• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Seyahatte yanımda götürmek mi yakınıma bırakmak mı?

Bulbule

Yeni Üye
Merhaba daha önce konu açmıştım ilgilenenler olmuştu teşekkür ederim herkese tekrardan.

Bir papağanım var daha yeni aldım yaklaşık 3 hafta olacak vakit buldukça ilgileniyorum ne yazık ki 1 hafta şehir dışına çıkmak zorundayım güvendiğim bir yakınıma bırakma şansım var ancak genelde bırakmayı tavsiye etmiyorlar geldiğinde huyu değişir seni unutur diyorlar yanında götür diyorlar yaklaşık 5 saatlik bir yola çıkacağım.Hangisi daha iyi olur?

beyyza02

Müdavim
az bir süreymis yol. yanınıza almanızı tavsiye ederim hiç bilmediği bir yerde tek kalmasın

Merve00

Paylaşımcı
Teşekkür ederim cevabınız için.

Başka fikri olan?
Kuş size çok alışkın ve güvendiğiniz bir yerse ben bırakmanızı tavsiye ederdim ama kuş yeni alınmış ve bir hafta bence az bir süre değil tam alışma aşamasında başkasının bakması doğru olmayabilir. Ben maalesef, bana çok alışkın kuşumu mecburen evde bırakıp gitmiştim sadece yem ve suyu kontrol ediliyordu, birden bire sosyalliği sıfıra düşmüştü. Geldiğimde ilk gün soğuk davrandı ve yokluğumdan dolayı tüy dökmüştü ama tabi bir iki saat içinde iyice ilgilenince tribi geçmişti, huy değişimi anlıktı yani süreklilik kazanmadı. Ama sizde durum farklı kuş yeni alınmış. Neyse çok uzattım, bence yanınıza alın en azından gözünüz arkada kalmaz.

EnesGenç

Eski Forumcu
Bence yanınızda götürün eğer benim dediğim gibi yanınızda götürecek seniz sabah erken yola çıkın erken saatlerde hava serin olur gidene kadar cami sakın açmayın yüksek sesle müzik dinlemeyin giderken kafese yaklaşıp konuşun dizinde dediğiniz gibi kuşunuz daha alışma safasinda eğer bunları yapmazsanız kuş sizi seveceğine tiksinir ve korkar . Hayırlı yolculuklar

Merve00

Paylaşımcı
Bence yanınızda götürün eğer benim dediğim gibi yanınızda götürecek seniz sabah erken yola çıkın erken saatlerde hava serin olur gidene kadar cami sakın açmayın yüksek sesle müzik dinlemeyin giderken kafese yaklaşıp konuşun dizinde dediğiniz gibi kuşunuz daha alışma safasinda eğer bunları yapmazsanız kuş sizi seveceğine tiksinir ve korkar . Hayırlı yolculuklar
Ben de evde bıraktığıma pişman olduğumdan bu sefer yanımda götüreceğim küçük bir taşıma kafesi aldım da bir şey sormak istiyorum. Taşıma kafesine tünek koymalı mıyım? Koysam sıkıntı olur mu yoksa sadece tabanda mı takılsın. Dışkı yeme sorunu olduğundan tabanda durmasını pek istemiyorum ama ani frende vs. tünek sorun olur mu? Bu arad tünek taktığımda yerden yüksekliği 3-4 parmak oluyor yani çok az

EnesGenç

Eski Forumcu
Öncelikle iyi bir karar almışsınız dışkı yeme konusunda gayet haklısınız tünek koyarsanız iyi olur fren konusunda ise tunegii taktığınizda kuşunuzun göğsü kafes teline değsin ki ani frende çırpınıp kalmasın

Merve00

Paylaşımcı
Öncelikle iyi bir karar almışsınız dışkı yeme konusunda gayet haklısınız tünek koyarsanız iyi olur fren konusunda ise tunegii taktığınizda kuşunuzun göğsü kafes teline değsin ki ani frende çırpınıp kalmasın
Maalesef kafes teline değecek bir şekilde kafes değil. Ama dışkı yemesindense tünek koymak sanki daha iyi. Tek korkum ayağı kırılır mı ani frende yani korkup tabana düşse sıkıntı değilde ayağı kırılmasın.

