• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

sitraks şurup hakkında

melike_k

Yeni Üye
İyi günler, kuşuma iç parazit uygulaması yapacağım normalde ağızdan verilmesi gerektiğini biliyorum ancak bunu yapamadığımdan suluğua katacağım. Bir suluğa ne kadar koymalıyım ve suluk kafrste kaç saat durmalı? Bir de sudan da etkisini göster mi

melike_k

Yeni Üye
Akşam çekip sabah suluğu yeni su ilaç ekleyerek tazeleyip vermeni gerekir.Kullanımı aşağıdaki yazıdan okuyunuz.

abi orda ki ölçü yarım kaşıktan az demişsin o bir suluk için değil mi? yani bir çay kaşığına falan denk gelir mi?

melike_k

Yeni Üye
sitraks şuruptan sonra elektrolit kullanmak için bunu aldım,bunu sitrakstan sonra kaç gün sonra kullanmalıyım? Bir de bunu kullandıktan sonra probiyotik kullanmama gerek var mı içinde probiyotik var ( elimde enterobach probiyotikte var)

melike_k

Yeni Üye
Sitrax şurup kuşlarda kullanımı da 100 ml (bir suluğa) suya 6 damla max şeklinde kullanabilirsiniz.10 gün sonra tekrarlayıp probiyotik 2 gün verin her gün su tazelenmeli akşam çekilip sabah tazelenip verilmeli,suyu akşamdan fazla kullanmayınız.
sitraks şuruptan sonra elektrolit kullanmak için bunu aldım,bunu sitrakstan sonra kaç gün sonra kullanmalıyım? Bir de bunu kullandıktan sonra probiyotik kullanmama gerek var mı içinde probiyotik var ( elimde enterobach probiyotikte var)

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
İç parazit ile birlikte kullanılabilir yada hemen sonraki gün verebilirsiniz probiyotik 👍

Şakirşukufe

Yeni Üye
Piyasada sitrax şurup bulunmuyor bu yüzden muadili bir ilaç ve kullanımı hakkında bilgi verirmisiniz

Şakirşukufe

Yeni Üye
Beşeri ilaç kullanımını mecbur kalmadıkça önermiyorum. Hayvanlar için üretilen ilaçlar daha sağlıklı. Worm mix hep öneririz şuana kadar bir sorun çıkmadı. Beşeri olarak tam emin olmamakla birlikte sanırım mikostatin kullanılıyor
Tamamdır onu edinmeye çalışayım sorunumuz dışkıda bazen çok bazende az sindirilmemiş mama olması 1 haftadır da biraz durgunluk yaşıyoruz worm mix nasıl kullanılacak müsait olduğunuzda bilgi verirseniz sevinirim sorun erkekte kafeste dişimiz de var ama onda sorun yok

Şakirşukufe

Yeni Üye
İştah ta azalma yok aksine çok iyi tüylerden de sorunu yok kafeste iri gri kuş kumu vr kalamar mevcut yem olarak versele laga edindik ancak o dan pek haz etmiyor aksine şu topitop olanları çok seviyor ama onu yiyincede kakada yem miktarı artıyor probiyotik olarakta birşey tavsiye ederseniz ve kullanımı konusunda sevinirim

Üst Alt