• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! Sizce eş tutarlar mı?

FatihB.

Tutkulu
Kuşlarım 1 aydır aynı kafeste yaşıyorlar. (dişiyi 1 ay ayrı kafeste tuttum) erkek 9 aylık, dişi tahmini 10-12 aylık eş tutar mı acaba? Dişi erkeğin yem kusmasına izin veriyor erkek çok istekli ama kaşımasına falan daha izin vermiyor pek. Ayırmayı düşünüyorum tekrardan dişinin kilo vermesi için erkeğinde kilo alması için. Ayırırsam bir sorun olur mu? 🤔 Şuan ki güncel halleri bu:Ekli dosyayı görüntüle 22234Ekli dosyayı görüntüle 22235

FatihB.

Tutkulu
fotoğraflarda iri duruyor erkek poz veriyo 😂 ama gerçekte gözüme çok zayıf geliyor dişiye göre

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
fotoğraflarda iri duruyor erkek poz veriyo 😂 ama gerçekte gözüme çok zayıf geliyor dişiye göre
Bendeki dişi kuş ilk başta obez yolunda ilerlediğinde ben ayirmistim başımın etini yediler dişiyi diyete sokmustum toparlayinca dişiyi tekrar erkeğin yanına koydum ama sanırsam yine hayal kırıklığı yaşadım diyebilirim 😄 erkek aşırı derecede dişiye yem kusuyor dişi de Allah yoluna gidiyor kilo konusunda yuvaliga girip çıktıkları için şuanda yumurta yapıp yapamayacağindan emin olamadik 1 hafta süreleri var gözümde. Bir şey göremezsem ayiricam direk. Sana da soyliyim ilk başlarda ayrı kaldıkları için zorlayacak seni ben yaşamıştım 😄

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Maşallah kardeşim 🧿 bence bu fotoğraflarla @Grpet düzenlediği fotoğraf yarışmasına katılabilirsin

FatihB.

Tutkulu
Bendeki dişi kuş ilk başta obez yolunda ilerlediğinde ben ayirmistim başımın etini yediler dişiyi diyete sokmustum toparlayinca dişiyi tekrar erkeğin yanına koydum ama sanırsam yine hayal kırıklığı yaşadım diyebilirim 😄 erkek aşırı derecede dişiye yem kusuyor dişi de Allah yoluna gidiyor kilo konusunda yuvaliga girip çıktıkları için şuanda yumurta yapıp yapamayacağindan emin olamadik 1 hafta süreleri var gözümde. Bir şey göremezsem ayiricam direk. Sana da soyliyim ilk başlarda ayrı kaldıkları için zorlayacak seni ben yaşamıştım 😄
bende dişi yem yeme gereği duymuyor artık erkek izin vermiyor yemesine bırakmıyor illa kendisi yem kusacak çünkü. bu haftasonu ayırayım ben o zaman 😊 siz kaç gün ayırdınız ve nasıl bir diyet uyguladınız? 🤔

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Şimdi bir çift muhabbet kusuma diyet uygulamamamistim dişi erkegi sürekli dövdüğü için 4 ay boyunca ayrı kafeslerde yaşadılar. 1-2 gün önce dişiyi alıp erkeğin kafesine tekrar koydum kavga falan hiç bir şey kalmadı. Çok iyi anlaşmaya başladılar.
Diyet olan kuşa da gelince bizim erkek muhabbet kusumuz hep aç kaldı dişi fazlasıyla yem tuketiyordu. Bir akşam kuşu saldım baktım dişi o kadar çok kilo almış ki yuruyemiyordu bile yerde, haftada 3 gün suyuna limon damlattim temiz yıkanmış marul verdim yemligine fazla yem koymadım. ( Bu arada kuşları ayırarak uyguladım diyeti.) Haftanın her günü 1 saat kafes dışına saldım uçup kendini toparlaması için 1 ay sonra baktım gagasindaki renk eski haline geldi elime aldığımda eskisi gibi olmadığını anlayınca tekrardan erkegij yanına koydum. Ve şuan yine kilo aldı tekrardan ayiricam. Çünkü erkek sürekli kendi yediği yemleri de dişinin ağzına kusuyor. Yuvaliga girip çıkmaları benim kafamı karistiriyordu. Bir gün baktım büyük dışkı var hamile olabileceğini düşünmüştüm ilk defa büyük dışkı yapmıştı dişi ama sanırsam yine hayal kırıklıgina uğrattılar beni 🤣 o yüzden 1 hafta bekleyeceğim yumurta gelmezse ayiricam ve aynı kafese asla koymicam 🤣

FatihB.

Tutkulu
Benim erkek kuşta sürekli dişiye kusmak yüzünden resmen eridi dişide kilo almaya başladı erkek dişinin yemlikten yem yemesine bile izin vermiyor hemen kuyruğunu çekiştiriyor kanat çırpıp dişiyi yemlikten uzaklaştırıyor çiftleşmede var bakalım hayırlısı
benmde durum aynı ama çiftleşme yok bende dişiyi çekiştiriyor yem yerken kendisi zayıflıyor sonra dişiyi beslemekten

FatihB.

Tutkulu
Şimdi bir çift muhabbet kusuma diyet uygulamamamistim dişi erkegi sürekli dövdüğü için 4 ay boyunca ayrı kafeslerde yaşadılar. 1-2 gün önce dişiyi alıp erkeğin kafesine tekrar koydum kavga falan hiç bir şey kalmadı. Çok iyi anlaşmaya başladılar.
Diyet olan kuşa da gelince bizim erkek muhabbet kusumuz hep aç kaldı dişi fazlasıyla yem tuketiyordu. Bir akşam kuşu saldım baktım dişi o kadar çok kilo almış ki yuruyemiyordu bile yerde, haftada 3 gün suyuna limon damlattim temiz yıkanmış marul verdim yemligine fazla yem koymadım. ( Bu arada kuşları ayırarak uyguladım diyeti.) Haftanın her günü 1 saat kafes dışına saldım uçup kendini toparlaması için 1 ay sonra baktım gagasindaki renk eski haline geldi elime aldığımda eskisi gibi olmadığını anlayınca tekrardan erkegij yanına koydum. Ve şuan yine kilo aldı tekrardan ayiricam. Çünkü erkek sürekli kendi yediği yemleri de dişinin ağzına kusuyor. Yuvaliga girip çıkmaları benim kafamı karistiriyordu. Bir gün baktım büyük dışkı var hamile olabileceğini düşünmüştüm ilk defa büyük dışkı yapmıştı dişi ama sanırsam yine hayal kırıklıgina uğrattılar beni 🤣 o yüzden 1 hafta bekleyeceğim yumurta gelmezse ayiricam ve aynı kafese asla koymicam 🤣
limonu suyuna ne ölçüde damlattınız ve ne kadar süre takılı kalıyor?

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Vitamin nasıl veriyorsam şekilde verdim 3-4 damla sabahtan suluguna koyuyordum akşam geri alıyordum her türlü yem yediği için içinde yem kabukları oluyor çünkü

Yusuf Kürşat Akkuş

Eski Forumcu
Kurucu Üye
Maşaallah olur neden olmasın yumurta maması yapıp verin bence gayet uygunlar

Üst Alt