Hcrn

Yeni Üye
Eğer korkak bı kuş değilse bencede yanınızda götürün, benim kuşum çok korkak olduğu için arabaya bindigimiz anda tellere yapışık şekilde duruyordu ve hiç rahat olmadığı belliydi bide benim elimde kafeste durmasına rağmen, bende tekrar eve bıraktım dört gün durmuştu tek başına başkasına bırakmadım çünkü ordada nasıl bakılır emin olamadım 🐦

EnesGenç

Eski Forumcu
Evinizde kare ufak tellerden varmı

EnesGenç

Eski Forumcu
Kümes teli gibi ondan kafesinize ızgara yapın böylece ayağı bacağı kırılmaz

Bulbule

Yeni Üye
Eğer korkak bı kuş değilse bencede yanınızda götürün, benim kuşum çok korkak olduğu için arabaya bindigimiz anda tellere yapışık şekilde duruyordu ve hiç rahat olmadığı belliydi bide benim elimde kafeste durmasına rağmen, bende tekrar eve bıraktım dört gün durmuştu tek başına başkasına bırakmadım çünkü ordada nasıl bakılır emin olamadım 🐦
Korkak bir kuş kapı kapanırken bile korkuyor

Hcrn

Yeni Üye
Ayy o zaman bence güvendiğiniz birine bırakmalısınız herşeyi detaylı anlatarak yani başkasına bırakmakta riskli çünkü herkes bizim kadar önem vermeyebiliyor 🥺

Merve00

Paylaşımcı
Korkacağı varsa her yerde korkar zaten ister ev olsun ister araba olsun

Hcrn

Yeni Üye
Araba seyahatiyle ev içerisinde kafeste durması aynı korkuyu yaratmaz diye düşünüyorum sonuçta kuşlar sürekli araba yolculuğuna çıkmıyor tabiki çok sakin olanlarda var o yüzden tecrübelerimizi paylaşabiliriz burda soran kişi de ona göre karar verir zaten bunlar sadece öneri veya başımıza gelen benzer durumlar, yardimci olması adına paylaşım yapıyoruz

Merve00

Paylaşımcı
Araba seyahatiyle ev içerisinde kafeste durması aynı korkuyu yaratmaz diye düşünüyorum sonuçta kuşlar sürekli araba yolculuğuna çıkmıyor tabiki çok sakin olanlarda var o yüzden tecrübelerimizi paylaşabiliriz burda soran kişi de ona göre karar verir zaten bunlar sadece öneri veya başımıza gelen benzer durumlar, yardimci olması adına paylaşım yapıyoruz
Tabikide yolculuk daha çok korku ve stres yaşatır orada demek istediğim bir şeyin olacağı varsa ister korku ister başka bir şey, her yerde olur. Bir sürü kişi kuşlarla sorunsuz seyahat ediyor hiçbir şeyde olmuyor. "Gözün arkada kalacağına kuş her ne kadar korkak olsada, tedbirli olup yanında götürmek daha iyi bir seçenek bence" demek istemiştim. Size özel bir tepki vermedim yani siz yanlış anladınız heralde :)

Hcrn

Yeni Üye
Evett Merve ilk okuduğumda farklı düşünmüştüm ama şuan anladım söylemek istediğini teşekkür ediyorum açıkladığından dolayı çok haklısın o konuda sadece alıştığı yerde korkmaz başka bir yere bırakıldiginda da korku yaşayabilir eğer korkak bir kuşsa benimki gibi ama umarım en doğru karar verilir kuş için🐦💐

beyyza02

Müdavim
sizin için uygunsa gece çıkmanızı tavsiye ederim. biz öyle yapıyoruz sesleri solukları çıkmıyor uyukluyorlar. karanlıktan görmedikleri için korkmuyolar. bir de salıncak vs olmasın kafeste. çok rahat gidersiniz böyle. bizimkiler de başta korkuyordu ama şu an çok rahatız.

Merve00

Paylaşımcı
Evett Merve ilk okuduğumda farklı düşünmüştüm ama şuan anladım söylemek istediğini teşekkür ediyorum açıkladığından dolayı çok haklısın o konuda sadece alıştığı yerde korkmaz başka bir yere bırakıldiginda da korku yaşayabilir eğer korkak bir kuşsa benimki gibi ama umarım en doğru karar verilir kuş için🐦💐
Rica ederim ne demek, kimseyi kırmak ve yanlış anlaşılmak istemem 🥰 Dediğiniz gibi inşallah kuş için en doğru karar verilir 🙏 🙂

Üst Alt