• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

sizce besleme nasıl olmalı?

beyyza02

Müdavim
merhabalar herkese. fikrinizi almak istediğim bir konu var. ben kuşlarıma darı, yem ve yulaf,arada metvw sebze veriyorum. takip ettiğim bir veteriner pelet yem +meyve +sebze+nut öneriyor. nut ve pelet yem hakkında hiçbir fikrim yok. Böyle besleyen birileri var mı? Daha mı sağlıklı?

beyyza02

Müdavim
yem olarak da quik kullanıyordum artık versele laga +jungle karıştırarak kullanmaya karar verdim çünkü ayrı olarak yulafı vermeyi unutuyorum ya da dozunu kaçırıyorum.

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Pelet yemi şahsi olarak önermiyorum. Bana doğal yaşamdaki beslenmelerine biraz uzak geliyor ve içinde çok fazla katkı üründe var. Ama kağıt üzerinde bakarsan en sağlıklısı o diyorlar vitamin vs herşey tek üründe. Burda kullanıp kullanmamak sana kalmış ama kuşu pelete alıştırmak zor iş. Birde ülkemizde çok yaygın bir ürün değil tedariki bazı zamanlar sıkıntıya girebiliyor buda önemli bir konu.
1 kilo pelet yem aldım... Bizim sıpa bakmadı bile... Ben ağzımda çiğnedim ve lavaboya çıkardım... Ağzım lavabo renk içinde kaldı... Boyalı yem diyecem bu kadar veteriner yalan mı söyleyecek? Valla bilemedim... Alıştırmak zor değil imkansız gibi...

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Pelet yemi alistirmak zordur. Öyle hemen tohumu alıp önüne pelet koyarak olacak iş değil ki yem farkliliklarinda dahi yememezlik yapan karakterli bir hayvana direk bu yemi sunmak olmaz. Küçük miktarlarla alıştıra alıştıra geçiş yapmak gerekir. Alışması zordur kalitelisini bulmak daha da zordur. O yüzden hiç bulaşmayın derim.