• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Hediye Sorusu? Sizce sorun nedir ?

Mehmet Gürbüz

Müdavim
Yazar
Sponsor
Merhaba arkadaşlar sizce bu neden olmuş olabilir. Kabuksuz yumurta bırakmış kuş bunu neden yapar neden olmuş olabilir?

1:Stress hariç başka ne gibi etkenler bu kabuksuz yumurtaya neden olur...

Nokta atışı cevap veren bir arkadaşımıza sürpriz bir hediye ☺

Bu kuşun sorunu sirke ve yeşillik çok verildiği için kalsiyum emilimini azaltmış ve atımını hızlandırmıştır.

Beraberinde halsizlik gelişmektedir. Yani üretim zamanı yeşillik verilmez sirke hiç verilmez verilmemesi gerekir arkadaşlar. Verilir ise kabuksuz yumurta gelişir.

Kazanan arkadaşımız @Tuğçe G.

Hediye kuş hastalıkları kitabı .

Cevap veren yorum yapan bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.

Başka sorularda görüşmek üzere....

received_3323817551200421.jpeg

Son düzenleme:

Bahar Y.

Müdavim

AybarsK

Paylaşımcı
Kalsiyum eksikliğinden dolayı kabuksuz. Kalsiyum d3 vitaminini sürekli mamasina veya mama kabında bulundurabilirseniz sorun çözülcektir.

Mehmet Gürbüz

Müdavim
Yazar
Sponsor

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Üretici
Evet kalsiyum eksikliği buna neden oluyor arkadaşlar ama bu kalsiyum eksikliğini yapan ana nedenler vardır bunları soruyorum ☺
Kalsiyum içerikli ürünler verilmemesi :D şaka bir yana aklima bilincsiz kullanilirsa bazi ilaclar neden olabilir diye geliyor.

AybarsK

Paylaşımcı
Evet kalsiyum eksikliği buna neden oluyor arkadaşlar ama bu kalsiyum eksikliğini yapan ana nedenler vardır bunları soruyorum ☺
Kafeste yeteri kadar kalsiyum takviyesi bulunmamasından dolayı kaynaklanıyor. Örneğin kuş kumu ayrıca bazı sebze türlerinde kalsiyum içeriyor buna örnek olarak da havuç vs. sebzeleri örnek verebiliriz. Bunların düzenli bir şekilde vermemesinden dolayı Kalsiyum eksikliği baş gösteriyor.

efe1903

Tutkulu
mycoplasma enfeksiyonu taşıyıcılık varsa vücudun kalsiyum emilimi azaltıyormuş kalsiyum emilimi azalan kuşlarda böyle yumurta oluşumları kabuksuz yumurta oluşumları gerçekleşebiliyormuş (googleden baktım).

Mehmet Gürbüz

Müdavim
Yazar
Sponsor
Değerli kuş sever arkadaşlarım bu olan kabusuz yumurta sadece ve sadece 2 yanlış yaklaşım yüzünden olmaktadır. Sizlere stres vb sorunlar sonucu oluşan bir yumurtayı daha ayrıca paylaşacağım ☺ katılan arkadaşlara teşekkür ederim...

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye

nymeria

Tutkulu
Şampiyon Üye
Yardımsever üye
Tiroit ile alakalı sorunlar olabilir mi acaba? Paratiroidi durumunda kalsiyum kemik vs. yapılarda depolanmaz ve kana karışır. Belki kuşlarda da benzer durumlar olabiliyordur 🤔

Melisa41

Tutkulu
Değerli kuş sever arkadaşlarım bu olan kabusuz yumurta sadece ve sadece 2 yanlış yaklaşım yüzünden olmaktadır. Sizlere stres vb sorunlar sonucu oluşan bir yumurtayı daha ayrıca paylaşacağım ☺ katılan arkadaşlara teşekkür ederim...
Yavrulama mevsiminin geç yada ayında olmaması ve kuşun ciftlesmeden önceki eksiklikleri mesela kalsiyum metabolizmasindaki eksiklik olabilir mi hocam 🙂

Son düzenleme:

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Merhaba arkadaşlar sizce bu neden olmuş olabilir. Kabuksuz yumurta bırakmış kuş bunu neden yapar neden olmuş olabilir?

1:Stress hariç başka ne gibi etkenler bu kabuksuz yumurtaya neden olur...

Nokta atışı cevap veren bir arkadaşımıza sürpriz bir hediye ☺

Ekli dosyayı görüntüle 37233
Kalsiyum eksikliği dolayısıyla olabilir. Kuşun yeri değişmiştir yuvalık vb stress yapıp kuluçkayı sonlandırmıştır. Birkaç sebebi daha vardı hatırlamıyorum eklerim aklıma gelirse.

Üst Alt