• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Çözüldü! Show Jumbo mudur?

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Ben sedochol ve taubenfit e-50 de almıştım. Sultan papağanımda kullanıyordum, muhabbette de kullanmalı mıyım? Kullanacaksam sıklığı nasıl olmalı acaba?
E50 için 5 damla 8 saat max kızıştırıcıdır, normal kullanım için ise 2 haftada bir normaldir
Sedochol yarım suluğa 10 damla 8 saat max sulukta kalmalı 2 haftada 1 verebilirsiniz
Programı ona göre ayarlayın üst üste gelmesinler👍😊

Tarçın Sahlep

Aktif Üye
Yeşil olanı değil ama soluk mavili-grili olanı bugün aldım, eve getirdim. Kafesin dibinde öylece duruyor. Biraz dal darı yedi, pek hareket etmiyor. Suyuna vitamin koymadım, koymam gerekir mi? Tüneğe çıkamıyor çok küçük olduğu için, ben alıp koyarsam da aşağı inip darıyı yiyemez diye korkuyorum. Tüneğe koymalı mıyım? Taban ızgarasından ötürü harekette zorlanıyor gibi.

Mustafa27

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yeşil olanı değil ama soluk mavili-grili olanı bugün aldım, eve getirdim. Kafesin dibinde öylece duruyor. Biraz dal darı yedi, pek hareket etmiyor. Suyuna vitamin koymadım, koymam gerekir mi? Tüneğe çıkamıyor çok küçük olduğu için, ben alıp koyarsam da aşağı inip darıyı yiyemez diye korkuyorum. Tüneğe koymalı mıyım? Taban ızgarasından ötürü harekette zorlanıyor gibi.
Merhaba, vitaminini yarın verebilirsiniz, tüneğe bırakabilirsiniz yalnız yem kabı ve daldarı hemen tünek ile yapışık olsun aynı hizada , alışmış olur ben öyle yapıyorum, ızgara ayağını acıtabilir tahminimce Max 2 aylık yukarı çıkamıyorsa , suluk da tünekle aynı hizada olsun eğer dengede duramıyorsa ızgarayı çıkarmanız gerekebilir

Tarçın Sahlep

Aktif Üye
Gözlemlediğim kadarıyla kuş henüz hem kırmıyor, 37 günlük oldu. Sadece darı yediğini gördüm. Biri yemlikte biri mamalıkta birazı da yerde ak darı var ama yemiyor. Yem kırmayı nasıl öğretebilirim? Ya da henüz erken mi?
Su içtiğini de görmedim maalesef. İki farklı yerde suluk var şu an.

Kafesine alışmaya çalışıyor, çok hareketlendi bugün. Tüneğe uçmaya çalışıyor ama bazen tutturuyor bazen tutturamayıp düşüyor.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Gözlemlediğim kadarıyla kuş henüz hem kırmıyor, 37 günlük oldu. Sadece darı yediğini gördüm. Biri yemlikte biri mamalıkta birazı da yerde ak darı var ama yemiyor. Yem kırmayı nasıl öğretebilirim? Ya da henüz erken mi?
Su içtiğini de görmedim maalesef. İki farklı yerde suluk var şu an.

Kafesine alışmaya çalışıyor, çok hareketlendi bugün. Tüneğe uçmaya çalışıyor ama bazen tutturuyor bazen tutturamayıp düşüyor.
Merhaba, ak darı değil de Kızıldarı daha severek yerler😊🤲, erken değil KIZIL verin bakalım ne yapcak, çıt çıt yer😊🤲suluğu yaklaştırın gagaya deydirin, bilmiyordur, içecektir, şiringa varsa onunla verin, tadını alsın o yolunu bulur, ben önce şiringa ile verip sonra suluğa geçiyorum 😊🤲

