• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Siteye Özel - Hobiciler İçin En İdeal - Besleyici - Faydalı - Basit Yapımlı Mama

serkan erkan

Aktif Üye
Kıdemli Üye
Arkadaşlar öncelikle herkese tekrardan merhaba ;

Uzun zaman sonra tekrar siteyi aktif hale getiren Ronay ve emeği geçen tüm arkadaşlarıma abilerime teşekkür ederim.
Eski günlerdeki gibi bol paylaşımlı keyifli sohbetlerle ilerlemek ümidiyle bende mama tarifim ile başlangıç yapmak istedim :)

Aşağıda belirteceğim mamayı uzun yıllardır hazırlayıp kullanırım. Kıvamını tutturduğunuz sürece kuşlarınızın yememesi imkansız diyebiliriz.

Öncelikle kendi adıma söyleyim , kuru mamam her zaman dolapta hazır bulunur. Siz hangi marka kuru mamayı kullanırsanız kullanın ilave besinleri doğru uygulamadığınız sürece sade mama ile çok fazla yol kat edemezsiniz. Kuru mamanın içeriği çok önemli.Son zamanlarda özellikle Behsat TİĞİZ ustanın maması çok çok ön planda , faydalı ve kolay yapımı ile herkes çok memnun. Büyük küçük çaplı herkes kullandı ve faydasını gördü. O mamadan da alıp kullanabilirsiniz.

Benim amacım evinde oyalanmak , kuşlarına kendi elleri ile taze sebze ve meyveler ile mama hazırlamak isteyenler için olacak. Tabii ki ustalarımız en iyisini bilir kullanır , buradaki amaç ufak çaplı hobici arkadaşlarımıza destek olmaktır.

Kuru mama içerisine olmazsa olmazlardan havuç ile başlıyoruz :) havuç özellikle eşleşme dönemlerinde kızıştırıcı özelliği nedeni ile çok faydasını göreceksiniz. Havuclu mama kuru mamanızında nemli kalmasını sağlayacağı için kuşlarınız daha da iştahlı yiyecektir. Rendenin en küçük yeri ile rendelemenizi öneririm.

Havuç yoksa kırmızı pancarda kullanabilirsiniz. Ben evde olduğu sürece her ikisini de kullanıyorum.

Dere otu , yeşil nane , mısır , minik doğranmış maydanoz , kabak , kırmızı kapya biberde olmazsa olmazlarımdandır :)

Gelelim en önemli besin kaynağımıza . Yumurta kış aylarında özellikle yavrulu kuşlarıma gün aşırı mutlaka mamalarında veririm. Yavrularda ki sağlıklı gelişimi mutlaka göreceksiniz. Anne kursak sütü ile birlikte verdiğiniz bu mamayı rahatlıkla öğütüp yavrularını hiç yorulmadan doyuracaktır.

Mamalarınızda kullanacağınız sebzeleri genelde çoğu üretici suyunu eli ile sıkıp mamalarına ekler. Ben asıl besin değerlerinin sularında olduğu için asla suyunu sıkmadan direk rendeleyip mamaya ekliyorum. Aslında sebzelerin sularının sıkılması mamaların lapa olmaması adına yapılıyor , bunu da önlemek için oranı çok iyi ayarlayıp kuru mama ile tam kıvamını oluşturmanız gerekiyor.

Tek tek resimlerle de yapım aşamasını anlatmaya çalıştım. Umarım faydam dokunur. Aklınıza takılanları konu altından yazarsanız herkes bilgi sahibi olmuş olur.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Emegine saglik dostum.gayet guzel bir mama ve faydali besinler bilgiler icin tesekkurler

serkan erkan

Aktif Üye
Kıdemli Üye
Şehmus BAKIR' Alıntı:
Emegine saglik dostum.gayet guzel bir mama ve faydali besinler bilgiler icin tesekkurler
Sağolasın çok teşekkür ederim . Bilgi paylaştıkça güzeldir.

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
Emeğinize sağlık, mama ile ilgili bir sorum olacak. Mamaya kuru olarak kekik nane ve fesleğen katıyorum, sizce bir zararı olur mu?

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Emeğinize sağlık, mama ile ilgili bir sorum olacak. Mamaya kuru olarak kekik nane ve fesleğen katıyorum, sizce bir zararı olur mu?
Üçünü bir anda katmayin bağırsakları zedeler bide naneyi çok az miktarda verin içlerinde en zararlı odur bilginize 👍

Rusalka

Aktif Üye
Taze nane için de geçerli mi acaba bu durum ?

Limon'un ebeveyni

Aktif Üye
Kusura bakmayın daha yeni kuş bakmaya başladım tarifte anlamadığım bişey var kuru mama nedir?

Üst Alt