• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Solunum Sıkıntısı mı Yoksa Stres mi?

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici

Yağmur gün içinde ağzını açıp kapatma hareketini yapıyor. Genelde ben kafese yaklaşınca ya da yavruları alınca yapıyor diye heyecandan yapıyor diye düşünüyordum ama gagasını açıp kapatırken vücudunun bu kadar hareket etmesi ve kuyruğunu da sallaması bana heyecan değilde nefes alış verişlerinde sıkıntı var sanki gibi geliyor. Bazen gagasını birbirine o kadar çok vuruyor ki ses geliyor. Solunum sıkıntısı kronikleşmiş olabilir mi? Eğer kronikleşse idi gaga açıp kapatmayı gün içinde sürekli mi yapardı? Yoksa heyecan mı?

Eğer solunum sıkıntısı değilsede önlem amaçlı ilaç kullanmak istiyorum zira kafam anca o zaman rahatlayacak galiba ama yavrularda var. Antibiyotik kullansa yavrulara herhangi bir etki eder mi? Ne yapayım sizce ?🥲

Sude W.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Bence sıcaktan yapıyor benimkiler de gün içerisinde yapabiliyorlar. Atemfrei kullanabilirsin önlem amaçlı

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Bence sıcaktan yapıyor benimkiler de gün içerisinde yapabiliyorlar. Atemfrei kullanabilirsin önlem amaçlı
Diğerlerinde yok bu sıkıntı ama o yüzden endişelendiriyor beni. Ona bakayım bir umarım etkisi olur. Teşekkür ederim.

Mert.

Eski Forumcu
Kübra abla benim erkekte aynısı var ama sonra geçiyor. Sıcaktan diye çok altına inmedim arada olup geçiyor cunku

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Bugün İstanbul serin ve yağışlı... Durum devam ediyor mu?

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Bugün İstanbul serin ve yağışlı... Durum devam ediyor mu?

Gaga açıp kapatma yok abi ama nefes alırken gögüs kısmı çok hareket ediyor, eşinde normal bu durum. Cinsinden dolayı mı acaba ( Pakistan muhabbet kuşu olduğu için yapı olarak küçük) yoksa ben mi çok abartıyorum bilemedim.

Sude W.

Eski Forumcu
Emektar Üye

Gaga açıp kapatma yok abi ama nefes alırken gögüs kısmı çok hareket ediyor, eşinde normal bu durum. Cinsinden dolayı mı acaba ( Pakistan muhabbet kuşu olduğu için yapı olarak küçük) yoksa ben mi çok abartıyorum bilemedim.
Göze bak kocaman 😍 bence sizi görünce tedirgin şuan o yüzden böyle göğüste hareketlilik var. Gerisi hep sıcaktan.

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Üretici

Yağmur gün içinde ağzını açıp kapatma hareketini yapıyor. Genelde ben kafese yaklaşınca ya da yavruları alınca yapıyor diye heyecandan yapıyor diye düşünüyordum ama gagasını açıp kapatırken vücudunun bu kadar hareket etmesi ve kuyruğunu da sallaması bana heyecan değilde nefes alış verişlerinde sıkıntı var sanki gibi geliyor. Bazen gagasını birbirine o kadar çok vuruyor ki ses geliyor. Solunum sıkıntısı kronikleşmiş olabilir mi? Eğer kronikleşse idi gaga açıp kapatmayı gün içinde sürekli mi yapardı? Yoksa heyecan mı?

Eğer solunum sıkıntısı değilsede önlem amaçlı ilaç kullanmak istiyorum zira kafam anca o zaman rahatlayacak galiba ama yavrularda var. Antibiyotik kullansa yavrulara herhangi bir etki eder mi? Ne yapayım sizce ?🥲
Bunu yapıyolar ya.. Benim salmadaki kuşlardan bazıları da yapıyro malesef bu havalarda bu oluyor endişe etmemek lazım bu hareketi yaparken herhangi bir ses çıkarmıyorsa sorun yoktur. İkinci videoda ise hayvan normal nefes alıyor gibi bişey :)

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Bunu yapıyolar ya.. Benim salmadaki kuşlardan bazıları da yapıyro malesef bu havalarda bu oluyor endişe etmemek lazım bu hareketi yaparken herhangi bir ses çıkarmıyorsa sorun yoktur. İkinci videoda ise hayvan normal nefes alıyor gibi bişey :)
Ses çıkarmıyor ama gagası birbirine çok çarptığı için onun sesi çıkıyor sadece. Hırıltı yok, tüylerini kabartma ve sürekli uyumada yok ama dedim belki kronikleştiyse ondan mı oluyor acaba ama kronikleşse de hırıltı olur sanırım.

İlk videodaki korku ve stresten dolayı. Diğer videoda birşey yok
Teşekkür ederim. Benim evhamım o zaman. 😅

Üst Alt