• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Solunum sıkıntısı ve kaşıntı için ne yapabilirim

Hediye

Aktif Üye
Kuşum 2 hafta önce hastalandı. Yem yemiyor yediğinde çıkartıyor ve hep uyuyordu veterinere götürmüştüm. Metronidazol enrofloksasin aminosol karışımını suyuna katarsın dedi. İçinden 1 tane çıkartıp yutturabilirsen yutturursun dene diyerek İtrakonazol kapsül de verdi. İlacı kullandığım gün kuşumdan kanlı akıntı geldi. Bunu söyleyince enfeksiyon gibi dozu arttır dedi 7 gün ilaçları suyuna katarak kullandım itrakonazolü vermedim. İyileşmiş gibiydi ama hala halsizliği var 2 gündür de arttı sanki ve çok kaşınır oldu. Uzun süredir geceleri uyurken vick benzeri ses çıkartıyordu ilacı kullandığım ilk günlerde azalmıştı sonrasında yine ses çıkarır oldu ve gündüzleri de artık kuyruğu sallanıyor. Yem yedikten sonra da boğazına bir şey takılmış gibi oluyor hapşırıyor. Solunum sıkıntısı için ne yapabilirim ventolin şurup var kullansam iyi gelir mi? İtrakonazol tableti mantar varsa diye vermişti akıntıdan sonra mantar görünümünden uzaklaştı dediği için ben de kullanmadım şuan çok da kaşınıyor kullansam mı diye düşünüyorum

Son düzenleme:

Hediye

Aktif Üye
Gagasının uç kısmında hafif bir beyazlık fark ettim çekmeye çalıştım

Hediye

Aktif Üye
Kuş tuyde biraz halsizlik normal. Dışkı çok kötü değil hafif astım olabilir. Bağışıklığı güçlendirmek İçin Probiyotik vermek iyi olur. İlaç konusunda ustatlarin yorumlarına bakalım
İnşallah dediğiniz gibi çok bir şeyi yoktur buara halsizliği arttı birkaç gün önce baya bir tüy dökmüştü hala biraz devam ediyor halsizliği de tüyde olduğu içindir inşallah

Hediye

Aktif Üye
Tam olarak belli olmuyor olabilir çekmeye çalıştım özellikle geceleri bu şekilde ses çıkarıyor

Ahmet D.

Tutkulu
Emektar Üye
Geçmiş olsun. Hasta iken mantar ise solunum sistemine yerleşmiş olabilir veya aksine mantar olmaksızın direk solunum yolu kaynaklı bir sorun olabilir.
Aslında geniş etken maddeli ilaçlar verilmiş. Keşke ilk öncelik İtrakonazol'u metronidazol yerine ilave etmek olsaydı. Benim önerim 5 gün ventolin(yarum suluğa 3 damla) + probiyotik devam edin. 1 hafta sonra sorunlar devam ederse ise kürü tekrarlamak gerekebilir. Veteriner hekiminize danışın tekrarı uygun görürse bu sefer metronidazol+ İtrakonazol şekinde ilerleyin.

Hediye

Aktif Üye
Geçmiş olsun. Hasta iken mantar ise solunum sistemine yerleşmiş olabilir veya aksine mantar olmaksızın direk solunum yolu kaynaklı bir sorun olabilir.
Aslında geniş etken maddeli ilaçlar verilmiş. Keşke ilk öncelik İtrakonazol'u metronidazol yerine ilave etmek olsaydı. Benim önerim 5 gün ventolin(yarum suluğa 3 damla) + probiyotik devam edin. 1 hafta sonra sorunlar devam ederse ise kürü tekrarlamak gerekebilir. Veteriner hekiminize danışın tekrarı uygun görürse bu sefer metronidazol+ İtrakonazol şekinde ilerleyin.
Senelerdir solunumda sıkıntı var yavruyken de vardı korkunca bu şekilde ses çıkartırdı ancak hastalandığında arttı. İtrakonazolü kapsül olarak verdi içerisinden 1 tane çıkarıp yutturmayı denersin demişti deniyorum ama içmiyor ağzına alsa bile atıyor nasıl içirebilirim yiyeceklere koyup vermeyi denedim ama emin olamıyorum içtiğinden. Dediğiniz gibi ventolini deneyeceğim. Hekim teşhiste bulunamadığı için bir test de yapamıyorlar bu yüzden bir daha götürmedim

Son düzenleme:

Ahmet D.

Tutkulu
Emektar Üye
Senelerdir solunumda sıkıntı var yavruyken de vardı korkunca bu şekilde ses çıkartırdı ancak hastalandığında arttı. İtrakonazolü kapsül olarak verdi içerisinden 1 tane çıkarıp yutturmayı denersin demişti deniyorum ama içmiyor ağzına alsa bile atıyor nasıl içirebilirim yiyeceklere koyup vermeyi denedim ama emin olamıyorum içtiğinden. Dediğiniz gibi ventolini deneyeceğim. Hekim teşhiste bulunamadığı için bir test de yapamıyorlar bu yüzden bir daha götürmedim
Kapsülün resmini atabilir misiniz?

Ahmet D.

Tutkulu
Emektar Üye
Anladım verilen ilaçlar aslında tam etken. Hapı yutturmak için ise 4 saat kafesten yemleri çekip, süre dolduğunda az miktarda kabuğu soyulmuş ak darıyı elinizde tutarak hapı arasına koymak. Gene çıkartacak olursa suyuna eklemek son çare olur.

Hediye

Aktif Üye
Anladım verilen ilaçlar aslında tam etken. Hapı yutturmak için ise 4 saat kafesten yemleri çekip, süre dolduğunda az miktarda kabuğu soyulmuş ak darıyı elinizde tutarak hapı arasına koymak. Gene çıkartacak olursa suyuna eklemek son çare olur.
Suda erimiyor. Elimden yemiyor yumurtaya koyup versem olur mu acaba yumurtayı yiyor. Bu ilacı kullanırken ventolini kullanmalı mıyım yoksa daha sonra mı kullanıyım

osmnkya

Yeni Üye
Tam olarak belli olmuyor olabilir çekmeye çalıştım özellikle geceleri bu şekilde ses çıkarıyor
Hocam aynı sesi önceki ölen kuşumda çıkarıyordu, veterinere götürüp bir kaç farklı ilaç önermişti kullanıyordum iyi güzel derken 3. gün ölmüştü. Umarım kuşunuz iyileşir aileden birinin ölmesi ile aynı bir duygu.

Hediye

Aktif Üye
Hocam aynı sesi önceki ölen kuşumda çıkarıyordu, veterinere götürüp bir kaç farklı ilaç önermişti kullanıyordum iyi güzel derken 3. gün ölmüştü. Umarım kuşunuz iyileşir aileden birinin ölmesi ile aynı bir duygu.
Evet gerçekten çok üzücü oluyor başınız sağolsun. Hastalandığında arttı ses çıkarması 2 haftadır da iyileşemedi bir gün iyi olsa diğer gün kötüleşiyor kuşlar da çok hassas oluyorlar inşallah toparlayacak kendini umudum bu yönde

rose76

Aktif Üye
dal darı ve deep fix multimix verin düzelir

Üst Alt