• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Solunum,yağlanma,kaşıntı.

dellyboy

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Solunum,yağlanma,kaşıntı
Hastalık Belirti Tarihi
1 Ocak 2022
Herkese merhaba,son çare olarak forumu gördüm ve yazmak istedim.Kuşumuzda yaklaşık 1 sene önce ishal başladı.Zorlu bir süreçti ama hallettik ilaçlarla.Daha sonra popo tarafında yağlanma,kaşıntı(aşırı kaşıntı var vilmectin vs. Kullanmadığım birşey kalmadı) ve on son solunum sorunu.Kuyruk aşağı yukarı olayı,hızlı nefes alıp verme,tık tık sesi ve kabarık halinde durma.Hayvanın başına gelmeyen kalmadı 6 yaşında şu an.Kanatlı veteriner buldum zorla kendi üretimleri solunum ilacından kullandım,gene toz ilaç verdi sprey şeklinde sıktım ama hiçbir sıkıntısı geçmedi.Videosunu koyuyorum.Yardımcı olabilecek varsa çok sevinirim.Hayvan eziyet halinde sürekli..

dellyboy

Yeni Üye
Teşekkür inşallah ustalarımız bir çaresini önereceklerdir.

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Teşekkür inşallah ustalarımız bir çaresini önereceklerdir.
Konuyu takip edin lütfen. Saat geç olduğu için online değillerdir. Benim aklıma solunum ile ilgili bir problem geldi. Biz sizden beyaz peçete üzerine dışkı resmi istiyoruz. Net fotoğraf olsun lütfen. Alttaki dosya ekle butonundan rahatça ekleyebilirsiniz.

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
@Feyza T. müsait bir zamanda bakabilir misin?

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Herkese merhaba,son çare olarak forumu gördüm ve yazmak istedim.Kuşumuzda yaklaşık 1 sene önce ishal başladı.Zorlu bir süreçti ama hallettik ilaçlarla.Daha sonra popo tarafında yağlanma,kaşıntı(aşırı kaşıntı var vilmectin vs. Kullanmadığım birşey kalmadı) ve on son solunum sorunu.Kuyruk aşağı yukarı olayı,hızlı nefes alıp verme,tık tık sesi ve kabarık halinde durma.Hayvanın başına gelmeyen kalmadı 6 yaşında şu an.Kanatlı veteriner buldum zorla kendi üretimleri solunum ilacından kullandım,gene toz ilaç verdi sprey şeklinde sıktım ama hiçbir sıkıntısı geçmedi.Videosunu koyuyorum.Yardımcı olabilecek varsa çok sevinirim.Hayvan eziyet halinde sürekli..

Doksimis türü bir ilaç kullandınız mı? Solunum sıkıntısı için hangi ilacı kullandınız?

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Hoş geldiniz öncelikle. Temiz peçete üzerinde yeni yapılmış dışkı fotoğrafı görebilir miyiz kuşun durumu iyi görünmüyor 😔

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Ayrıca kullandığınız ilaçları da yazar mısınız isimlerini biliyorsanız, ve kullanım şeklinizi. Bu süreçte elle besleme yaptınız mı, probiyotik ve multivitamin kullandınız mı? Ne kadar süredir ilaç kullanıyorsunuz?

dellyboy

Yeni Üye
Veterinerin verdiği md solunum ,diye bir ilaç onu kullandım.Probiyotik,gervit w vitamin felan hepsini kullandım, elimde de mevcut hepsi.doksimis türü kullanmadım sanırım.Evden dışkı resmi almalarını isteyeceğim 👍

dellyboy

Yeni Üye

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Kuşta parazit var önce dışkı analizi ve sonrasında doğru ilaç verilsin var mı analiz yapacağınız bir hayvan hastanesi veya klinik?

dellyboy

Yeni Üye
Maalesef bölgede kedi köpek bakan veterinerden başka birşey yok.

dellyboy

Yeni Üye
İstanbul büyükçekmecede oturuyorum.Varsa tanıdık bildik yer bu civarlarda,bilgi verirseniz memnun olurum.

