• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tavsiye Et Solunum sorunu

selin12+

Yeni Üye
Merhaba muhabbet kuşuma yaklaşık 4 ay önce kötü kokulu dışkı nedeniyle flagyl+ triflucan ikilisini uygulanmıştım ve tedaviden olumlu sonuc almıştım fakat yine aynı bu dönemlerde beliren nefes alırken tık tık şeklinde olan bir ses ortaya çıkmıştı ve bu ses hala devam ediyor. Neftor kullandım fakat sadece geçici bir rahatlama sağlıyor, hava akarı ihtimaline karşı vilmectin ense damlasını 15 gun arayla 2 doz yaptım ama hâlâ bir değişiklik yok. Başka forumlarda solunum yolu enfeksiyonu olduğunu doksisiklin veya enroflaksisin etken maddeli ilac kullanmami soylediler. Bunlar arasından kullanabilecegim en iyi ve kuşuma zarar vermeyecek ilac hangisidir. ! Ayrıca yanında bir tane daha kuşum var onun herhangi bir sorunu yok ama kullanacagim ilaci ikisine ortak vermek zorunda kalacağım çünkü ayırabilecegim başka hic bir yer yok buna uygun tavsiyelerde yaparsanız sevinirim

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba ikisi de antibiyotik grubu. Sağlıksal bir problem yoksa hasta olmayan kuşunuza ilaç kullanımını önermem. Bence makul fiyata bir kafes almanız daha doğru olur. Çünkü iki kuş olan evde yedek kafes mutlaka bulundurulmalı.

Üst Alt