka bir çözüm var mıdır? Lütfen bana yardımcı olun. İstenirse Veterinerin verdiği ilaçları, röntgeni paylaşabilirim.

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba önce temiz beyaz kağıda yada peçeteye birden fazla yeni yapılmış dışkıları atınız. Sonra yavrunuzun yandan kuyrukta gözükecek şekilde videosunu paylaşınız. Ve son olarak röntgen sonuçları ilaçları da ekleyiniz yada isimlerini paylaşınız. Hangi kanatlı uzmana gittiniz bu arada.

Son düzenleme:

Arakhni

Yeni Üye
Tekrardan merhaba, yanıt verdiğiniz için çok teşekkür ederim.
İlaçlar şu şekilde;

* SBF L200 ve SFF C serisinden günde 2 kere 0,05 ml ağızdan ( sabah-akşam)
* Special 2 günde bir defa. 0,02 ml
* Amoklavin her gün suyuna bir damla.
* A-21 mama her gün 0,5ml.
* Ventolin bir damla buruna.
*Kuş kumu ve akdarı var yemliğinde.

İzmir Bayraklı'da bir veteriner'e götürdüm.

Son düzenleme:

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Açıkçası yazdığınız ilaçların çoğuna hâkim değilim. Belki @Şehmus BAKIR bey biliyordur. Sadece amoklavin ve ventolin insanlar için üst solunum yolu enfeksiyonlarinda kullanılıyor diye biliyorum emin olmamakla birlikte. Eğer doğrularsanız sadece kanatlılar için üretilmiş doksisiklin etken maddeli ilaç kullanmak daha doğru bir yöntem olur. Peki yavrunuzda iştahsızlık hakim mi A21 mama her gün veriyormuşsunuz.

Arakhni

Yeni Üye
A21 mamayı, her gün verdim bir ay boyunca. Normal olarak yemeğini yiyor, su içiyor. Bazen ötüyor da hatta bu tedavi süresince keyfi yerinde, balkona çıkarıyordum akşam güneşinde. Epey ötüyordu. Bugün hep sessiz ve gagası ya kafese yapışık ya da vücuduna gömmüş durumda. Doksisiklin ilacı nereden bulabilirim acaba? Ben size röntgenini de yükleyeyim. Karşılaştırma için bir ay sonra veteriner tekrar görmek istedi ama dediğim gibi maddi olarak o kadar gücüm yok ne yazık ki. O yüzden dilerim bu yavrucuğa bir çare, derman bulabilirim bir şekilde.

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Şehmus bey i etiketlemiştim. Onun röntgeni yorumlaması daha doğru olacaktır. Ornimix yada orni special gibi ilaçlar kullanılabilir. İnternet üzerinden satışı olabilir bir bakın isterseniz. Bunlar sadece kanatlılar için üretilmiş ilaçlardır. Ama öncesinde üç gün üst üste probiyotik takviyesi yapılır ve ilaç kullanıma başlanır. İlaç bitimi sonrası tekrardan üç gün üst üste probiyotik ve bir kaç gün sonra gervit. Entrobac ve gervit elinizde var mı acaba. Yoksa temin ediniz her zaman ihtiyacınız olacaktır. Diğer bir önerim turbo respiratory nefes açıcı. Bunu suluğuna koyabilirsiniz yada arada burun deliklerine gelecek şekilde fısfıslama yapabilirsiniz. Eğer ki rahatlatıp iyileştirirse ilaç kullanmaya hiç gerek kalmaz. Ama kronikleşmiş ise maalesef ilaç kullanımı şart.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
A21 mamayı, her gün verdim bir ay boyunca. Normal olarak yemeğini yiyor, su içiyor. Bazen ötüyor da hatta bu tedavi süresince keyfi yerinde, balkona çıkarıyordum akşam güneşinde. Epey ötüyordu. Bugün hep sessiz ve gagası ya kafese yapışık ya da vücuduna gömmüş durumda. Doksisiklin ilacı nereden bulabilirim acaba? Ben size röntgenini de yükleyeyim. Karşılaştırma için bir ay sonra veteriner tekrar görmek istedi ama dediğim gibi maddi olarak o kadar gücüm yok ne yazık ki. O yüzden dilerim bu yavrucuğa bir çare, derman bulabilirim bir şekilde.
Öncelikle @Aslı Ö. Hocamıza ilgisinden dolayı teşekkür ederim 😊 Bu çocuga başka hiçbir ilaç vermeyin çünkü karaciğer, böbrekler zarar görmüş yağlanma var ve üst havakeseleri kapanmış nefes alıp vermekte o yüzden zorlanıyor 😞Yapılacak birşey varsa zeolitli besleme olabilir ve nefes açıcı verilebilir oksijen desteği yapılabilir ne yazıkkı başka birşey yapılamaz 👍

Arakhni

Yeni Üye
Yardımlarınız için çok çok teşekkür ederim @Aslı Ö. Hocam, @Şehmus BAKIR Hocam.
Turbo respiratory nefes açıcı elimizde var. Ara ara kullanıyorum, rahatlatıyor. Zeolitli beslenmeyi de deneyeceğim mutlaka. Son bir şey sorsam sizlere, kuşun böyle olmasına ne deden olmuş olabilir acaba?

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Yardımlarınız için çok çok teşekkür ederim @Aslı Ö. Hocam, @Şehmus BAKIR Hocam.
Turbo respiratory nefes açıcı elimizde var. Ara ara kullanıyorum, rahatlatıyor. Zeolitli beslenmeyi de deneyeceğim mutlaka. Son bir şey sorsam sizlere, kuşun böyle olmasına ne deden olmuş olabilir acaba?
Bu yavrunun biraz bünyesi ile alakalı. Kimi kuş hastalıklara daha açıktır bağışıklığı daha düşüktür. Sekizinci yılına girmiş hiçbir rahatsızlığı olmayan kuş da var. Daha yaşına girmemiş kuş ama hastalıklar baş gösteriyor. Bakım da etken tabi. Evde sigara içiliyor ise parfüm deterjan vs gibi kokulu ürünlere maruz kalıyorsa solunum yollarını çok etkiliyor. Eğer iyi bir bakımdan şüpheniz yoksa bünyesi diyebiliriz. Rica ederiz 🌸

Üst Alt