• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Solunum problemi

cheryminky2

Yeni Üye
Kuşumun ara ara ağzından ıslak sesler geliyordu. Probiyotik kullanınca falan düzelmişti aslında. Ama geçen ay biraz üşüttü; çok durgundu, sonra toparladı derken bir gece aniden kustu. Midesine dokunmasın diye daldarı aldıp verdim, ve probiyotik verdim. Yine iyiydi, ardından normal yemine döndürünce birkaç gün sonra yine kustu, bu yüzden yaklaşık bir iki haftadır daldarı kullanıyoruz.

Gagasının altında bir şişlik var ve bugün sesi de kısılmış gibiydi. Neşesi yerinde ama bu durumunun ciddi olduğunu değiştirmiyor. Gagasını açıp kapatırken o ıslak sesler yine devam ediyor. Azıcık kanat çırpsa bile hemen nefes nefese kalıyor. Gaga altındaki şişlik beni ayrıca endişelendirdi.

Dayım yıllardır kuş bakıyor; ona gösterdim, solunum yolu enfeksiyonuna benziyor, araştırıp ilaç kullan dedi. Ama ne kullanmam gerektiğini bilmiyorum. Veteriner imkanım da yok maalesef.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Merhaba, kuşunuzun gaga altındaki şişliğin resmini görebilir miyiz? Bir de kuyruk yandan gözükecek şekilde videosunu çekip streamble.com üzerinden atabilir misiniz

Üst Alt