• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tavsiye Et Solunum yolu enfeksiyonu

maviş melek

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Ağız açık nefes alma
Kuyruk sallama
Ağzını açma
Ağzıyla tık tık tık sesleri
Nefes alırken fıs fıs fıs sesleri
Halsizlik
Kabarıklık
Hırçınlık
Hastalık Belirti Tarihi
15 Ocak 2026
Kullanılan İlaç
Antibiyotik
Merhaba. Kuşumun durduk yere nefes darlığı başladı. Nefes alırken sesler çıkartıyor fı fı fı diyerek. Tık tık daha yapıyor. Kuyruğu sallanıyor. Halsiz duruyor. Ağzı açık nefes aldığı oluyor. Boynunu uzattığı oluyor ara ara.
Önceden çok durgun ve bitkin gözüküyordu akşamları. Şuan aşırı durgun değil ama genede yorgun. Bi iyi oluyor bi kötü. Şu aralar kötü baya. Bide kafes tülünü kemiriyor. Anlam veremedim çünkü bi yerleri kemirdikçe daha kötü oluyor ama o kemirmeye devam ediyor acaba nefes alamadığı için stres mi oluyor ? Veterinere götürdüm solunum yolu enfeksiyonu teşhisi kondu. 5 günlük Antibiyotik ve vitamin verdi günlük suyuna karıştırıp vermem için. Kuşum içti suyu eminim. Ama iyileşmedi. 3 hafta oldu iyileşmedi. Durumum yoktu aylarca kuşum hastaydı zorlandım çok ama sonunda götürebildim.
Tekrar götürecegim ama herkes burayı önerdigi icin bi sormak istedim sizede.
Sıcak tutuyorum,sessiz ortamda tutuyorum loş ortamda tutuyorum hep iyi olsun istiyorum. Nemli ortam iyi geliyormuş doğru mu acaba?
Kötü oldukça kötü oluyor. Veterinere gitmeden önce 1 aya yakın bi süre iyi olmuştu geri başladı. Geçmiyor.
Bide ekleyeyim kuşumun kuyrugunun üstü şişmiş. Yeni farkettim Yeni olmuş.
Veterinere göstereceğim. Herkes burayı önerdi ne kadar veterinere gidecek olsamda sizi öneren cok oldugu icin iyileşmedigini yazmak istedim
Bide beni aşırı ısırıyor bana gelmek istiyor onu yormuyorum oyun oynatmıyorum sadece parmağımda duruyor kendisiyle ilgileniyor konuşuyorum seviyorum kafasını kaşıyorum efor sarf ettirmiyorum ama bi yerleri kemirdigindede streslidir stres atıyordur diye izin vermek zorunda kalıyorum ama daha kötü oluyor sonrasında.
Çok ısırıyor beni.

Üst Alt