Son düzenleme:

dellyboy

Yeni Üye
Biraz detaylı yazıcam kusura bakmayın.Fırsatı olanlardan tam olarak okuyan olursa sevinirim.

İshalle başladı macera,klasik damlalarla geçmeyince youtube üzerinden birine ulaştım sarı toz şeklinde bir ilaç adını bilmiyorum suyla beraber verdim.Arkasından probiyotik,elektrolit.Hareketsizleşip sürekli yemeye başladı bu esnada,Yağlanma başladı ve uçamamaya başladı.Buna eşlik eden şiddetli kaşınma ki hala geçmedi pul pul döküntü oluyor.Bunun için klasik sprey kullandım işe yaramadı.Daha sonra kanatlı veterineri buldum izmirde.Dedim yağlanma ve kaşıntı var hayvanda izah ettin durumu.Hallederiz dedi genvektör adında kendi üretimleri imiş suya karışacak bitkisel karışım ve kaşıntı iiçin toz verdi suyla karıştırıp sprey olarak sıktım.Arada sirkede koyup verdim suyuna.Bunlarla alakalı mı bilmiyorum ama sonrasında solunum olayını fark ettim.Kuyruk aşağı yukarı sallama ve tık tık sürekli gelen ses.Durduğu yerde bile nefes nefese.Konuşmayı ve ötmeyi bıraktı.Sanki popo kısmındaki yağlanmada dahada büyüdü gibi.

Muhabbet kuş ecza deposuna döndü ev :) Adamların aldıkları paralara bakmadan hayvan iyileşsin diye sürekli aldım.Şu iyi gelir bunla çözeriz hellederiz,herşeye eyvallah dedim aldım.Sadece ticarete dökmüşler işi.

Sonuç maalesef sıfır.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Biraz detaylı yazıcam kusura bakmayın.Fırsatı olanlardan tam olarak okuyan olursa sevinirim.

İshalle başladı macera,klasik damlalarla geçmeyince youtube üzerinden birine ulaştım sarı toz şeklinde bir ilaç adını bilmiyorum suyla beraber verdim.Arkasından probiyotik,elektrolit.Hareketsizleşip sürekli yemeye başladı bu esnada,Yağlanma başladı ve uçamamaya başladı.Buna eşlik eden şiddetli kaşınma ki hala geçmedi pul pul döküntü oluyor.Bunun için klasik sprey kullandım işe yaramadı.Daha sonra kanatlı veterineri buldum izmirde.Dedim yağlanma ve kaşıntı var hayvanda izah ettin durumu.Hallederiz dedi genvektör adında kendi üretimleri imiş suya karışacak bitkisel karışım ve kaşıntı iiçin toz verdi suyla karıştırıp sprey olarak sıktım.Arada sirkede koyup verdim suyuna.Bunlarla alakalı mı bilmiyorum ama sonrasında solunum olayını fark ettim.Kuyruk aşağı yukarı sallama ve tık tık sürekli gelen ses.Durduğu yerde bile nefes nefese.Konuşmayı ve ötmeyi bıraktı.Sanki popo kısmındaki yağlanmada dahada büyüdü gibi.

Muhabbet kuş ecza deposuna döndü ev :) Adamların aldıkları paralara bakmadan hayvan iyileşsin diye sürekli aldım.Şu iyi gelir bunla çözeriz hellederiz,herşeye eyvallah dedim aldım.Sadece ticarete dökmüşler işi.

Sonuç maalesef sıfır.
Çok üzüldüm bu duruma hep yanlış yönlendirme olmuş eğer imkanınız varsa sizi çok iyi bir kanatlı uzmanına yönlendireyim özelden iletişim bilgisi veririm hocama bunları anlatın yardımcı olur ben gözle dışkı analizi yaptım ama tabi garantiye almak lazım bu yüzden dışkı örneği ile analiz şart birde röntgen çekilsin o kadar ilaç ve katki iç organları zedelemis olabilir 😔 YouTube da ne aldınız ilacın ismini öğrenebilirmiyiz?

Üst Alt