• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Hediye Sorusu? Sizce sorun nedir ?

Ebru D.

Tutkulu
Kıdemli Üye
Hormon bozukluğundan kaynaklanan kalsiyum eksikliği olabilir mi?

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
D3 vitamini eksikliği nedeniyle kalsiyum ve fosfor emiliminin azalması nedeniyle olabilir. Kalsiyum için fosfor da gerekliydi galiba.Birde yeşilliğin fazla verilmesi de kalsiyum emilini azaltıyor diye biliyorum. Güneş vs görmüyorsa da D vitamini salgılanamaz.Ortam ısının yüksek olmasıda yumurtayı etkiler

Mehmet Gürbüz

Müdavim
Yazar
Sponsor
D3 vitamini eksikliği nedeniyle kalsiyum ve fosfor emiliminin azalması nedeniyle olabilir. Kalsiyum için fosfor da gerekliydi galiba.Birde yeşilliğin fazla verilmesi de kalsiyum emilini azaltıyor diye biliyorum. Güneş vs görmüyorsa da D vitamini salgılanamaz.Ortam ısının yüksek olmasıda yumurtayı etkiler
Hocam en çok yaklaşan siz oldunuz bir etken ile beraber gelişiyor bu durum onuda bulursanız. Aradığım açıklama tam olarak bu bu yorumunuzu o etken ile düzenlerseniz kabul edeceğim

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Hocam en çok yaklaşan siz oldunuz bir etken ile beraber gelişiyor bu durum onuda bulursanız. Aradığım açıklama tam olarak bu bu yorumunuzu o etken ile düzenlerseniz kabul edeceğim
Hocam bi kaç fikir daha var aklımda ama emin değilim üreme dönemindeki kuşa sirke verilmesi kabuksuz yumurta neden oluyomuş galiba bi makalede okumuştum. Bakır eksiliğide galiba kabuksuz yumurtaya neden oluyordu. Birde bazı vitaminlerin aşırı verilmesi neden olabiliyordu galiba ama hangi vitaminler neden oluyor bilemiyorum

Mehmet Gürbüz

Müdavim
Yazar
Sponsor
Hocam bi kaç fikir daha var aklımda ama emin değilim üreme dönemindeki kuşa sirke verilmesi kabuksuz yumurta neden oluyomuş galiba bi makalede okumuştum. Bakır eksiliğide galiba kabuksuz yumurtaya neden oluyordu. Birde bazı vitaminlerin aşırı verilmesi neden olabiliyordu galiba ama hangi vitaminler neden oluyor bilemiyorum

Evet hocam başka yazanda olmadığı için kabul ediyorum iki mesajıda

Bu kuşun sorunu yeşillik ve sirke verilmesi yüzünden bu duruma gelmiştir. Hocam işleri bitirip yazacağım size cevaplar için teşekkürler

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Evet hocam başka yazanda olmadığı için kabul ediyorum iki mesajıda

Bu kuşun sorunu yeşillik ve sirke verilmesi yüzünden bu duruma gelmiştir. Hocam işleri bitirip yazacağım size cevaplar için teşekkürler
Teşekkür ederim hocam çeviri yapmanın faydasını gördüm diyebilirim şimdi tekrar baktım yabancı kaynaklarda elma sirkesi olarak geçiyormuş. Fazla verilmesi kalsiyum emilimini azaltıyormuş. Bununla ilgili detaylı bir yazı yazarsanız mutlu oluruz hocam🙏

Üst Alt