Kuşum 2 hafta önce hastalandı. Yem yemiyor yediğinde çıkartıyor ve hep uyuyordu veterinere götürmüştüm. Metronidazol enrofloksasin aminosol karışımını suyuna katarsın dedi. İçinden 1 tane çıkartıp yutturabilirsen yutturursun dene diyerek İtrakonazol kapsül de verdi. İlacı kullandığım gün kuşumdan kanlı akıntı geldi. Bunu söyleyince enfeksiyon gibi dozu arttır dedi 7 gün ilaçları suyuna katarak kullandım itrakonazolü vermedim. İyileşmiş gibiydi ama hala halsizliği var 2 gündür de arttı sanki ve çok kaşınır oldu. Uzun süredir geceleri uyurken vick benzeri ses çıkartıyordu ilacı kullandığım ilk günlerde azalmıştı sonrasında yine ses çıkarır oldu ve gündüzleri de artık kuyruğu sallanıyor. Yem yedikten sonra da boğazına bir şey takılmış gibi oluyor hapşırıyor. Solunum sıkıntısı için ne yapabilirim ventolin şurup var kullansam iyi gelir mi? İtrakonazol tableti mantar varsa diye vermişti akıntıdan sonra mantar görünümünden uzaklaştı dediği için ben de kullanmadım şuan çok da kaşınıyor kullansam mı diye düşünüyorum
Son düzenleme: