• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sivi beyaz dışkı ve asiri tuy dökümü

Eyüpnalan

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar kuşum bizimle 4 aydır birlikte, 1 hafta önce aşırı tüy dokumune girmiş olmasindan kaynaklı gıda takviyesi kullanmaya başladık, yem değişikliğim olmadi devamlı yemekte olduğu karisik yem,aspur, yulaf ve dal darisi bunların tüy dökümüne sepep olabilirmi bilmiyorum.
Diger bir problemimiz 2 gündür kafesinde sulu diski fark ettim, stres kaynaklı olmasına sebep olacak bir durum yaşanmadı devamlı yanındayım.
Hizli evde çözüm olabilecek önerileriniz varmidir, cevaplarınız için teşekkür ediyorum.
Ekli dosyayı görüntüle 26946Ekli dosyayı görüntüle 26947Ekli dosyayı görüntüle 26949Ekli dosyayı görüntüle 26948

Sude W.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Öncelikle kullandığınız şeylerin son kullanım tarihine bakın. Hangisini ne kadar ve ne sıklıkla kullandığınızı belirtin. Artı olarak yeşillik ya da başka bir şeyle beslendi mi? Bulunduğu odada bitki var mı? Hava akımına uğramış olabilir mi? Bunları cevaplarsanız daha kolay olur ✅

Eyüpnalan

Yeni Üye
Öncelikle kullandığınız şeylerin son kullanım tarihine bakın. Hangisini ne kadar ve ne sıklıkla kullandığınızı belirtin. Artı olarak yeşillik ya da başka bir şeyle beslendi mi? Bulunduğu odada bitki var mı? Hava akımına uğramış olabilir mi? Bunları cevaplarsanız daha kolay olur ✅
Tsk ederim. Takviyeler yeni alındı tarihlerde sıkıntı yok. Vitamin olanları dönüşümlü 5 günde yada haftada degisikli veriyorum. Tüy dokumunde üst üste kullanmami önerdiler 1 haftadır ise onu kullanıyorum sadece. 2 suluk bulunduruyorum biri. Saf kaynamış su diğerinde ilaç olarak kafeste.
Yeşillik olayını 2 gündür vermiyorum fark ettiğimden beri. Bitkiler konusunda ise zaten yaklasmiyorlar engel oluyorum.
Hava akımına magruz kalacak ortamda değiller balkon kapısı açık ama öyle akıma denk gelecek gibi durum yok yani.

Sude W.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Tsk ederim. Takviyeler yeni alındı tarihlerde sıkıntı yok. Vitamin olanları dönüşümlü 5 günde yada haftada degisikli veriyorum. Tüy dokumunde üst üste kullanmami önerdiler 1 haftadır ise onu kullanıyorum sadece. 2 suluk bulunduruyorum biri. Saf kaynamış su diğerinde ilaç olarak kafeste.
Yeşillik olayını 2 gündür vermiyorum fark ettiğimden beri. Bitkiler konusunda ise zaten yaklasmiyorlar engel oluyorum.
Hava akımına magruz kalacak ortamda değiller balkon kapısı açık ama öyle akıma denk gelecek gibi durum yok yani.
2 suluk barındırırsanız kuş vitaminli olmayan sudan içecektir çünkü vitaminli suyun tadını beğenmezler genelde.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Verdiğiniz bir tane katkıyı ya fazla yada bozulmuş üç gün suyuna bişey vermeyin hergun tazeleyerek su verin ve daldari,aspur karışık yem verin ekstra bişey vermeyin üç gün sonra tekrar dışkı resmini görelim.

Üst Alt