• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Solunum sıkıntısı

zirto

Yeni Üye
Malesef pet shoplarda satılan bu tarz ürünler kuşların karaciğerini yormak dışında bir işleve sahip değiller :( siz vitamin sanıp veriyorsunuz çünkü kanatlı uzmanı olmayan veterinerler veya satış yapmak isteyen pet shoplar öneriyor fakat zaman içinde kuşlarımıza zarar veriyor :( Multivitamin olarak gerwit-w ve probiyotik olarak da entrobac öneririm. Haftada birer gün kullanabilirsiniz
omnivit ve calci lux ü de mi önermiyorsunuz

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Malesef pet shoplarda satılan bu tarz ürünler kuşların karaciğerini yormak dışında bir işleve sahip değiller
O halde neden satılıyor? Yıllardan beri hep aynı ürünler satılmaya devam ediyor. Bilmeyen gelip alsın diye. :(

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
O halde neden satılıyor? Yıllardan beri hep aynı ürünler satılmaya devam ediyor. Bilmeyen gelip alsın diye. :(
Sigara zararlı, alkol haram. Bu tarz düzinelerce şey var yasaktı haramdı zararlıydı... Herkes biliyor, her yerde içmenin cezası var ama alenen satılıyor neden?

zirto

Yeni Üye
Ben yine de takviye olarak elle beslemenizi öneririm. Probiyotik, multivitamin kullanıyor musunuz? Ve bu kuşun bir kanatlı uzmanına gitmesi gerek diye düşünüyorum, yakınınızda veterinerlik fakültesi, hayvan hastanesi falan da mı yok :(
pet shoptan destek maması alsam olur mu ? ya da bildiğiniz yavru kuş besleme maması var mı

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
pet shoptan destek maması alsam olur mu ? ya da bildiğiniz yavru kuş besleme maması var mı
Sponsorumuz Mamaist'in elle besleme mamasını kullanıyorum ben, memnunum 😇 öncesinde a21 elle besleme mamasını kullanıyordum o da kalitelidir. Bunları temin edebilirsiniz 🙂

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Kuşun videosundan gördüğüm sinüzit ve röntgen çekilmesi uygun olur Adanada hayvan hastanesi var internet üzerinden bakıp götürün röntgenini bize yollarsanız sizin için kanatlı uzmanina yollayıp Bilgi alabilirim.. aminosol vermeyin ve ekmek asla yarar sağlamaz eğer yem yemiyorsa besleme yapmanız gerekiyor. Yaşı var bağışıklık sistemini güçlendirmek lazım probiyotik alıp verilebilir.

zirto

Yeni Üye
Kuşun videosundan gördüğüm sinüzit ve röntgen çekilmesi uygun olur Adanada hayvan hastanesi var internet üzerinden bakıp götürün röntgenini bize yollarsanız sizin için kanatlı uzmanina yollayıp Bilgi alabilirim.. aminosol vermeyin ve ekmek asla yarar sağlamaz eğer yem yemiyorsa besleme yapmanız gerekiyor. Yaşı var bağışıklık sistemini güçlendirmek lazım probiyotik alıp verilebilir.
Teşekkürler, ancak hayvan hastanesi Mersinde. dedigim gibi kısa mesafede bile aşırı stresleniyor. Uzun yola gidebileceğimizi sanmıyorum. Gidebileceğim en yakın bir yerde röntgen çektirip buraya atacağım. O zaman ben şu anlık mamaya başlıyorum ve probiyotik kullanımına :)

zirto

Yeni Üye
Ben röhnfried markanın entrobac ve gervit ini kullanıyorum. Başka marka denemedim çünkü özellikle de pet shoplarda satılan bu tarz ürünlerin hiçbiri etkili değil, kuşun karaciğerini gereksiz yere yoruyorlar sadece 😔
Teşekkürler onu bulmaya çalışayım

zirto

Yeni Üye
İnternetten sipariş verseniz olmazmı? Heryerde bulamazsınız röhnfried ve entrobac.
büyük ihtimal öyle yapacağım ben acilen başlamak için birkaç veteriner ve petshopa sorayım dedim bunlar da karşıma çıkmıştı. Teşekkürler tekrardan :)

Berkan işleyen

Aktif Üye
Tünekte bile zor duruyo. Bu solunum hızıyla emin ol uyuyamıyordur . çok bitkin. Başka bi sebep yoksa bu kuş çok hasta bence. İstersen ben bunda videoyu. İzletiyim benimkinin astımını hafifletti veteriner çocuk. Belki bişeyler önerir

zirto

Yeni Üye
Tünekte bile zor duruyo. Bu solunum hızıyla emin ol uyuyamıyordur . çok bitkin. Başka bi sebep yoksa bu kuş çok hasta bence. İstersen ben bunda videoyu. İzletiyim benimkinin astımını hafifletti veteriner çocuk. Belki bişeyler önerir
Danışabileceğiniz veteriner varsa memnun olurum, teşekkürler

zirto

Yeni Üye
gün içinde o kadar kötü değil aslında videoyu çektiğimde uykudan yeni uyanmıştı

dellyboy

Yeni Üye
Amacım moralini bozmak değil acil önlem alman için yazıyorum.Bende benzer sorunlarla başladım ve ümitsiz vakaya döndü hayvan.Çok geçmeden hocalarımın dediklerini dikkate al.

zirto

Yeni Üye
Amacım moralini bozmak değil acil önlem alman için yazıyorum.Bende benzer sorunlarla başladım ve ümitsiz vakaya döndü hayvan.Çok geçmeden hocalarımın dediklerini dikkate al.
teşekkürler uyarı için. bugün mamaya başladım probiyotik ve multivitamini de en kısa sürede temin edip başlayacağım. Sonrası için bi röntgen çektirip öyle devam edeceğim tedaviye inşallah. Şimdi sizin kuşunuzu da gördüm inşallah iyileşir kısa zamanda :)

Üst Alt