Tarçın Sahlep

Aktif Üye
Kuşçular Çarşısı'ndakiler de ak darı ve kızıl darı arasında sertlik farkı yok diyip aspur ve soyulmuş yulaf verdiler daha yumuşak rahat yer diyerek. Gagayı suluğa yaklaştırıyorum hatta değdiriyorum ama içmiyor. Tadını aldı mı bilmiyorum, askılı yemliklerden koymuştum görsün de yesin diye onun içine oyuncak gibi dalıp kafayı sokup yemleri saçıyor, yem bırakmadı kafeste :)

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Kuşçular Çarşısı'ndakiler de ak darı ve kızıl darı arasında sertlik farkı yok diyip aspur ve soyulmuş yulaf verdiler daha yumuşak rahat yer diyerek. Gagayı suluğa yaklaştırıyorum hatta değdiriyorum ama içmiyor. Tadını aldı mı bilmiyorum, askılı yemliklerden koymuştum görsün de yesin diye onun içine oyuncak gibi dalıp kafayı sokup yemleri saçıyor, yem bırakmadı kafeste :)
Yemi kafes dibine kap içinde bırakın yada serin yemi zemine, ak darı tadı güzel değildir, daha sert ve diyet içindir. Kızıldarı daha yumuşak ve lezzetlidir😊, suyu şiringa ile verin damla damla içer mutlaka, sonra suluk😊

Mustafa27

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Hocamıza katılıyorum ayrıca bol bol daldarı olsun önünde genellikle alıştırmanın en kolay yoludur

Tarçın Sahlep

Aktif Üye
Cevaplarınız için teşekkür ederim, bir sorum daha olacak: Kuşuma kaç aylık olduğunda eş seçtirmeliyim? Tek bakmayı düşünmüyorum, dişi bir kuş almayı da istiyorum. Seçtireceğim kuş kendi erkek kuşumdan ne kadar küçük olmalı?

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Cevaplarınız için teşekkür ederim, bir sorum daha olacak: Kuşuma kaç aylık olduğunda eş seçtirmeliyim? Tek bakmayı düşünmüyorum, dişi bir kuş almayı da istiyorum. Seçtireceğim kuş kendi erkek kuşumdan ne kadar küçük olmalı?
4-5 aylık olduğu zaman 2-3 aylık yeme düşmüş😊🤲 bir eş alabilirsiniz, o zamana kadar cinsiyet net belli olur, dişi baskın olmasın, erkek büyük olursa eş olması kolay olur ve beraber büyürler😊🤲

Tarçın Sahlep

Aktif Üye
Tavsiyeleriniz sayesinde kuşum yem kırmayı öğrenmeye başladı, bana alışması için de elimden yem yediriyorum. Yemi yere serdim, o şekilde yiyor fakat çok saçıyor etrafa. Akıllı yemliği artık takmalı mıyım yoksa erken mi olur?

Mustafa27

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Tavsiyeleriniz sayesinde kuşum yem kırmayı öğrenmeye başladı, bana alışması için de elimden yem yediriyorum. Yemi yere serdim, o şekilde yiyor fakat çok saçıyor etrafa. Akıllı yemliği artık takmalı mıyım yoksa erken mi olur?
Akıllı yemlik için henüz erken ama her ikisi de olsun kafeste zamanla alışır, diğerini iptal etmeyiniz , yarı yarıya ihtimalle ya kuş görmez henüz akıllı yemliğin içindeki yemi ,yarı ihtimal de bazı kuşlar sığınmayı seviyorlar yavrular da sığınmayı sevdiği için oraya girebilir oradan yem görüp yiyebilir :)

Tarçın Sahlep

Aktif Üye
Akıllı yemliği taktım ama kuşum normal mamalığa da, devrilmez mamalığa da, akıllı yemliğe de bir şekilde girip bütün yemleri kafesin dışına saçıyor kafasıyla eşeleyerek. Maalesef her taraf yem olmuş vaziyette ve çok yem kaybediyorum. Kafesi streç filmle tavanına kadar sarmama rağmen bir şekilde yemi dışarı saçabiliyor. Izgaralı yemlik bu sorunu çözebilir mi?

Son düzenleme:
Üst Alt